Copy

Nieuwsbrief februari 2017
In deze nieuwsbrief
Probeer de high speed e-bike een maand – gratis!
Veel werkgevers zien al de voordelen van de high speed e-bike. Tijd voor jouw organisatie om ze ook te ontdekken! Met een maximumsnelheid van 45 km/uur is de high speed e-bike enorm geschikt voor alle ritten tot zo’n 25 km. Probeer ‘m eens uit als je op bezoek gaat bij een klant of leverancier. En laat je collega’s de snelle fiets uittesten voor hun woon-werkrit. Reageer snel, want de eerste tien organisaties die dat doen, krijgen een maand lang een high speed e-bike te leen. In ruil horen we graag jullie ervaringen en willen we met je in gesprek over hoe je de mobiliteit van je organisatie verder kunt vergroenen en vitaliseren.
Schakel snel met Oscar Roelofs: 06-52442112, oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl
Snelle fietsroute Apeldoorn-Epe bij voorkeur over voormalige spoorlijn
De snelle fietsroute tussen Apeldoorn en Epe komt bij voorkeur te liggen over de voormalige spoorlijn tussen deze twee plaatsen. Dat hebben de gemeenten Epe en Apeldoorn deze maand besloten. Het schetsontwerp voor deze route gaat nu verder uitgewerkt worden. Gemeenten en provincie willen deze snellere, veiligere, comfortabelere, aantrekkelijkere en directe route voor fietsers als duurzaam en gezond alternatief voor de auto.

In de afgelopen maanden zijn voor dit traject drie routevarianten onderzocht. De gemeenten hebben nu dus gekozen voor de route over de voormalige spoorlijn.
Verbreding van deze bestaande fietsroute kan gevolgen hebben voor landschap en ecologie. Daarom wordt er een aanvullend ecologisch onderzoek uitgevoerd. Meer weten over de snelle fietsroute tussen Apeldoorn-Epe of de twee andere snelle fietsroutes in de regio? Kijk op onze website.
Slimme logistiek bij Deventrade
Deventrade BV probeerde vervoer per binnenvaartschip uit, in plaats van per vrachtwagen. En is daar tevreden over. Het bedrijf is leverancier van sportkleding en –accessoires en importeert jaarlijks 100 tot 125 containers met deze producten. Over zee, van bijvoorbeeld het Verre Oosten naar de haven van Rotterdam. En vanaf daar over de weg naar het magazijn in Deventer. In een pilot gooide Deventrade het over een andere boeg: het laatste stukje per binnenvaartschip. De voordelen? Minder kosten en meer flexibiliteit in de levering. Logistic manager Erik Jonker: “Vervoer per binnenvaart was voor mij een relatief nieuwe wereld, maar de hoeveelheid werk die ermee gemoeid was, viel me enorm mee.” Klik hier voor meer informatie over de pilot.

Wil je de logistiek van jouw organisatie ook slimmer inrichten? Onze logistiek makelaar Freek Boele adviseert je er graag over!
Slim Reizen Stedendriehoek op congres Beter Benutten
De 12 Beter Benutten-regio’s, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het bedrijfsleven kwamen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen tijdens het Beter Benutten-congres van 8 februari 2017. Samen werken we aan een betere bereikbaarheid.; het congres was een mooi moment om elkaars successen te bekijken. Bij Slim Reizen Stedendriehoek konden geïnteresseerden meer horen over de succesvolle mobiliteitsaanpak van Gelre ziekenhuizen. Aan het einde van de dag overhandigden de bestuurders en CEO’s van elke regio een koffer met plannen voor de toekomst aan de minister. Jos Penninx en Marcel van Walraven deden dat namens Slim Reizen Stedendriehoek.
Wil je meer lezen over het Beter Benutten Congres? Klik hier.
Sneller en schoner vervoer met bestelauto’s? Het kan!
Op 9 februari jl vond de Bestelautobijeenkomst plaats in Deventer. Ondernemers vertelden welke praktische maatregelen zij genomen hebben om efficiënter en meer buiten de spits te vervoeren. Onderwerpen die aan bod kwamen:
  • Het onderzoek naar effectief en duurzaam gebruik van bestelauto’s in Nederland.
  • Slimmere logistieke processen.
  • De inzet, kosten en techniek van de elektrische bestelauto.
De Bestelautobijeenkomst was een initiatief van drie Beter Benutten-regio’s: Twente, Zwolle-Kampen en Cleantech Regio en is georganiseerd in samenwerking met EVO Fenedex, TLN, Lean & Green en Green Deal Zero. Meer weten over deze bijeenkomst? Klik hier.
Bijeenkomst Slimme Mobiliteit: ‘Er zijn nieuwe oplossingen nodig’
Wat betekenen de recente innovatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit voor jou als gemeente, bedrijf of als regio? Deskundigen vertelden hierover tijdens de informatieve bijeenkomst Slimme Mobiliteit die Cleantech Regio op 15 februari organiseerde. Zo vertelde Caspar de Jonge, programmamanager Beter Benutten, over ITS op landelijk niveau. “Het is druk in de steden en het wordt in de komende twintig jaar alleen maar drukker. Er zijn nieuwe oplossingen nodig.” Een van die oplossingen kwam aan bod tijdens de bijeenkomst: Albert Heijn en vier gemeenten verzamelen verkeersinformatie van de vrachtwagens die de supermarktketen bevoorraden. Om zicht te krijgen op routes en tijdstippen van de vrachtwagens.

Benieuwd naar het hele verslag? Je leest het binnenkort op onze website.
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen Cleantechregio Stedendriehoek


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim en Schoon Reizen · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp