Copy


 

View this email in your browser

Sprankelend nieuws van Tekstbureau Doppie


Dag lieve lezer(es),

Vol verwachting klopt ons hart. Want de zesde nieuwsbrief staat - uiteraard op de Doppie manier - in het teken van taai taai, manen die door bomen schijnen en de zak van Sinterklaas.

Veel leesplezier toegewenst!

Lieve groet,
Naomi
 
Column Juf Magazine
 

Vreugdedansje (lees: compleet uit mijn pietendak en schoorsteen) alom toen ik de Juf! in handen kreeg. Want ja hoor, daar stond ik dan. In een heus magazine. Met mijn eerste echte gepubliceerde column over het onderwijs. Een cadeautje pur sang.

Mijn derde online column voor Juf Magazine staat trouwens ook de site! Geheel in pepernotenstijl. Lees hier het verhaal over mijn haat-liefdeverhouding met de surprise!


 

Enthousiaste opdrachtgevers & sprankelende samenwerkingen
 

Het is zo ongelooflijk bijzonder en dankbaar om de grote kleine ondernemer te mogen ondersteunen met het (her)schrijven, corrigeren en redigeren van (web)teksten, persberichten, nieuwsbrieven en/of blogs. Die sprankeling, die personal touch en die juiste tone of voice maken het verschil en daar help ik je graag bij.

De komende tijd staan de volgende sprankelende opdrachten op het programma: een persbericht voor Woonwinkel Siep, productteksten voor Sabby's Choice, flyerteksten voor een psychologensymposium en help ik SienenCo met de 'over ons-pagina'. Ook heb ik met veel plezier een persbericht/uitnodiging voor Urban Garden Culture en de webteksten voor ITR-automatisering herschreven.
Tot slot gaan het bloggen voor Jouwaanbieding, het brainstormen voor het Feel good & Shop Event en het schrijven van de nieuwsbrieven voor Restaurant Balijepark gewoon lekker door. Genoeg leuks te doen dus!

De geweldig lekkere tekstproeverij die Ideefje en ik hebben gegeven (en voor in de agenda: op zaterdag 13 februari vindt de tweede editie van Tekst met Taart plaats) was één groot smakelijk succes! Net als de Webshop Academy trouwens, waar ik als persberichtenexpert enthousiast aan de slag ben gegaan. Ik heb beide events kennisgemaakt met een aantal inspirerende, lieve en te gekke ondernemers. Nice to meet you! Een aantal van hen mag ik als klap op de vuurpijl helpen, wat ik natuurlijk met heel veel liefde ga doen!

En waar haal ik toch al die tijd vandaan, hoor ik je denken. Het is een beetje Jambers-achtig. (Met zwaar doorrookt Belgisch accent): 'Overdag is zij een stralende juf en 's avonds schrijft zij sprankelende teksten, gewoon omdat zij dat ook heel leuk vindt.' Per 4 januari wordt dat wel anders. Dan ga ik namelijk met de geweldige Mieske groep 5a delen en word ik dus parttimer. Een spannende stap - op de achtergrond hoor je de ijskoude knaller 'Let it go' van Frozen - maar een mooie stap. En we hebben er beiden heel erg veel zin in. To be continued...
 

#klassepret
 

Mandarijntje in je schoen of een hilarische uitspraak van een leerling. Met #klassepret blijf jij lekker gezond.

roze raadsel
Leerling: ‘Juf! Ik heb een mop!’
‘Vertel?’
Leerling: ‘Welke vogel houdt van zuivel?’
‘Ehhhh…’
Leerling: ‘Een VLAmingo!’

koppelactie
Leerlinge 1: ‘Juf?’
‘Ja?
Leerlinge 1: ‘Ik heb een heel jonge oom.’
‘Oh? Hoe oud is hij dan?
Leerlinge 1: ’39! Dat is bijna even oud als jij!
Leerlinge 2: ‘Als Piet Roberto naar Spanje teruggaat, kun je misschien met hem op date!’


relatieadvies
Leerlinge 1: ‘Juf? Hebben jij en Piet Roberto wel eens ruzie?’
‘Ja hoor… (zo vaak haha )
Leerlinge 2: ‘Tja, mannen moeten gewoon naar vrouwen luisteren. Dan is er niks aan de hand.’

Nog meer #klassepret nodig? Klik dan hier.

Wie zoet is, krijgt lekkers...
 

Geen idee wat je aan die goede Sint wilt vragen? Baal je van die totaal misplaatste cadeaus die je van je echtgenoot of - lol - schoonfamilie krijgt? Dat is vanaf nu voltooid verleden tijd. Snuffel eens rond in het online shopwalhalla. Lekker vanuit je luie stoel. Doppie heeft een 30-delige serie samengesteld getiteld 'Hoe-overleef-ik-al-die-leuke-webshops'. Voor elk wat wils en de keuze is reuze. Enjoy!

Over 5-decemberverrassingen gesproken: In de meest recente editie van de buurtglossy van Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn - NU Magazine - stond een gezellig en suikergoed interview van ondergetekende en haar echtgenoot. Journaliste Fleur las mijn blog en nam onmiddellijk contact op om een afspraak te plannen. Een feestje om ons verhaal over een wel heel bijzonder huwelijksaanzoek te mogen doen.

 

In the spotlights
 

Een kanjer van een ondernemer, die ook op nationale televisie uitbundig lacht. Een innemende persoonlijkheid die met haar 'webwinkel waar je heel vrolijk van wordt' het aandurft om mijn kaarten te verkopen. Het is het één en al enthousiasme en daardoor zet ik dit keer in de spotlights: SUUSCreatief!
Super leuke Suzan heb ik via de social media leren kennen en zij was ook deelnemer aan Tekst met Taart. Breng eens een bezoekje aan haar fantastische webshop en gooi je winkelmandje maar vol voor de feestdagen. Vrolijk stationary, kleurrijke stickers, toffe kaarten, labels, cadeautjes en nog veel meer leuks: je vindt het bij SUUSCreatief! Veel shopplezier!
 

De Sint zat te denken...
 

...wie hij een mooi presentje zou schenken.
Sluiten we heel toepasselijk af met een surprise voor jong en oud. De Doppie Originals 2.0 zijn ideaal als schoencadeautje, in een kerstpakket, in een lijstje of om te versturen. En daarom speel ik voor Sint. Gewoon omdat het kan. De eerste vijf reacties - het liefst digitaal in rijm (naomi@tekstbureaudoppie.nl) of in een pakketje met pepernoten en marsepein - krijgen een sprankelend setje toegestuurd. Als dat geen heerlijk avondje wordt? Niks gewonnen, niet getreurd. De kaarten zijn ook bij mij te koop en uiteraard bij SUUSCreatief.
 

Tot de volgende keer!
 
Mag ik je danken voor het lezen van dit sprankelende nieuws? Ik vind het echt ontzettend leuk en lief dat je de tijd en moeite neemt om de Doppie nieuwsbrief te lezen!

Graag tot een volgende keer en alvast heel veel Sint&Piet plezier toegewenst!

lieve groet
Naomi

PS Oh ja, ken of ben jij iemand die acute tekstuele hulp nodig heeft?
Voor het (her)schrijven, corrigeren en redigeren - uiteraard met een sprankeling - van (web)teksten, persberichten, nieuwsbrieven of blogs ben je bij Tekstbureau Doppie aan het juiste adres. 
Sharing = caring!
 
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2015 Tekstbureau Doppie, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp