Copy

Nieuwsbrief juni 2016
In deze nieuwsbrief
Laat je medewerkers gratis een e-bike uitproberen
Wilhelminabrug afgesloten voor auto’s? Pak de e-bike!
Van 16 juli tot en met 21 augustus is de Wilhelminabrug afgesloten voor auto’s vanwege groot onderhoud. Jouw collega’s die via deze brug rijden, hebben daar dus ook last van. Maar niet als ze gratis een e-bike uitproberen met de E-bike probeerweken van Slim Reizen Stedendriehoek. Twee weken lang fluitend over de brug, met een gratis e-bike! Breng je medewerkers snel op de hoogte van deze actie, want op = op.
Wat houden de E-bike probeerweken in?
 • Twee aaneengesloten weken een e-bike uitproberen, gratis.
 • In de periode van 1 juli tot en met 31 augustus.
 • Medewerkers zien hoe de high speed e-bike werkt. 
 • Voor medewerkers die nu met de auto over de Wilhelminabrug reizen voor hun woon-werkverkeer.
 • De medewerker gebruikt de e-bike minstens twee dagen per week voor het woon-werkverkeer.
 • Bevalt het fietsen? Dan kan de medewerker de fiets met 30% korting kopen na afloop van de twee probeerweken.
100 e-bikes, op = op
Er staan 100 e-bikes klaar voor gebruik. Hoeveel van jouw collega’s gaan fluitend fietsend over de brug? Op = op, dus vertel het snel door! Op onze website vind je een kant-en-klare tekst die je aan je medewerkers kunt mailen of op het intranet kunt zetten. Ook lees je daar de precieze spelregels en actievoorwaarden van de E-bike probeerweken. Wil je meer informatie over de werkzaamheden aan de brug en de verkeershinder, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/onderhoudwilhelminabrug (Rijkswaterstaat voert het onderhoud aan de brug uit).
Auping, Royal Reesink, … jouw organisatie?
Kies ook voor onze slimme deals
Wil je nog dit jaar fittere medewerkers, een minder vol parkeerterrein en een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden? Kies dan voor de slimme deals van Slim Reizen Stedendriehoek:
 • Krijg concreet advies waar in jouw organisatie kansen liggen op het gebied van (e)fiets, ov, slim reizen en slim werken dankzij de gratis Slim Reizen scan.
 • Laat je medewerkers onze e-bikes uitproberen voor hun woon-werkreis. En bied ze de optie voordelig een e-bike te leasen.
 • Wij investeren 50% mee in deze slimme deals, tot een waarde van maximaal 10.000 euro. Ook helpen wij bij de promotie van de slimme deals onder de medewerkers.
Auping, Royal Reesink, gemeente Deventer, Tauw, Schoneveld Breeding en Remeha; diverse grote maar ook kleine organisaties doen al hun voordeel met de slimme deals van Slim Reizen Stedendriehoek. Is jouw organisatie de volgende? Neem dan snel contact op met:
Oscar Roelofs, 06 - 524 421 12, oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl of
Richard Gijsbers, 06 - 421 283 50, richard.gijsbers@slimreizenstedendriehoek.nl.
Samen werken we jullie slimme deals uit!
Snellere fietsroute weer een stap dichterbij
Het voorlopig ontwerp van de snellere fietsroute Apeldoorn – Deventer is klaar. Dat betekent dat de werkzaamheden waarschijnlijk eind 2016 / begin 2017 starten. Voor fietsers verbetert er onder andere het volgende:
 • De fietsbrug langs het spoor over de N344 krijgt hellingbanen naar de N344. Daardoor hoeven fietsers niet meer de trappen te gebruiken of een omweg te fietsen om bij de N344 te komen;
 • Er komt een onderzoek naar mogelijkheden om de spoorbrug over de IJssel bij Deventer te verbreden. Daar ligt nu een gecombineerd fiets- en voetpad van circa 3 meter breed;
 • Het fietspad op de Wilhelminabrug in Deventer mag alleen nog gebruikt worden door fietsers. Brommers gaan daar naar de rijbaan;
 • De rotonde N344-Woudweg Teuge wordt aangepast: deze krijgt een extra doorsteek voor fietsers. Daardoor komen fietsers niet meer langs de (bij drukte) onoverzichtelijke situatie bij het autobedrijf.
Dankzij deze verbeteringen rijden fietsers vanaf eind 2017 sneller, veiliger en comfortabeler tussen Deventer en Apeldoorn. Het totaaloverzicht van alle verbeteringen vind je op onze website.
Belastingdienst verleidt medewerkers tot andere reiskeuzes

Willen we het woon-werkverkeer in onze regio in de spits terugdringen, dan vraagt dat om anders werken en reizen. Maar hoe krijg je de forens zover? Hij moet informatie hebben over de keuzes die hij kan maken. Ook moet hij die informatie kunnen relateren aan zijn eigen motivatie. Bovendien helpt het om nieuw gedrag eerst eens te ervaren. Een werkgever die er goed in slaagt haar medewerkers tot ander werk- en reisgedrag te verleiden, is de Belastingdienst.
Productmanager mobiliteit Henk Schmidt: “Binnen ons vervoersbeleid streven we naar vermijden, verminderen, verleiden en vergroenen. Hierbij horen verschillende maatregelen, zoals thuiswerken en videoconferencing. Maar ook het uurtje thuiswerken om de spits te mijden. Om de forensen te verleiden tot andere reiskeuzes, krijgen zij een gratis mobiliteitskaart en een hoge fietsvergoeding aangeboden. Ook hebben we in heel Nederland 77 e-bikes ingezet die collega’s kunnen uitproberen voor hun woon- werkverkeer. Over een tijdje gaan we bovendien e-bikes gebruiken als poolfiets tussen kantoren of naar klanten. En tot slot moet een gloednieuwe app forensen voortaan helpen bij het maken van andere reiskeuzes. De app berekent namelijk de besparingen in harde euro’s voor de werknemer.”
 
Meer best practices voor slim reizen en werken van werkgevers vind je op onze website.
Dankzij enquêtes gericht de auto-overlast aanpakken

Op diverse wegen in de regio is er erg veel vertraging op specifieke tijden. Daarom hebben we automobilisten op deze routes geënquêteerd om te achterhalen: hoe verleiden we jou om de auto te verruilen voor een fiets of het ov? De enquêtes zijn in de afgelopen maanden uitgevoerd op de volgende trajecten:
 • Tussen Apeldoorn Centrum en Apeldoorn Zuid, in de spits.
 • Rondom de Apenheul en Koningin Julianatoren, onder bezoekers én medewerkers.
 • Tussen Deventer Noord en het bedrijventerrein Kloosterlanden, in de spits.
Ruim 800 mensen vulden een vragenlijst in, wat ons helpt om gericht de verkeersdrukte op deze trajecten aan te pakken. En daar wordt ook jouw organisatie weer iets beter bereikbaar door. Als de vervolgstappen duidelijk zijn, lees je er uiteraard meer over in onze nieuwsbrief.
Op de fiets tussen Apeldoorn en Deventer
Zo verbeteren wij de bereikbaarheid in de komende jaren - Deel 4
Waarom gefrustreerd filerijden als je ook fluitend op de fiets naar het werk kan? De fiets is in onze regio dé duurzame oplossing, want veel (vertraagd) autoverkeer legt maar een korte afstand af. Daarom blijven we het fietsen op diverse manieren promoten:
 • We gaan de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer verbeteren.
 • Er komt een regiobrede fietspromotiecampagne die na de zomer zal starten. Houd daarvoor deze website in de gaten.
 • Ook werkgevers zien de voordelen van meer medewerkers op de fiets. Diverse organisaties hebben al gebruikgemaakt van onze slimme deals en subsidie om het gebruik van de fiets onder medewerkers te promoten. Is jouw organisatie de volgende?!
Een totaaloverzicht van alle plannen voor een beter bereikbare regio vanuit Beter Benutten Vervolg vind je op onze website.
De maatregelen zijn onderdeel van Beter Benutten Vervolg. Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel aan dit nationale Beter Benutten programma. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen aan een betere bereikbaarheid van de drukste regio’s in ons land.
Zo krijg je meer medewerkers op de fiets
Geef je op voor de werkgeversbijeenkomst op 22 september
De (high speed) e-bike is een slim alternatief voor de auto. Ook voor medewerkers die meer dan 20 kilometer van hun werk wonen. Maar hoe krijg je ze zover? En waarom is dit voor jou als werkgever interessant? Je hoort het tijdens de werkgeversbijeenkomst op 22 september. De sprekers en locatie zijn we nu voor je aan het regelen, dus meer info volgt. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.30 uur.
 
Geef je alvast op via onze website
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim Reizen Stedendriehoek · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp