Copy


 

View this email in your browser

Sprankelend nieuws van Tekstbureau Doppie


Dag lieve lezer(es),

Het nieuwe jaar is fantastisch begonnen! De meest sprankelende opdrachten druppelen mijn mailbox binnen, ik ben gevraagd als juryvoorzitter van de Vijftien Fijnste (kinderboeken) van 2015 en mijn Doppie Deals © gaan als een malle! Geweldig toch? En eerlijk is eerlijk...mijn nieuwe rol als parttime juf bevalt ook heel goed. Met in het weekend net iets meer tijd voor mezelf en een fantastische, zeer creatieve duo (Mieske) naast me, kan ik de combinatie van schrijven en (netwerken in het) onderwijs nog meer vormgeven en uitdiepen. Mooi toch?

Veel leesplezier met alweer mijn achtste nieuwsbrief! 

Lieve groet,
Naomi

p.s. Doppie is trouwens bijna jarig en dat vieren wij - ei ei! En wie jarig is trakteert. Maak kans op tickets voor het Feel good Shop Event!
Column Juf Magazine
 

Momenteel ben ik druk bezig met twee columns voor Juf. Eentje voor het online magazine en eentje voor de printed versie. De reacties op mijn verhalen zijn echt geweldig en daar en ik natuurlijk ontzettend blij mee. Onderwijs + schrijven = gouden combi! Hebben jullie mijn laatste column al gelezen? Waar ik gevraagd word waar baby's vandaan komen? Je leest de column hier. Veel plezier!
 

Enthousiaste opdrachtgevers & sprankelende samenwerkingen
 

Het is zo ongelooflijk bijzonder en dankbaar om de grote kleine ondernemer te mogen ondersteunen met het (her)schrijven, corrigeren en redigeren van (web)teksten, persberichten, social media content, nieuwsbrieven en/of blogs. Die sprankeling, die personal touch en die juiste tone of voice maken het verschil en daar help ik je graag bij.

De afgelopen periode heb ik persberichten geschreven, webteksten herschreven en flyerteksten gefinetuned voor Sien en Co, Chital, Dutch Hydroponic Solutions, Thuuz en Dierenpracht. Hartstikke leuk om te doen!
Voor de komende tijd zal ik wederom met veel liefde en plezier mijn schrijfhulp bieden aan deze nieuwe enthousiaste opdrachtgevers Mijn GekkegeitHappy PaperGeitje Kinderpartijtje en Hippe Freubels. Welkom bij Tekstbureau Doppie, dames!

Ook ga ik weer aan de slag voor Mariska Hoffland en Restaurant Balijepark (tip: ga daar echt een keertje lunchen of dineren) en zijn Ideefje en ik weer hard bezig met de voorbereidingen van de tweede editie van Tekst met Taart met als thema 'Laat jezelf zien'. (Ik zeg: zaterdag 13 februari - schrijftips & storytellingadvies - gegarandeerd persoonlijk advies - goodiebag - taart + lunch - nazorg in exclusieve Facebook groep - ben jij er ook bij? Schrijf je hier in)

Tot slot ben ik - foodielover pur sang - gevraagd om tekstuele ondersteuning te bieden aan Maximaal Genieten: het allereerste food(truck)festival van Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.
Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei wordt het Maximapark één groot 'foodies paradise' waar j
ong en oud, familie en vrienden maximaal kunnen genieten van de allerlekkerste, ter plekke vers bereide culinaire verrassingen, met grote passie bereid door foodtrucks, mobiele cateraars en lokale ondernemers....
Do we need to say more? Jij komt toch ook?
 

#klassepret

Het is weer lachen, gieren, brullen en soms ook ontroerd raken in #groep5a. De leukste, mooiste en meest hilarische uitspraken verzamel ik en deel ik via mijn website en social media.

kennismakingsmiddag
Stagiair: ‘Goed, wat willen jullie nog over me weten?’
Leerlinge 1: ‘Heb je een vriendin?’ (gejoel)
Stagiair: ‘Nee, dat is net uit.’
Leerlinge 2: ‘Wie heeft het uitgemaakt?’
Stagiair: ‘Wij allebei een beetje.’
Leerlinge 3: ‘Waarom is het uitgegaan?’
Stagiair: ‘Vanwege de afstand. Ik woon hier, zij daar.’
Leerlinge 1: ‘Ach, je vindt vast weer een andere vriendin.’
Leerling 1: ‘Het is nu tijd voor een normale vraag. Ben je voor Real of voor Barca?’

mevrouw proper
Leerlinge 1: ‘Juf? Doe jij ook aan tongzoenen?’
‘Ehhh…’
Leerlinge 1: ‘Ja, ik wist het wel. Met Piet Roberto zeker.’
Leerlinge 2: ‘Getverderrie. Ik wist niet dat je van die vieze dingen deed, juf.’

En voor je dagelijkse dosis #klassepret, moet je hier wezen.

In the spotlights: Sien en Co!
 

Als juf vind ik het heel belangrijk dat mijn leerlingen zich goed ontwikkelen, ook op creatief vlak door bijvoorbeeld te knutselen. Knutselen is onder andere goed voor de motoriek, fantasie, concentratie en sociale vaardigheden. Het wordt vaak gezien als een echt 'meisjesding', maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. En Sien en Co ook niet! Ik vond het dan ook helemaal geweldig dat die lieve Gea - we hebben elkaar via Tekst met Taart leren kennen - mij vroeg om haar te helpen met een persbericht en de 'over ons-pagina'. Een feestje om te doen! In de vrolijke webshop van Sien en Co kun je terecht voor de allerleukste knutselspullen, knutseltips en knutselideeën voor meisjes én voor jongens - gecategoriseerd op leeftijd en thema: heel handig. Speciaal voor de heren heeft Gea hippe en stoere knutselpakketten samengesteld, zodat ook zij worden gestimuleerd om lekker te knutselen. Ik zeg: neem snel een kijkje in de webshop en laat je verrassen. Oh ja, Sien en Co staat ook op het Feel good & Shop Event!
Heel veel plezier en succes met je fantastisch leuke onderneming, lieve Gea! 

Jury duty
 

Als de Utrechtse Kinderboekwinkel je vraagt om als juryvoorzitter aan te treden en met een team van leesgekken en boekenwurmen de Vijftien Fijnste van 2015 te kiezen, zeg je natuurlijk volmondig 'ja'! En zo geschiedde dat ik van een longlist een shortlist moest maken, argumenten kon aanvoeren waarom dat ene boek wél in de lijst thuishoorde en de andere niet en uiteindelijk de top 15 van sprankelende quotes kon voorzien. Maar het is gelukt. En daarom presenteer ik met veel trots de Vijftien Fijnste van 2015! De komende tijd kunnen kinderen hun stem uitbrengen en het boek met de meeste likes krijgt een prijsje. En weet je, het is net als bij de Oscars, als je genomineerd bent, heb je eigenlijk ook al gewonnen......
 

Doppie Deals ©  2016


Elke maand een supergoede schrijfdeal voor de grote kleine ondernemer. Zo help ik jou een aantal keer met het (her)schrijven, redigeren en/of corrigeren van (web)teksten, nieuwsbrieven, social media content, persberichten of blogs voor een sprankelende prijs. Ideaal toch? Word ik blij van. En jij ook! Happy to help!

februari
1x spellingcheck website voor 75,- excl. BTW
Is spelling voor jou een ware kwelling? Dat is dan nu verleden tijd! Met de spellingcheck loop ik jouw site van voor naar achter, van boven naar onder, van links naar rechts na en corrigeer ik al jouw webteksten met liefde en plezier.

maart (vers van de pers)
– 1x blog corrigeren voor 10,- excl. BTW maar/en 6x blog corrigeren voor 50,- excl. BTW
Een lekker bekkende, grammaticaal correcte en sprankelende blog? Dat is toevallig één van mijn specialiteiten :-) Ik help je graag!

Oeh lala...het hele jaar een Doppie Deal ©
1x persbericht schrijven voor 50,- excl. BTW
Een sprankelend persbericht conform de richtlijnen? Of net een tikkeltje anders spicier, beetje over the edge? Bij Doppie ben je aan het goede adres.

Wie (bijna) jarig is, trakteert...
 

Er is er één jarig  - nou ja bijna dan -, hoera hoera! Dat kun je wel zien dat is Doppie! Jeetje, 1 maart a.s. is het exact 3 jaar geleden dat ik vol goede moed op mijn hoge hakken en met mijn roze glittermap onder mijn arm naar de KvK stapte en Tekstbureau Doppie oprichtte. Sindsdien is het erg hard gegaan met sprankelende samenwerkingen, enthousiaste opdrachtgevers en heb ik heel veel moois mogen maken/schrijven. En daar ben ik heel heel heel erg blij mee en dankbaar naar iedereen toe die het rotsvaste vertrouwen in mij heeft. Weet je wat, dat gaan we ook vieren!

Zoals jullie weten, houd ik van post. Echte kaartjes. Nu lijkt het mij zo leuk als jullie Doppie een verjaardagskaartje sturen. Het liefste vóór vrijdag 19 februari. De schrijvers van de drie meest sprankelende kaarten verras ik dan elk met 2(!!) tickets voor het Feel good & Shop Event! Resumé: maak met een fijne felicitatie kans op 3x2 tickets voor hét shopevent van het jaar waar je onder andere gruwelijk goed kunt shoppen bij Het Zijstraatje, Sien en Co, CardceteraHigh Tea BoetiekDierenpracht, MmePommBus van Zus, Bep en co, Gewoon Leuk x4Happy Paper, DWH Jewelry, Leuke Lintjes en nog veel meer (web)shoppareltjes! Wie wil dat nu niet?
Een kaartje voor een kaartje, dus. Hop hop in de envelop en adresseren aan:

Tekstbureau Doppie
Riesenberg 11
3453 PD De Meern


Ik lig bij de brievenbus te wachten ;-)

Tot de volgende keer!
 
Dank je wel voor het lezen van mijn nieuwsbrief. Hopelijk heb je genoten en ben je nu weer helemaal zen voor de rest van de dag of avond. Geniet met volle teugen en tot snel!

lieve groet
Naomi

PS Oh ja, ken of ben jij iemand die acute tekstuele hulp nodig heeft?
Voor het (her)schrijven, corrigeren en redigeren - uiteraard met een sprankeling - van (web)teksten, persberichten, social media content, nieuwsbrieven of blogs ben je bij Tekstbureau Doppie aan het juiste adres. 
Sharing = caring!
 
Doppie Agenda
 
zaterdag 13 februari
Tekst met Taart - 'Laat jezelf zien' -  schrijf je hier in voor deze heerlijke tekstproeverij vol #storytelling #schrijftips, #tekstadvies en #taart!

vrijdag 11 en zaterdag 12 maart
Feel good & Shop Event - Je shopt de toffe tickets hier.

vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei
Maximaal Genieten - het allereerste food(truck)festival van Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2016 Tekstbureau Doppie, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp