Copy

Nieuwsbrief mei 2016
In deze nieuwsbrief
Gratis tanken in Apeldoorn!
Gratis je e-bike opladen en waterfles vullen; dat kan sinds 10 april op het terrein van Helicon MBO in Apeldoorn. Daar zijn namelijk een oplaadpaal voor elektrische fietsen en een watertappunt geopend. De duurzame installaties zijn een initiatief van de school in aanloop naar de Giro d’ Italia. Het oplaadpunt voor e-bikes wordt gesteund door Slim Reizen Stedendriehoek. Oplaadpunt en watertappunt liggen aan de openbare weg, dus iedereen kan er gratis tanken.
 
Meer medewerkers op de fiets met onze slimme deals
Een minder vol parkeerterrein én fittere medewerkers; onze slimme deals combineren het beste van twee werelden.

De slimme deals stimuleren je medewerkers om vaker de fiets te pakken naar het werk. Met de zomer in aantocht is dit hét moment om in beweging te komen!

Wij investeren mee
Hoe ziet een slimme deal eruit?
 • Gratis Slim Reizen scan.
 • Je medewerkers proberen onze e-bikes uit voor hun woon-werkreis.
 • Medewerkers zien hoe de high speed e-bike werkt. 
 • Laat je medewerkers voordelig een e-bike leasen.
 • Slim Reizen Stedendriehoek investeert 50% mee in de slimme deals, tot een waarde van maximaal 10.000 euro. Onze investering hangt ook af van de bijdrage van de werkgever en het aantal medewerkers dat deelneemt aan de slimme deals.
 • Slim Reizen Stedendriehoek helpt bij de promotie van de slimme deals onder de medewerkers.
TIP!
De slimme deals kun je desgewenst ook samen met je ‘buren’ uitvoeren.
Ook slimme deals voor jouw organisatie?
 1. Neem contact op met:
  Oscar Roelofs, 06 - 524 421 12, oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl
  of Richard Gijsbers, 06 - 421 283 50, richard.gijsbers@slimreizenstedendriehoek.nl
 2. Vertel ons je wensen.
 3. Samen werken we jullie slimme deals uit.
Minder drukke wegen in Apeldoorn
Zo verbeteren wij de bereikbaarheid in de komende jaren - Deel 3

Minder autoverkeer tussen Apeldoorn Centrum en Apeldoorn Zuid en rondom de Apenheul en Koningin Julianatoren. Daar gaat Slim Reizen Stedendriehoek de komende jaren aan werken. Hoe?
Van alle sterk vertraagde ritten in de regio Stedendriehoek heeft 50% een herkomst of bestemming in Apeldoorn. De drie gebieden met de meeste vertraging zijn de binnenstad, Apeldoorn Zuid en Apeldoorn Noordwest. Daar hebben ook werkgevers en werknemers in Apeldoorn last van. Daarom gaan we dat als volgt aanpakken:
 • Om de vertraging tussen Apeldoorn Centrum en Apeldoorn Zuid te verminderen, willen we daar het fietsgebruik bevorderen, vooral in de spits. In april 2016 onderzochten we het reisgedrag van automobilisten op deze route om te bepalen hoe we ze kunnen stimuleren minder vaak de auto te gebruiken. Ook gaan we samen met werkgevers automobilisten verleiden over te stappen op de fiets. Help jij onze regio vooruit door meer werknemers buiten de spits te laten reizen? Dan kan jouw organisatie van ons een subsidie krijgen. Bijvoorbeeld om oplaadpunten voor e-bikes te realiseren.
 • De verkeersvertraging in Apeldoorn Noordwest komt vooral door enkele toeristische attracties: Apenheul, Koningin Julianatoren en Paleis Het Loo. Om hier gericht actie op te ondernemen, onderzochten we het reismotief en -gedrag van de reizigers in dit gebied. Hiervoor namen we in maart en april 2016 enquêtes af bij zowel de bezoekers als de medewerkers van deze attracties. Paleis Het Loo werd buiten de onderzoeken gelaten omdat het paleis eind 2016 drie jaar dichtgaat voor renovatie.
 
Een totaaloverzicht van alle plannen voor een beter bereikbare regio vanuit Beter Benutten Vervolg vind je op onze website.
De maatregelen zijn onderdeel van Beter Benutten Vervolg. Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel aan dit nationale Beter Benutten programma. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen aan een betere bereikbaarheid van de drukste regio’s in ons land.
26 mei Nationale Fiets naar je Werk Dag!
Op 26 mei 2016 fietst heel Nederland weer naar het werk tijdens de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Jouw organisatie fietst toch ook mee? Vraag het gratis promotiepakket aan via de website. Een leuke manier voor je medewerkers om eens te ervaren hoe het is om fit op het werk aan te komen. En ze maken ook nog een kans op een stoere Gazelle-fiets! Jezelf aanmelden als fietser of meer info? Ga naar www.fietsnaarjewerkdag.nl.
Sallcon introduceert De maand van de fiets

Hoe zorg je voor meer vitaliteit in je bedrijf? Daar heeft Jeroen Kroese, algemeen directeur van Sallcon, een leuke oplossing voor bedacht: De maand van de fiets. Een slimme uitbreiding van de Nationale Fiets naar je Werk Dag op 26 mei. Kroese wil zo medewerkers stimuleren niet één dag, maar een hele maand met de fiets naar het werk te komen.
“We hebben de medewerkers gevraagd wie het leuk vindt thuis opgehaald te worden om samen met mij naar het werk te fietsen. Hier zijn positieve reacties op gekomen; inmiddels ben ik al met enkele collega’s naar het werk gefietst! Onderweg houd ik een klein interview met de collega, dat we in onze nieuwsbrief en op onze website plaatsen. Zo willen we iedereen in de organisatie stimuleren te gaan fietsen. Extra voordeel van het samen fietsen is dat het een mooie gelegenheid is om bij te praten en de collega beter te kennen. Het fietsen promoten onder de medewerkers en daarnaast ook nog eens de organisatie beter leren kennen; twee vliegen in één klap!”

Slim Reizen Stedendriehoek inspireert werkgevers graag met goede, slimme mobiliteitsinitiatieven van collega-werkgevers. Nog meer voorbeelden vind je onder de Best Practices op onze website.
Slim meeliften op de Giro
Veel inwoners van onze regio hebben afgelopen weekend genoten van de Giro d’Italia. Een bijzonder fietsevenement en voor Slim Reizen Stedendriehoek een mooie kans om slim op mee te liften. Bijvoorbeeld met diverse advertenties. Daarin lieten we inwoners en bestuurders van onze regio aan het woord met de boodschap: Zo sportief als de Giro-renners: fiets ook naar je werk! Als werkgever kon je de Giro zelfs in huis halen met een bijzondere Giro Experience. Intussen is het roze weer uit de straten verdwenen, maar als het aan ons ligt houden we de fiets erin! Zo wordt de fiets het hoofdthema van de eerstvolgende werkgeversbijeenkomst
Eenvoudig meerijden met een dorpsgenoot
Binnenkort start er een bijzondere, nieuwe vorm van samenreizen in onze regio: Samobiel. Daarmee kunnen dorpsgenoten eenvoudig afspreken om samen een autorit te maken. Dat gebeurt via een eigen dorpswebsite die vraag naar en aanbod van ritten vanuit het dorp bij elkaar brengt. Wie samen wil rijden, meldt of vraagt een rit aan via de site. Voor elke rit krijgt de bestuurder een kleine kilometervergoeding van de meerijder.
Klarenbeek start op 18 mei als eerste dorp in onze regio met Samobiel via www.klarenbeek.samobiel.nl. Welk dorp in onze regio volgt?! Slim Reizen Stedendriehoek is groot fan van Samobiel, want een auto delen is praktisch, sociaal én goed voor de bereikbaarheid van onze regio. Meer weten? Mail naar info@samobiel.nl of bel (030) 215 5080.
Meer medewerkers op de fiets
Geef je op voor de werkgeversbijeenkomst op 22 september
De (high speed) e-bike is een slim alternatief voor de auto. Ook voor medewerkers die meer dan 20 kilometer van hun werk wonen. Maar hoe krijg je ze zover? En waarom is dit voor jou als werkgever interessant? Je hoort het tijdens de werkgeversbijeenkomst op 22 september. De sprekers en locatie zijn we nu voor je aan het regelen, dus meer info volgt. De bijeenkomst duurt van 15.00 uur tot 17.30 uur.
 
Geef je alvast op via onze website
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim Reizen Stedendriehoek · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp