Copy


 

View this email in your browser

Sprankelend nieuws van Tekstbureau Doppie


Dag lieve lezer(es),

'Met zonder jas' was vroeger één van mijn favoriete leesboekjes. Het ging over Iris en Michiel, een tweeling van vijf jaar oud. Deze kinderen waren erg ondeugend en ontdekten met een vrolijke en onbevangen blik de wereld om hun heen. De tegenstelling 'met zonder' vond ik werkelijk waar prachtig. Ik bestelde dan ook friet 'met zonder mayonaise' of ik hielp mijn broertje fietsen 'met zonder zijwieltjes'. Dat 'met zonder' geeft aan dat alles kan, dat alles mogelijk is. Net als de lente.
Heerlijk...één van mijn twee favoriete jaargetijden komt er weer aan. En daarom staat deze nieuwsbrief in het teken van 'la primavera'. 
Veel leesplezier toegewenst!

Vrolijke, lieve en warme voorjaarsgroeten,

Naomi
Column Juf Magazine
 

Tja, als de lente komt, dan stuur ik jou niet alleen tulpen uit Amsterdam. Maar dan gaat ook het huis aan kant en wordt er gesopt en geboend. Nu ben ik net als Monica uit Friends en is hier alles het hele jaar door spik en span. En Piet Roberto aka Chandler aka Rob moet ook zijn mannenhanden uit de mouwen steken, hoor. Enfin, in onze klas is het ook altijd super netjes en schoon. Op één ding na... en dat lees je in mijn column 'Opruimwoede' voor Juf Malmberg

Enthousiaste opdrachtgevers & sprankelende samenwerkingen
 

Het is zo ongelooflijk bijzonder en dankbaar om de grote kleine ondernemer te mogen helpen met het (her)schrijven, corrigeren en redigeren van (web)teksten, persberichten, social media content, nieuwsbrieven en/of blogs. Die sprankeling, die personal touch en die juiste tone of voice maken het verschil! #happytohelp

De afgelopen tijd heb ik met heel veel plezier persberichten, blogs en columns geschreven, webteksten herschreven en flyerteksten gefinetuned voor Maximaal Genieten, Powerjewels, Restaurant Balijepark en ben ik samen met Mariska Hoffland und mit sehr viel SpaB bezig voor Julia Peine Deutsch Coach (website = under construction). Ook help ik met ontzettend veel enthousiasme Sien & Co en Hippe Freubels  -  deze twee dames heb ik leren kennen tijdens Tekst met Taart - met het lekker bekkend maken van hun blogs en nieuwsbrieven. Hartstikke leuk om te doen! Als klap op de vuurpijl mocht ik Marjolijn van Vroemmmama - een snelle dame die auto's test en daarover blogt #gasopdielolly - helpen met het opstellen van een scheurende mailing over fileparkeren, tanken en pret op de bijrijdersstoel. Allemaal stuk voor stuk kanjers van enthousiaste opdrachtgevers en daar word ik heel blij van!

Afgelopen woensdag was ik als texpert 'persberichten' te gast bij the Sequel van de Webshop Academy. Een grote groep geweldige ondernemers vuurde in korte tijd heul veul vragen op me af! Leuk om gevraagd te worden en nog leuker om te helpen en adviseren. Dank je wel Gwen en succes lieve webshopwinkeliers met jullie briljante ondernemingen! You rock!

De komende tijd zal ik aan de slag gaan met een aantal zeer leuke opdrachten - daarover in een volgende nieuwsbrief meer -  en ben ik ook met Content Today een sprankelende samenwerking aangegaan. Tot slot zal ik mijn steentje bijdragen aan de werkgroep communicatie van Stichting Vrienden van het Maximapark. Ik heb er zin in!

En oh ja, Eefje van Ideefje en ik zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor Tekst met Taart 3.0! Een zeer smakelijke tekstproeverij op zaterdag 28 mei hier bij mij in De Meern voor grote kleine ondernemers, bloggers, columnisten en andere schrijffanatici. Een ochtend/middag vol persoonlijke schrijftips, storytelling- en tekstadvies, smullend lekkere taart, een om je vingers bij af te likken lunch én een goodiebag voor mee naar huis! Driewerf hulde! Ben jij er ook bij? Inschrijven doe je hier.

Op de valreep! Hiep hiep hoera! Op dinsdag 1 maart vierde ik met heel veel confetti, taart en een kleine gin-tonic Doppies derde verjaardag. Ik ben die dag overladen en overspoeld met de allerliefste berichtjes en zelfs cadeautjes! Was er gewoon even stil van. En wie jarig is, trakteert nog een keer: op de dag zelf heb ik ook nog eens een aantal trouwe volgers en likers verrast met een taart! Nou ja, Ingrid, Carla, Margot en Marloes moeten mij nog even mailen voor een taartdate. Doppie bakt en levert af. Hoe gaaf is dat?

#klassepret

Het is weer lachen, gieren, brullen en soms ook ontroerd raken in #groep5a. De leukste, mooiste en meest hilarische uitspraken verzamel ik en deel ik via mijn website en social media.

Dat de lente eraan komt, is ook te merken in de klas. Mijn lieve leerlingen praten voortdurend over tongzoenen, baby's maken en verliefd zijn. En dat levert natuurlijk weer een paar zeer vruchtbare gesprekken op.

Week van de Lentekriebels
Leerlinge 1: ‘Juf? Ben je wel eens ongesteld?’
Leerlinge 2: ‘Dat vraag je toch niet aan de juf?’
‘Ehhh…wat is dat dan?’
Leerlinge 1: ‘Weet je dat niet? Dan plas je bloed en een eitje.’
‘Hoe kom je daar bij?’
Leerlinge 1: ‘Nou papa’s vriendin werd dat vanochtend. En toen zei ze dat en toen vroeg ik wat het was.’
‘Oké. Maar bloed plassen en eitjes. Dat wordt dan wel een kliederboel.’
Leerlinge 1: ‘Ja.’
Leerlinge 2: ‘Dan denk ik niet dat jij het bent, juf. Want jij houdt niet van rommel.’
Leerlinge 1: ‘En je bent ook te jong daarvoor, denk ik.’
Leerling 1: ‘Zeg, kunnen we het niet ergens anders over hebben?’
Leerling 2: ‘Ja. Over Obama ofzo?’

En voor je dagelijkse dosis #klassepret, moet je hier wezen.

Column voor Rutgers

Eind vorige week ontving ik een mailtje van Rutgers - kenniscentrum seksualiteit - of ik als leerkracht een column wilde schrijven over De Week van de Lentekriebels. Natuurlijk wilde ik dat! Niks leukers dan schrijven over het onderwijs. De vruchtbare vragen en opmerkingen van de leerlingen plus de input van mijn collega's waren zo waardevol en werkten zo inspirerend dat ik in no-time een verhaal op papier had staan. Nu is het altijd spannend als je een grote en bekende instelling als opdrachtgever hebt. Want wat zouden ze van mijn Doppie versus juf versus sprankelende woorden vinden? Nou, het was één en al enthousiasme op de mail. En zie/lees hier, mijn column voor de stichting: Met de billen bloot.

 

In the spotlights: Feel good & Shop Event
 

They did it again! Ingrid en Monique van het Feel good & Shop Event! En daarom verdienen zij een plaatsje in the spotlights. Gezellig hier op het Doppie podium! Een groot applaus en een diepe buiging voor deze twee überenthousiaste dames - tevens shop-a-holics met een grote S -, die voor de tweede keer op rij in hometown Veghel een waar feel good shopwalhalla wisten te organiseren. Het was 11 & 12 maart één groot waanzinnig shopfeest! Blut, maar intens gelukkig voelde ik me na afloop. Het was een eer om samen met fotografe Danna, ontwerpduo Bonte Raaf en Mijn Webwinkel ambassadeur te mogen zijn. Mét een eigen sprankelende stand!
Monique en Ingrid hebben de feel good smaak goed te pakken, want in september vindt er een feel good festival in de Brabantse open lucht plaats en volgend jaar kan er maar liefst drie dagen lang genadeloos, schaamteloos en lekker worden geshopt in de Koekbouw. Geweldig toch? Ik heb mijn agenda al geblokt. Doppie is er zeker bij! 

Wil je trouwens weten wat ik allemaal heb beleefd, met wie ik heerlijk heb staan beppen en bij wie ik allemaal heb gewinkeld? Lees dan mijn blog: Feel good & Shop Event: the day after.

Doppie Deals ©  2016


Elke maand een supergoede schrijfdeal voor de grote kleine ondernemer - elke maand een Doppie Deal ©. Zo help ik jou een aantal keer met het (her)schrijven, redigeren en/of corrigeren van (web)teksten, nieuwsbrieven, social media content, persberichten of blogs voor een sprankelende prijs. Ideaal toch? Word ik blij van. En jij ook! #happytohelp

maart - de komende 13 dagen kun je deze deal nog sluiten :-)
– 1x blog corrigeren voor 10,- excl. BTW maar/en 6x blog corrigeren voor 50,- excl. BTW
Een lekker bekkende, grammaticaal correcte en sprankelende blog? Dat is toevallig één van mijn specialiteiten :-) Ik help je graag!
Enne...blog mag ook nieuwsbrief zijn of een combi...dat doen er namelijk meer ;-)

april
- social media teksten 
Hulp nodig bij het schrijven van de social media content? Doppie to the rescue! Samen plannen we een hele rits sprankelende berichten. Voor één of meerdere dagdelen, drie volle dagen, een week, twee weken of zelfs een maand. Wat jij wilt! En de prijs? Die bepalen we samen. In goed overleg!

Oeh lala...het hele jaar een Doppie Deal ©
1x persbericht schrijven voor 50,- excl. BTW
Een sprankelend persbericht conform de richtlijnen? Of net een tikkeltje anders spicier, beetje over the edge? Of een stukje voor in de lokale krant of op een online platform? Bij Doppie ben je aan het goede adres!

Tot de volgende keer!
 
De zon is achter de wolken verdwenen en buiten is het weer wat kouder geworden. Toch zie ik aan de overkant van de straat de krokussen al. Het wordt echt lente. Dit weekend denk ik nog met een jas (en sjaal) en volgende week hopelijk met zonder jas! Dank voor het lezen van dit sprankelend nieuws!

Fijn weekend!

En nogmaals die vrolijke, lieve en warme voorjaarsgroeten,
Naomi

PS Oh ja, ken of ben jij iemand die acute tekstuele hulp nodig heeft?
Voor het (her)schrijven, corrigeren en redigeren - uiteraard met een sprankeling - van (web)teksten, persberichten, social media content, nieuwsbrieven of blogs ben je bij Tekstbureau Doppie aan het juiste adres. 
Sharing = caring!
 
Doppie Agenda
 
vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei
Maximaal Genieten - het allereerste food(truck)festival van Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern

zaterdag 28 mei 
Tekst met Taart - 'Laat jezelf (nog meer) zien met veel creativiteit' -  schrijf je hier in voor deze heerlijke tekstproeverij vol #storytelling #schrijftips, #tekstadvies en #taart! In De Meern! 

zaterdag 29 oktober
Tekst met Taart - 'Laat jezelf (nog meer) zien met veel creativiteit' - schrijf je vanaf 1 oktober hier in voor deze heerlijke tekstproeverij vol #storytelling #schrijftips, #tekstadvies en #taart! In De Meern! Alvast een plekje reserveren? Mail dan naar tekstmettaart@gmail.com of geef je alvast op via het event.
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2016 Tekstbureau Doppie, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp