Copy


 

View this email in your browser

Sprankelend zomernieuws van Tekstbureau Doppie


Dag lieve lezer(es),

Aruba, Jamaica...oeh I wanna take ya to Bermuda, Bahama's come on pretty mama... 

Zinderende zomerhits. Ik ben er dol op. Van 20 juli tot en met 10 augustus ga ik dan ook genieten van allerlei tropische (muzikale) verrassingen en ben ik even offline. Maar telkens als je Kokomo, The Pina Colada Song, The Summer is Magic, Bailando of Vamos a la Playa hoort, ga je gegarandeerd aan mij denken!

Enjoy summer!

Lieve groet,
Naomi
Column Juf Magazine
 

Mijn laatste column van dit schooljaar 'Afscheid nemen bestaat niet' stond in het teken van gedag zeggen. Met een doos tissues welteverstaan. Mijn allereerste groepje heeft na een geweldige musical de school verlaten. En dat deed me beseffen dat de tijd erg snel gaat. Ook van mijn lieve leerlingen in groep 5a heb ik afscheid genomen. Maar niet voordat ik bedolven werd onder een berg tropische flamingocadeaus en nog veel meer leuks. Het was echt een geweldig leuk jaar! Volgend jaar mag ik met mijn gouden duo Mieske in groep 3 lesgeven. Een tekstschrijver en illustratrice die kinderen leren lezen...dat vraagt om out-of-the-box denken en een zeer creatief lesprogramma... #wordtvervolgd.

Oh ja, op de spiksplinternieuwe website van Juf & Meester vind je mijn columns hier prachtig gebundeld!
 

Enthousiaste opdrachtgevers & sprankelende samenwerkingen
 

Het is zo ontzettend gaaf en inspirerend om de grote kleine enthousiaste opdrachtgever te mogen helpen met het (her)schrijven, corrigeren en redigeren van (web)teksten, persberichten, social media content, nieuwsbrieven en/of blogs. Die sprankeling, die personal touch en die juiste tone of voice maken het verschil! #happytohelp. Voor mij is het belangrijk dat ik affiniteit heb. Met het bedrijf, de personen, de producten. Ik wil me volledig kunnen plaatsen in de opdrachtgevers. Ik wil weten waar hun passie vandaan komt. Wat ze drijft. Wat hun kracht is. Ik wil ze door hun verhaal laten zien wie ze zijn. Een sprankelende tekst pur sang!

De afgelopen tijd heb ik me wat meer gefocust op de afronding van het schooljaar. Maar tussen de bedrijven door ben ik enthousiast aan de slag gegaan met persberichten, nieuwsbrieven, webteksten, mailings en blogs voor Restaurant Balijepark, stichting Sabby's Choice Atelier en webwinkels Hippe Freubels, Leukeregenjasjes en Thuuz

Ook Doppie houdt een break: van woensdag 20 juli tot en met woensdag 10 augustus ben ik offline. Tot die tijd houd ik me bezig met het schrijven van sprankelende teksten voor Hippe Freubels, een verloskundigenpraktijk in Utrecht, Restaurant Balijepark en heb ik een meeting met een geweldig leuke nieuwe én swingende opdrachtgever. Tot slot slaan Mariska Hoffland en ik de handen weer ineen en zijn Eefje van Ideefje, ik en..... (ja, er komt een derde persoon bij vanwege groot succes) weer druk bezig met de voorbereidingen van Tekst met Taart 4.0.

Na twee zeer inspirerende workshops 'schrijven voor websites' en 'social media' van de UPlift van de Rabobank, heb ik mijn eigen teksten weer even onder handen genomen. Op mijn 'happy to help'-pagina staat nu de volgende tekst. En wellicht kan ik wat voor jou betekenen!

Wat kan ik voor je doen?
Met liefde en plezier (her)schrijf, redigeer en/of corrigeer ik:

 • webteksten –  en jij krijgt eindelijk een lekkerbekkende website en het unieke van jouw bedrijf in één oogopslag tekstueel goed gepresenteerd;
 • persberichten –  en opeens wil iedereen wat van je en heel graag met jou in zee;
 • artikelen – en het lokale nieuwsblad plaatst jouw stuk onmiddellijk;
 • nieuwsbrieven – en de inschrijvingen op je sprankelende bulletin stromen in no-time binnen;
 • blogs – en de lezer leert nu echt goed de persoon achter de onderneming kennen;
 • menu’s – en jouw gasten eten guacemole in plaats van kwakkemole en kwarktaart in plaats van kwaktaart;
 • columns – en jouw verhaal knalt uit het printed of online magazine;
 • productteksten – en jouw (web)shop draait overuren;
 • brochures – en ook ietwat saaie informatie wordt levendig;
 • advertenties – en zelfs je Marktplaatsverkopen schieten omhoog;
 • vacatures – en daar komen alleen de allerleukste kandidaten op af;
 • uitnodigingen – en iedereen krijgt meteen ongelooflijk veel zin in het feest;
 • teksten voor social media – en jouw bericht wordt als een malle gedeeld, geliked en geretweet!

Of het nu een bestaande tekst is waar we aan gaan sleutelen en een Doppie sausje overheen gooien. Of ik nu from scratch wat op papier moet zetten zonder enige (hopelijk stiekem toch wel wat) input. Van A tot Z, van letterlijk de puntjes op de ‘i’: alles is mogelijk. Het worden grammaticaal correcte, sprankelende teksten.

Teksten die bij jou én jouw onderneming passen.
Teksten die informeren, triggeren, inspireren.
Teksten die raken, verrassen, een glimlach op je gezicht toveren of ontroeren.

 

#klassepret

Het is lachen, gieren, brullen en soms ook ontroerd raken in #groep5a. De leukste, mooiste en meest hilarische uitspraken verzamel ik en deel ik via mijn website en social media.

Tijdens het schoolreisje werd ik weer getrakteerd op de allermooiste quotes!
 

Archeon #3
Leerling (huilend): ‘Ik ben mijn tas kwijt!’
‘Nou, die zit gewoon op je rug!’

Archeon #2
Romein in het badhuis: ‘Dus als je liggend drinkt, word je minder snel dronken!’
Leerlinge: ‘Goede tip voor jou, juf!’

Archeon #1
Leerling uit groep 6: ‘Je bent een echt roze mormel met dat pak van je!’

Over dat 'pak' gesproken? Wist je dat duo Mieske en ik een prachtrol hebben in de reclamecampagne van Leukeregenjasjes? Ja, Doppie als model...wie had dat nu gedacht ;-)


Voor je dagelijkse dosis #klassepret, moet je hier wezen.

In the spotlights: Julia Peine - Deutsch Coach


Met Doppie mag ik de meest enthousiaste ondernemers helpen met het schrijven, herschrijven, corrigeren of redigeren van een tekst. En vaak zit er een creatieveling tussen, waar je meteen een klik mee hebt. Waar je al na vijf minuten de beste schrijfideeën krijgt. Waar je acuut onmiddellijk weet, welke richting je op moet. En in dezen is dat letterlijk van Berlijn naar Leidsche Rijn. Ik ben dan ook heel trots dat ik jullie mag voorstellen aan Julia Peine - Deutsch Coach. Julia helpt jou mit sehr veel liefde en plezier op een creatieve en speelse manier de Duitse taal eigen te maken. Ze zorgt er echt voor dat jij viel SpaB in het leren van de Duitse taal krijgt! Of je nu een boek gaat vertalen, zaken doet in Hamburg of nog wat examenhulp kunt gebruiken. Julia is er voor jou! De herinnering aan strenge, stoffige Duitse leraren op de middelbare school - denk aan het drillen van de naamvallen of de onregelmatige werkwoorden -  is in no time verschwunden. Ik heb Julia mogen helpen met het schrijven van de webteksten en dat was sehr toll! 

Wat schreef Julia over onze samenwerking: "“Naomi heeft voor mijn website de teksten geschreven. En dat zijn niet zo maar teksten. Nee, Naomi wil echt weten wie voor haar zit en wat het verhaal van de persoon is. Dat vind je ook in haar teksten terug. Deze zijn echt zo als of ik het had zelf geschreven (behalve dat ik het nooit zo goed had kunnen verwoorden). Ik krijg alleen maar complimenten voor de teksten. Iedereen vindt ze sprankelend en voor al goed bij mij passend....(lees hier verder...)"

En wat ook heel leuk is, zijn Julia's blogs. Elke vrijdag behandelt ze een Duits woord en schrijft daar een leuk stukje over. Echt de moeite waard om te lezen! Je vindt de blogs op haar website.

Tekstbureau Doppie in Shops with Love

Heb je mij al zien sprankelen op Shops With Love - dé verzamelsite voor shops, blogs en online businesses? Nee? Lees dan hier mijn verhaal! 

Doppie Deals ©  2016


Elke maand een supergoede schrijfdeal voor de grote kleine ondernemer - elke maand een Doppie Deal ©. Zo help ik jou een aantal keer met het (her)schrijven, redigeren en/of corrigeren van (web)teksten, nieuwsbrieven, social media content, persberichten of blogs voor een sprankelende prijs. Ideaal toch? Word ik blij van. En jij ook! #happytohelp

juli en augustus
- 1x webtekstcheck voor 50,- excl. BTW
In de zomermaanden juli en augustus doen we het rustig aan. Sit back and relax. Maar het is wel de ideale tijd om je website even onder de loep te nemen. Is je content nog wel actueel? En staan de ‘zes-meest-belangrijke-website-eisen’ erop? Ik loop je website even na en geef je advies waar je nog een en ander kunt verbeteren. Wat je nog mist en wat too much is.
Voor 75,- excl. BTW check ik je website gelijk op spelling en voor 100,- excl. BTW check ik je website, spelling en maak ik ‘m sprankelender. Dus waar wacht je nog op?


Oeh lala...het hele jaar een Doppie Deal ©
1x persbericht schrijven voor 50,- excl. BTW
Een sprankelend persbericht conform de richtlijnen? Of net een tikkeltje anders spicier, beetje over the edge? Of een stukje voor in de lokale krant of op een online platform? Bij Doppie ben je aan het goede adres!

Stof tot nadenken
 
Vanaf heden in elke nieuwsbrief een inspirerende quote. Van mij of iemand anders. Stof tot nadenken dus.
 
Tot de volgende keer!
 
In the summertime, when the weather is fine...
Dank je wel voor het lezen van mijn zomerse nieuwsbrief. Erg leuk! Geniet van de zomermaanden, ontspan en rust lekker uit. Want dat verdien je!

Lieve groet,
Naomi

PS Oh ja, ken of ben jij iemand die acute tekstuele hulp nodig heeft?
Voor het (her)schrijven, corrigeren en redigeren - uiteraard met een sprankeling - van (web)teksten, persberichten, social media content, nieuwsbrieven of blogs ben je bij Tekstbureau Doppie aan het juiste adres. 
Sharing = caring!
 
Doppie Agenda
 
donderdag 21 juli
Doppie is jarig! Verras deze sprankelende tekstschrijver met een vrolijk kaartje #echtepostiszoveelleuker en wie weet win jij een leuke goodiebag. Want wie jarig is, trakteert! Doppies postadres vind je onderaan deze nieuwsbrief.

zaterdag 29 oktober
Tekst met Taart - 'Laat jezelf (nog meer) zien met veel creativiteit' - schrijf je vanaf 1 oktober hier in voor deze heerlijke tekstproeverij vol #storytelling #schrijftips, #tekstadvies en #taart! In Waalwijk bij Eefje van Ideefje! Alvast een plekje reserveren? Mail dan naar tekstmettaart@gmail.com of geef je alvast op via het event.
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2016 Tekstbureau Doppie, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp