Copy

Nieuwsbrief januari 2017
In deze nieuwsbrief
Goede voornemens? Pak de fiets naar het werk!
Regelmatig fietsen maakt slimmer, gezonder en vermindert stress. Alle reden dus om in het nieuwe jaar vaker de fiets te pakken. Met de Slim&Snel-app krijgen je medewerkers een extra duwtje in de rug. Met de app sparen ze voor cadeaus en kortingen. Overstappers van auto naar fiets sparen ook nog voor geld.

Actie: win 5 maanden een e-bike
Het eerste bedrijf dat vijf medewerkers aandraagt die minimaal één dag overstappen naar de fiets krijgt vijf maanden lang een e-bike van Roto Tweewielers Deventer. Ga dus snel naar www.slimensnel.nl om je bedrijf aan te melden, of voor meer informatie en de spelregels.
 
2016: veel fietsers op de korte afstand, meer mensen die thuis werken
De kranten staan er vol van, het wordt een stuk drukker op de wegen in Nederland en in de Cleantech Regio. Hoe reisden de inwoners van onze regio in 2016 van en naar het werk?
 • Voor woon-werkafstanden tot 15 kilometer namen medewerkers vaker de (elektrische) fiets (62%) dan de auto (41%).
 • 37% van de medewerkers kreeg van de werkgever de mogelijkheid om thuis te werken. Dit zijn er meer dan in 2015 (30%).
 • 36% van de medewerkers had flexibele werktijden. Ook dit is meer dan in 2014 en 2015.
 • Het aandeel automobilisten dat buiten de spits rijdt, is afgenomen van 46% in 2015 naar 39% in 2016. Méér medewerkers reisden tijdens de spits met de auto naar of van hun werk.
Kortom, mooie cijfers, maar ook nog genoeg potentie om méér mensen buiten de spits te laten reizen. Ook jouw organisatie heeft hier invloed op én baat bij. Wil je weten hoe, vraag dan een gratis Slim Reizen scan aan.

Ben je benieuwd naar andere cijfers over het woon-werkverkeer van medewerkers in onze regio? Je vindt ze op onze website.
Inwoners Deventer gevraagd om ideeën
Wat zijn uw ideeën om uw wijk veiliger en beter bereikbaar te maken? Die vraag hebben we de inwoners van de gemeente Deventer gesteld via een advertentie in de Deventer Post van half januari. De inwoners kunnen hun knelpunten en ideeën aanleveren, bijvoorbeeld als het gaat om:
 • het reisgedrag van forenzen of winkelend publiek (parkeeroverlast);
 • het bezorgen van bestellingen met bestelbusjes in de wijk;
 • kinderen die veiliger naar school kunnen reizen;
 • meer fietsvoorzieningen, fietsenstallingen of oplaadpalen voor de elektrische auto.
Er is vanuit het landelijke programma Beter Benutten budget gereserveerd om met de aangedragen verbeterpunten aan de slag te gaan. In Beter Benutten werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren in de drukste regio's.
Minder klusbussen in de spits: geslaagde pilot Woonbedrijf ieder1
©Henri van der Beek
45 vakmannen van Woonbedrijf ieder1 verzorgen het reparatieonderhoud van 14.500 huurwoningen in de regio Deventer-Zutphen. Elke ochtend rijden zij in de spits naar een van de magazijnen om hun bussen te bevoorraden. Dat moet anders kunnen, dacht de woningstichting. En dus voerde ze een pilot uit waarbij ze de bussen ’s nachts liet bevoorraden, bij vier vakmensen thuis.
Een groot succes! Marijn Driessen, teamleider Onderhoud bij ieder1: “Ons administratieve en logistieke proces was op deze manier overzichtelijker en betrouwbaarder. Een ander voordeel was dat de vakmensen zo iets meer tijd hadden per klus. Want ze konden ’s ochtends meteen op pad naar hun eerste werkadres en we hadden niet méér adressen voor ze ingepland.”

Marijn verwacht dat de pilot een vervolg gaat krijgen. “Hoe precies, dat gaan we nu bekijken.” Andere organisaties die hun logistiek slimmer willen inrichten tipt hij: “Werk samen! In je eentje zo’n pilot opzetten is een stuk lastiger, naast het vele reguliere werk dat er ligt. Het was heel zinvol om dit samen met Richard Brinkman van Mastermate en Freek Boele van Slim Reizen Stedendriehoek te doen. Zo kom je sneller en beter tot oplossingen.”
Op onze website lees je welke voordelen de pilot nog meer had voor Woonbedrijf ieder1.
Gratis logistiek advies
Wil jouw organisatie ook bekijken of het logistieke proces slimmer ingericht kan worden? Logistiek makelaar Freek Boele van Slim Reizen Stedendriehoek adviseert je er graag over, gratis! Neem contact op via 06-19437335 of freek.boele@slimreizenstedendriehoek.nl.
De bestelauto, nu en straks - Bijeenkomst met best practices
Zet jouw organisatie bestelauto’s in voor vervoer over de weg? Kom naar onze bijeenkomst op 9 februari en hoor hoe dat slimmer kan! Met antwoord op vragen als:
 • Hoe omzeil je de toenemende files?
 • Hoe verbeter je de efficiency?
 • Hoe zit het met alternatieve brandstoffen?
Een slimmer, efficiënter, goedkoper logistiek proces – het kan! Op 9 februari hoor je hoe. Bedrijven die zelf met succes hun logistieke proces slimmer hebben ingericht, vertellen je er alles over.
 
Wanneer: donderdag 9 februari, 15.00 – 18.00 uur
Waar: Postillion Hotel, Deventerweg 121, Deventer
 
Ga naar onze website voor meer informatie of om je aan te melden.
 
Kom naar het Beter Benutten Congres 2017
‘Een kijkje in de keuken van Beter Benutten’. Dat is het thema van het Beter Benutten Congres 2017 op 8 februari. What’s in it for you?
 • Leer van de ervaringen van werkgevers in heel diverse projecten.
 • Hoor alles over de nieuwste ontwikkelingen in ITS.
 • Kook mee met minister Schultz van Haegen.
 • Versterk je eigen netwerk. Op het congres komen de 12 Beter Benutten-regio’s, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het bedrijfsleven bij elkaar.
 • Bekijk de ‘keuken’ van Slim Reizen Stedendriehoek.
Wanneer: woensdag 8 februari
Waar: Amsterdam ArenA
Aanmelden: via het registratieformulier op http://congres.beterbenutten.nl/aanmelden
Allemaal Vitaal, zo doe je dat - Geslaagde werkgeversbijeenkomst
Vitaliteit en Duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen, maar hoe voer je ze succesvol door in jouw organisatie? Onze werkgeversbijeenkomst van 19 januari stond geheel in het teken van mooie praktijkvoorbeelden:
 • Nadine Siero van diergeneesmiddelenfabrikant Kepro vertelde hoe haar bedrijf de Deventer Ondernemers Vitaliteitschallenge won.
 • Ruim 42% van de Deventer beroepsbevolking is inactief; Marco Pierik vertelde hoe organisaties hun medewerkers kunnen activeren.
 • Voormalig profwielrenner Theo de Rooij riep ondernemers op zich aan te sluiten bij de Immer Weiter fietsclub in Deventer. Bouwbedrijf Ter Steege Groep deed dit en zag het ziekteverzuim dalen door sportief gedrag te stimuleren.
Alle tips van de sprekers lees je in ons verslag van de middag. Of bekijk de video voor een korte sfeerimpressie van de bijeenkomst.
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen Cleantechregio Stedendriehoek


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim en Schoon Reizen · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp