Copy

Nieuwsbrief maart 2016
In deze nieuwsbrief
Vier de Giro d’Italia mee met jouw organisatie
Fietsliefhebbers, opgelet. Ook zo enthousiast over de Giro d’Italia die door onze regio komt? Laat jouw organisatie het grote roze feest meevieren! Giro Gelderland verzorgt graag een bijzondere Giro-beleving binnen jullie organisatie. Je stelt zelf het programma samen en kiest daarvoor bijvoorbeeld uit de volgende onderdelen:
 • Fiets virtueel de tijdrit van 9,8 km in Apeldoorn, tegelijk met 8 personen. Je ziet het parcours op een scherm.
 • Liever buiten fietsen? Doe dan mee met de fietsclinic en fiets een deel van het parcours.
 • Probeer een high speed e-bike uit. Of pak eens een e-bike om mee van huis naar werk te rijden. Jouw organisatie krijgt hiervoor een of twee weken twee e-bikes te leen. Dit programmaonderdeel wordt verzorgd door Slim Reizen Stedendriehoek.
Kortom, een laagdrempelige en unieke manier om met je collega’s de Giro d’Italia van dichtbij te ervaren! Je kunt de Giro-beleving in jouw organisatie inplannen tussen 1 maart en 1 juli 2016 (inschrijving: uiterlijk 8 mei). De eerste 40 organisaties die zich aanmelden, profiteren van een zeer lage prijs. Dus meld je organisatie snel aan! En na de Giro pak je dan toch dagelijks de fiets om naar je werk te gaan?!
 
Meer weten of je organisatie opgeven voor een programma?
Ga naar de website van Giro Gelderland.
Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline voldoet prima aan verwachtingen
Bijna 100.000 reizigers in 2015. Een prachtig resultaat voor de buslijn die sinds december 2014 station Apeldoorn verbindt met het kantorencomplex in Apeldoorn Zuid. Deze Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen bedrijven in Apeldoorn Zuid, diverse overheden en vervoerder Syntus. Deze partijen sloegen de handen ineen om het bedrijventerrein in Apeldoorn Zuid beter bereikbaar met het ov te maken. Met succes, zo blijkt nu dus.
Eind vorig jaar is er een enquête uitgevoerd onder mensen die in de spits met de buslijn reisden. Daaruit kwam onder andere het volgende naar voren:
 • 51% neemt de bus omdat het de snelste, beste of makkelijkste verbinding is.
 • 75% is in dienst van Centraal Beheer Achmea.
 • 3% reisde voor de komst van de businessline met de auto; het grootste deel (52%) reisde met de Achmea pendelbusjes
Meer info over de route, vertrektijden en achtergrond van de buslijn vind je op www.lijn14apeldoornzuid.nl.
Duurzaam leasen en succesvolle fietspromotie – geef je op voor de werkgeversbijeenkomst op 10 maart

Een beter bereikbaar bedrijf, fittere medewerkers én minder kosten? Maak van deze droom werkelijkheid! Hoe, dat hoor je tijdens de werkgeversbijeenkomst op 10 maart. Met onder andere de volgende onderwerpen:
 • Succesvol, modern mobiliteitsbeleid: aan welke knoppen moet je in de organisatie draaien en welke effecten levert dit op? Etienne Schiffelers van deparkmanager.nl  neemt ons mee in de successen van vernieuwde mobiliteitsconcepten door de kracht van het collectief.
 • Leasen anno 2016: duurzamer, groener, flexibeler. Krijg inzicht in de allernieuwste leaseconcepten. Zo vertelt Peter Storm van Friesland Lease over slimme lease-oplossingen voor e-bikes.
 • Keuze uit twee parallelworkshops: Carsharing en ketenmobiliteit en Fietsstimulatie.
De bijeenkomst duurt van 15.00 uur tot 17.30 uur. Locatie: Belastingdienst in Apeldoorn.
Geef je op via onze website.
Weg met die overvolle parkeerruimte in 4 stappen
Puilt de parkeerruimte van jullie organisatie elke dag weer uit? Met deze vier stappen vraag je subsidie aan van maximaal €20.000 om die parkeerdruk op te lossen:
 1. Kijk op onze website met welke plannen je subsidie kunt krijgen.
 2. Formuleer een plan om de parkeerdruk aan te pakken. Bijvoorbeeld de aanleg of uitbreiding van een fietsenstalling. Of wissel leaseauto’s in voor deelauto’s, bijvoorbeeld die van Deventer2Go. Dat kan eventueel ook samen met buurbedrijven. Zo rijden medewerkers van Tauw met auto’s van Free to go.
 3. Vraag de subsidie aan
 4. Uitvoeren maar!
Zo dring je ook nog eens het autoverkeer in de spits terug en daar heeft iedereen in de regio baat bij. Meer informatie vind je op de website van Slim Reizen Stedendriehoek.
Zo gaan wij de bereikbaarheid van onze regio verbeteren
De plannen van Beter Benutten Vervolg voor 2015-2017

Deel 1: Slimmer vrachtvervoer over de weg en het spoor
Slim en vlot van deur tot deur. Dat is het motto van Beter Benutten, waar ook onze regio aan meedoet. Hoe we onze regio beter bereikbaar gaan maken, hebben we vastgelegd in diverse plannen voor de periode 2015-2017. In deze nieuwsbrief meer info over het plan Slim vervoeren.
Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel aan het nationale Beter Benutten programma. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen aan een betere bereikbaarheid van de drukste regio’s in ons land. De regio Stedendriehoek heeft voor haar regio zes verbeterplannen opgesteld.
Minder vrachtverkeer in de spits
Vrachtverkeer is een belangrijke veroorzaker van vertragingen op de wegen in onze regio. Met name in de avondspits. De centra van Apeldoorn en Deventer en de zone Kloosterlanden/Hanzepark in Deventer krijgen de meeste vrachtwagens. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om distributie in de binnensteden (zoals de bevoorrading van winkels). Slim Reizen Stedendriehoek gaat vervoersbedrijven benaderen om samen te zoeken naar oplossingen.
 
Minder transport per spoor in de spits
Ook zorgt afvaltransport per trein voor vertraging in Apeldoorn. De reden: het wegverkeer komt voor dichte spoorovergangen te staan. Dit speelt met name in de ochtendspits. Per juni 2016 sluiten de regionale overheden een nieuw vervoerscontract voor de afvalinzameling in de regio. Er wordt verkend wat de mogelijkheden zijn om in de aanbesteding op te nemen dat niet in de spits vervoerd mag worden. Het nieuwe contract leidt dan tot minder vertraging in de spits.
 
Een totaaloverzicht van alle plannen vanuit Beter Benutten Vervolg vind je op onze website.
Nog makkelijker en sneller van A naar B
Snel en slim op de plaats van je bestemming komen? Zonder vertraging en met het beste vervoermiddel? Er zijn diverse apps die je daarbij kunnen helpen. Check voor je op reis gaat even de apps, zo ga je altijd goed voorbereid op weg. Slim Reizen Stedendriehoek zette de handigste apps voor je op een rij.
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek