Copy


 

View this email in your browser

Sprankelend nieuws van Tekstbureau Doppie


Dag lieve lezer(es),

Na een zeer fijne zomer in la bella Italia - waar ik volop inspiratie heb opgedaan -  ben ik back in business. Mijn klaslokaal is reeds ingericht, mijn klassenmanagement is op orde en ook voor Doppie lig ik lekker op schema. Zo lekker, dat ik vrijdag een dagje voor mezelf heb. Om mijn veertiende boek deze vakantie (uit) te lezen. Want van lezen word ik blij. Net als het schrijven van deze nieuwsbrief :-)

Veel plezier met het lezen van dit sprankelende nieuws!

Lieve groet,
Naomi
 
Column Juf Magazine
 

Mijn eerste column voor Juf Magazine staat online! Whoehoe! En dat moet gevierd worden! Daarom trap ik in stijl af met Traktatieprotocol! Want onderwijzen is een feest. Schrijven is een feest. En lezen is een feest. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn primeur vinden :-)

Mijn column is ook te vinden op mijn website en daar vind je ook andere blogs! Zoals mijn meest recente - inclusief fragment -  over mijn live optreden in de morgenshow van Radio Veronica. Over mannen die ziek zijn...do I need to say more? :-)
 

Enthousiaste opdrachtgevers
 

Het is zo ongelooflijk bijzonder en dankbaar om de grote kleine ondernemer te mogen helpen met het (her)schrijven van (web)teksten, persberichten, nieuwsbrieven en/of blogs. Die sprankeling, die personal touch en die juiste tone of voice maken het verschil en daar help ik je graag bij.

Momenteel ben ik druk bezig met Tekst met Taart - een sprankelende samenwerking met Ideefje (zie onderstaande berichten.
Op de planning staat verder:
- bloggen voor Jouwaanbieding;
- de webteksten voor een automatiseringsbedrijf;
- de websteksten voor een cateringbedrijf;
- de tweede online column voor Juf Malmberg.

Wat rustiger dan anders, maar daar heb ik zelf voor gezorgd. De start van het schooljaar staat voor de deur en daar wil ik me goed op kunnen focussen. Ik krijg namelijk weer een ontzettend leuke groep, die ik met veel plezier mag gaan lesgeven. Ik heb voor de komende tijd een aantal ongelooflijk leuke ideeën ontworpen, waaronder The Mad Hatter Tea Party. Bij ons op school starten we in groep 5 al met Engels. Mijn parallelcollega en ik willen het jaar knallend beginnen door een heuse Engelse high tea te organiseren. In het kader van groepsvorming, gezelligheid én het 150-jarig jubileum van Alice in Wonderland. Enig toch? Enne...Het Zijstraatje verkoopt de allerleukste artikelen - de webshop heeft zelfs een Mad Hatter Tea Party thema - om 'van een feestje een feest te maken!' Word ik heel blij van!

 

Tekst met Taart
 

De sprankelende samenwerking met Eefje van Ideefje is een feit. Een heerlijk feit welteverstaan, want wij organiseren een fantastisch leuke én heerlijke workshop. Een heuse tekstproeverij waar wij de kleine grote ondernemer, ZZP'er, blogger, auteur in spe en allerhande lettergekken tekstadvies en storytelling- en schrijftips geven. Uiteraard onder het genot van een stukje smakelijke homemade taart. 

Schuif je ook aan voor Tekst met Taart? Op zaterdag 10 oktober vindt de eerste editie - no cure no pay - plaats. Bij mij thuis. Gezellig hè? En daar hebben wij ongelooflijk veel zin in! Schrijf je in via tekstmettaart@gmail.com of via het event op de FB page van Tekst met Taart. Daar vind je trouwens nog véél meer informatie. Ook op Twitter en Instagram zijn we te volgen. Voor je dagelijkse inspirerende portie Tekst met Taart. Om te smullen zo lekker. Tekst met Taart dus. Zaterdag 10 oktober in De Meern!

#klassepret
 

Het nieuwe schooljaar gaat beginnen en daar heb ik ongelooflijk veel zin in! Mijn nieuwe oude groep - een deel van de leerlingen heb ik in groep 3 ook mogen lesgeven - gaat vast en zeker voor hilarische en ontroerende uitspraken zorgen. En die post ik op mijn social media en de website. Tot die tijd nog even wat 'gouwe ouwe'.

aantrekkelijke leesles
‘Het volgende rijtje wordt gelezen door de kinderen met laarzen aan…
…Waarom lees jij niet mee, jij hebt toch ook laarzen aan?’
Leerlinge (diep verontwaardigd): ‘Dat zijn geen laarzen, juf, dat zijn Uggs….’

mooi compliment 
Leerling: ‘Juf! Weet je wat ik zo leuk aan je vind?’
‘Nou, vertel!’
Leerling: ‘Jij bedenkt altijd van die leuke dingen. Daarom ga ik graag naar school!’

herseninhoud
Leerling 1: ‘Juf, jij kunt echt goed rekenen!’
Leerling 2: ‘Ja, de juf heeft een klein hoofd propvol met slimheid!’
 
Meer #klassepret nodig? Klik dan hier.

In the spotlights
 
En ja, wie anders dan mijn nieuwe partner in tekst- en storytelling crime kan ik in de spotlights zetten! Natuurlijk...Eefje van Ideefje! Deze crealieve (creatief + lief = creatief) tante heeft mij voor het eerst verrast/ontroerd op het Feel good Shop Event. Daar maakte ik kennis met haar in haar pop-up winkeltje Het Zijstraatje - ook een webshop -, waar je de meest fantastische feestartikelen kunt shoppen. Bij Ideefje kun je terecht voor een brainstorm voor bijvoorbeeld je webshop of bedrijf, workshops, verschillende concepten en tekst op maat. Storytelling: daar is Eefje magisch goed in. Tot slot is Eefje een fantastische meid, met een heel groot hart van goud, vol inspiratie. Ik ben fan en daarom verdient Ideefje het om deze keer in de spotlights te staan!
Tot de volgende keer!
 
Mag ik je danken voor het lezen van dit sprankelende nieuws? Ik vind het echt ontzettend leuk en lief dat je de tijd en moeite neemt om de Doppie nieuwsbrief te lezen!

Graag tot een volgende keer!

lieve groet
Naomi

PS Oh ja, ken of ben jij iemand die acute tekstuele hulp nodig heeft?
Voor het (her)schrijven van (web)teksten, persberichten, nieuwsbrieven of blogs - uiteraard met een sprankeling - ben je bij Tekstbureau Doppie aan het juiste adres. 
Sharing = caring!
 
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2015 Tekstbureau Doppie, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp