Copy

Januari 2016
Wederom succesvolle fietsacties in 2015
Bijna 600 werknemers kregen in 2015 korting bij de aanschaf van een (e-)fiets. Ze deden mee aan de Fietsactie Samen Schakelen van Slim Reizen Stedendriehoek en laten voortaan minimaal 2 dagen in de week hun auto thuis staan. Samen zorgen zij voor ruim 3.200 spitsmijdingen en daardoor zijn de files in onze regio een stuk kleiner geworden. En dat allemaal dankzij een kleine 100 werkgevers die de Fietsactie afgelopen jaar onder hun medewerkers hebben gepromoot. Deze resultaten betreffen alleen de fietsacties die in het jaar 2015 door Slim Reizen zijn uitgevoerd. Enorm bedankt!
In 2015 is het accent gelegd op e-bikes voor de middellange woon-werkafstanden, met als specials de bakfiets en de e-vouwfiets. We kregen een aantal leuke reacties van deelnemers die een high speed e-bike aanschaften:
  • “Met de high speed e-bike ben ik in 40 minuten op mijn werk. En het is nog gezond ook! Het leukste is nog wel dat ik al die stilstaande auto’s inhaal die langzaam de stad inrijden.”
  • “Met de speed pedelec ben ik in gemiddeld 1 uur en 15 minuten op het werk. Met de auto deed ik er 45 à 50 minuten over. Het scheelt me flink wat brandstofkosten én ik sport zo elke dag.”
Houd onze website in de gaten voor nieuwe acties.
Denk mee over verbeteringen fietsroute Apeldoorn-Deventer
Tot eind januari kun je meedenken over de verbetermaatregelen voor een snellere fietsroute tussen Apeldoorn, Teuge, Twello en Deventer. Door deze verbeteringen kunnen fietsers vanaf eind 2017 sneller, comfortabeler en veiliger fietsen tussen Apeldoorn en Deventer. Afgelopen 19 en 20 januari vonden er in Voorst en Apeldoorn inloopavonden plaats waar bezoekers konden reageren op de verbetermaatregelen in het voorlopig schetsontwerp. Ruim 100 mensen bezochten de avonden en gaven waardevolle reacties. Kon je niet bij deze avonden aanwezig zijn en wil je een reactie indienen? Dit kan tot uiterlijk 31 januari 2016 via de reactiekaart op onze website. De werkgroep Fiets bundelt alle ingediende reacties en er wordt gekeken op welke punten de plannen worden aangepast. De reacties zijn straks terug te lezen in een Verslag van inspraak.
 
Wil je meer informatie over de verbeteringen aan de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer? Lees dan verder op onze website
 Help mee aan minder files en ontvang tot €20.000 subsidie
Deze maand alweer te vaak in de file gestaan? Hier kun je als werkgever iets aan doen! Help mee door meer mensen buiten de spits te laten reizen. Bijvoorbeeld door betere reisinformatie te geven. Of investeer in fietsvoorzieningen waardoor meer werknemers naar het werk fietsen. Maak van je plannen werkelijkheid met onze Tenderregeling: een subsidie van maximaal €20.000.
Voor wie is de subsidie bedoeld? 
De subsidie is er voor initiatiefnemers van kansrijke projecten en maatregelen die het aantal automobilisten in de spits duurzaam terugdringen in de regio Stedendriehoek. Initiatiefnemers zoals werkgevers (individueel of in samenwerkingsverband), publiekstrekkers, onderwijs- en zorginstellingen, culturele instellingen, vervoerders en marktpartijen. Dus ondernemers, pak die kans!

Lees meer of vraag de subsidie aan op onze website.
Duurzaam leasen  en meer fietspromotie:  wat zet jullie in beweging?
Themabijeenkomst op 10 maart 2016 voor werkgevers uit de regio
 
Zijn jullie toe aan vergroening van jullie wagenpark? Interesse om kosten nog verder omlaag te brengen? Carsharing: wel van gehoord, maar niet echt bekend met de voordelen? Fietspromotie? Natuurlijk, maar hoe pak je dat aan?
Leer van andere organisaties, die je voor gingen. Klaar om de eerste stap naar een vernieuwend mobiliteitsbeleid te zetten, maar je weet nog niet welke? Antwoorden op deze vragen krijg je donderdagmiddag 10 maart op onze themabijeenkomst voor werkgevers.

Ons programma:
  • Mobiliteitsbeleid 2016: Aan welke knoppen moet je in de organisatie draaien en welke effecten levert dit op? 
  • Leasen 2016: Duurzamer, groener, flexibeler.  Krijg inzicht in de allernieuwste leaseconcepten.
  • Meer medewerkers op de fiets? Kopieer het succes van de nieuwste fietsapps elders in het land. Leer hoe medewerkers vaker de fiets zullen pakken en ontdek welke voordelen dat oplevert.
Het programma start om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) en duurt tot 17.30 uur. Na afloop is er alle gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een drankje en een hapje. Mobiliteitsregisseur Slim Reizen Stedendriehoek Oscar Roelofs: “Nog veel werkgevers in de regio laten voor de hand liggende kansen onbenut. De werkgeversbijeenkomst is de inspirerende, doelgerichte stap om die kansen te grijpen!”
 
Geïnteresseerd? Meld je hier aan!
Fiets Telweek, 1.300 inwoners fietsten mee
Afgelopen jaar vond een enorm fietsonderzoek plaats, de Fiets Telweek. Dit onderzoek gaf overheden data en inzicht hoe fietsers het beste gefaciliteerd kunnen worden. Van 14 tot en met 20 september fietsten 55.000 Nederlanders rond met een speciale app. In de regio Stedendriehoek deden bijna 1.300 inwoners mee. De app registreerde hoe de fietsers rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Met al deze kennis wordt het fietsnetwerk slimmer en efficiënter verbeterd. Zo bleek dat de drukst befietste straten in en naar Deventer de Nico Bolkesteinlaan en het fietspad langs de N344 zijn. In Apeldoorn zijn de meeste fietsers gesignaleerd bij de Matenpoort en de Tweede Wormenseweg. In Zutphen fietsten de deelnemers veel over de Kanonsdijk en de Keucheniusstraat.
Na het succesvolle eerste jaar krijgt de Fiets Telweek in 2016 een vervolg. Houd www.fietstelweek.nl in de gaten wanneer deze plaatsvindt en download nu alvast de app.
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek