Copy


Nieuwsbrief juli 2015
In deze nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief
Met de complimenten van de minister
Bijna 2.000 werknemers die een fiets kochten met korting, een nieuwe busverbinding met bedrijven in Apeldoorn Zuid; het zijn twee van de vele resultaten van Slim Reizen Stedendriehoek in de afgelopen 1,5 jaar. We presenteerden deze resultaten aan minister Schultz van Haegen en andere regio’s tijdens de Beter Benutten Resultatendag van 25 juni. De minister is verheugd over de stappen die zijn gezet. “We zien dat de Beter Benutten-aanpak werkt: het levert nieuwe kennis op en vooral meer ruimte op de weg en in het openbaar vervoer. We gaan er de komende jaren dan ook volop mee door.” Op onze website lees je de complete reactie van de minister en meer over de resultatendag. 
Wij doen mee aan de Nationale FietsTelWeek. Jij ook?
16 tot 22 september 2015 is het de Nationale FietsTelweek. Ook de provincies Gelderland en Overijssel roepen inwoners op om mee te doen en die week een app te gebruiken die hun fietsritten registreert. Een kleine moeite, die wel een schat aan data oplevert. Gegevens die onderbouwde beslissingen over infrastructuur en fietsbeleid mogelijk maken. De week wordt georganiseerd door de Fietsersbond, Keypoint, Mobidot de NHTV en Beaumont. Meer info volgt in de volgende nieuwsbrief.
 
Werkgeversbijeenkomst 17 september, meld je aan
Staat 17 september al in je agenda genoteerd? Je bent dan van harte welkom op de werkgeversbijeenkomst met als thema: De impact van mobiliteit op de duurzaamheid van een organisatie. We zorgen weer voor interessante sprekers en casussen. Meld je nu alvast aan.

Fietsreparatieservice op het werk. Slimme service!
Fietsen naar het werk is een stuk aantrekkelijker en makkelijker geworden voor medewerkers van de Radiotherapiegroep in Deventer. Als een medewerker een kapotte fiets heeft, vult hij een formulier in bij de receptie. Na inlevering van het formulier en de sleutel komt een fietsenmaker de fiets ophalen. De gerepareerde fiets wordt vervolgens voor het einde van de werkdag teruggebracht. Blijkt de reparatie langer dan een dag te duren, dan wordt een gratis leenfiets bezorgd. Op onze website leest u meer over deze slimme service van de Radiotherapiegroep en andere best practices in mobiliteit. 

 
Fietsacties per 1 augustus: deze kortingen zijn mogelijk
Nog even en dan start het vervolg op de Fietsactie Samen Schakelen. Met kortingen van € 150 tot € 475 op de aanschaf van een (e-)fiets. Als je je als werkgever aan de actie verbindt, kunnen je medewerkers kiezen uit de volgende mogelijkheden:

1. een bijdrage van maximaal € 350 bij de aanschaf van een e-bike. De woon-werkafstand is meer dan 7,5 kilometer.
2. een bijdrage van maximaal € 475 bij de aanschaf van een high speed e-bike. De woon-werkafstand is meer dan 15 kilometer.
3. een bijdrage van maximaal € 150 bij de aanschaf van een elektrische vouwfiets, bij gebruik in combinatie met het ov.
4. een bijdrage van maximaal € 150 bij de aanschaf van een fiets, bij gebruik voor het voor- en natransport in combinatie met het ov.
5. een bijdrage van maximaal € 150 bij de aanschaf van een elektrische bakfiets. Het gaat om een pilot: de eerste tien personen die zich hiervoor aanmelden, krijgen de bijdrage.
 
Bij alle kortingsmogelijkheden geldt dat de fiets voor minstens twee dagen in de week moet worden gebruikt in plaats van de auto. Binnenkort krijg je meer informatie, bijvoorbeeld over de precieze actievoorwaarden.
Transferium en carpoolplaats Apeldoorn officieel open op 30 september 
Op 30 september worden de carpoolplaats en het transferium in Apeldoorn officieel geopend. Ze liggen aan de zuidzijde van de Zutphensestraat bij de aansluiting op de A50. Het transferium dient als overloopparkeerplaats voor bezoekers van evenementen bij Omnisport Apeldoorn.

Meer informatie hierover vind je in de volgende nieuwsbrief.

Foto rechts: een impressie van hoe carpoolplaats en transferium er straks uitzien
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek