Copy
Nyheter från föreningen, december 2016
Läs mailet i webbläsaren
Nu är julen nära, snart är julen här...

Och lite snö har vi fått igen, om än i mindre omfattning än för några veckor sedan. Plogningen har diskuterats flitigt i vår facebookgrupp, och för dig som missat vad som gäller i teorin så finns det att läsa på Stockholm stads hemsida.

Det har tyvärr varit flera inbrott i vårt område senaste tiden. Grannsamverkan är det bästa sättet att förebygga inbrott, så tänk på att hjälpas nu när vi närmar oss tider då många reser bort. På polisens webb får du tips och råd för att förebygga inbrott.

Vill du komma i julstämning tipsar vi om Skarpnäcks skolas julmarknad på söndag den 4 december klockan 12-15. Fynda på loppis, fika hembakat, vinn i lotteriet!

 
Utvecklingen av Bagarmossen-Skarpnäck

Den 29 och 30 november kl. 11-19 presenteras förslaget till översiktsplan på plats i Bagarmossen centrum. Där kan du ta del av planeringen för din stadsdel och hela staden samt träffa stadsplanerare, representanter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning och andra stockholmare.

Läs mer
Se dokumentären om Skogskyrkogården

Vi tipsar om denna 56 minuter långa dokumentär på SVT Play som handlar om
arkitekterna Asplund och Lewerentz som i unga år vann en tävling om den nya skogskyrkogården. De skulle sedan komma att arbeta med denna skapelse under resten av sina liv. En film om världskulturarvet som också blir ett drama om konst, vänskap och svek.

Länk till SVT Play
Har ni bilder från området från 70-/80-tallen?

Nästa år firar föreningen 90 år! Vi söker bilder från området från 70- och 80-talen. Det kan vara bilder på platser, hus eller liknande. Så har du bott här sedan dess, eller har släkt som bodde här under den perioden, får ni gärna gräva i arkiven och kontakta styrelsen.

Mejla styrelsen

© 2016 Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening
Nyhetsbrevet skickas till föreningens medlemmar. Om du vill svara, skriv till info@skarpnack.org

Facebook - www.skarpnack.org - info@skarpnack.org

Avregistrera från utskick    Uppdatera prenumerationsalternativ

Email Marketing Powered by Mailchimp