Copy


Nieuwsbrief april 2015
In deze nieuwsbrief
Fietsactie een enorm succes
30 maart was de laatste dag van onze fietsactie Samen Schakelen. 153 werkgevers en meer dan 2.100 werknemers deden mee! Stuk voor stuk zorgen zij voor minder file in onze regio. Een fantastisch resultaat. Iedereen: bedankt!
Enkele reacties van overgestapte medewerkers:
  • “Ik heb tot nu toe alleen maar gefietst en overweeg mijn auto te verkopen!”
  • “Dit scheelt me flink wat brandstofkosten én ik sport zo elke dag”
  • “Je voelt je veel fitter als je met de fiets naar je werk gaat. En als je thuiskomt na het fietsen heb je het hoofd weer helemaal leeg. Door dit project ben ik over de streep gegaan om de auto te laten staan”
  • “Leuke verrassing die € 200. Vanmiddag weer fluitend naar huis. Weer of geen weer, voor mij schijnt het zonnetje”
  • “Zo'n financieel duwtje in de rug (bovenop de trapondersteuning) is een goede motivatie om op de fiets te gaan”
Makkelijker carpoolen?
De succesvolle fietsactie en subsidieregeling laten zien dat veel werkgevers en werknemers graag een steentje bijdragen om onze regio bereikbaar te houden. En daarom zijn we al een tijdje druk met de voorbereidingen van weer een nieuwe actie. Van werkgevers horen wij - onder andere via de Slim Reizen scan - dat zij veel interesse hebben in carpoolen. Wij willen daarom een pilotproject starten dat meerdere werkgevers ondersteunt om samen het carpoolen onder medewerkers te promoten. Bijvoorbeeld in de vorm van een app. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws over dit project!
 
Werk aan transferium Apeldoorn vordert gestaag
Begin dit jaar is gestart met de aanleg van een nieuwe carpoolplaats in Apeldoorn, aan de zuidzijde van de Zutphensestraat bij de aansluiting op de A50. Met ruimte voor circa 100 auto’s en 50 fietsen. Ook krijgt deze locatie een transferium, als overloopparkeerplaats voor bezoekers van evenementen bij Omnisport Apeldoorn. In april is het carpoolgedeelte klaar; in mei volgt het transferiumgedeelte. Door de carpoolplaats vermindert het aantal autoritten op de snelwegen. Het transferium zorgt voor minder verkeer in de stad. De carpoolplaats en het transferium zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (Beter Benutten). 
Werk aan de Hanzeweg: en nu?
De Hanzeweg in Deventer gaat flink op de schop tot begin 2017. Wat betekent dat voor het woon-werkverkeer van medewerkers die in de omgeving van die weg werken? Welke alternatieven voor de auto zijn er, zowel tijdens de werkzaamheden als daarna? Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 12 maart vertelde Christian Evers van Slim Reizen Stedendriehoek welke mogelijkheden ons programma biedt.

De Hanzeweg wordt verbreed naar twee keer twee rijstroken tussen de Zutphenseweg en de Industrieweg. Het werk is gepland tussen eind 2015 en begin 2017. Op de hoogte blijven van alle werkzaamheden in onze regio? Het actuele overzicht vind je op onze site.
Een vitaal lijf én bedrijf – werkgeversbijeenkomst 12 maart
Fysieke beweging verlaagt de kans op een burn-out ruim 3 keer. Hoe breng je je medewerkers van, naar én tijdens het werk in beweging? Daar weten de deelnemers aan de inspirerende werkgeversbijeenkomst van 12 maart 2015 nu alles van. Enkele tips:
  • Kies voor kantoormeubilair dat werken én bewegen combineert. Denk aan een hoog bureau met een fiets als stoel of met een loopband. Deze werkplekken zijn dan ter afwisseling te gebruiken. Of een hoog-laagbureau waaraan mensen afwisselend staand en zittend werken.
  • Introduceer staand vergaderen. Goed voor het lichaam én productief: staand vergaderen gaat 34% sneller, mét behoud van kwaliteit en besluitvorming.
  • Breng bewegen onder de aandacht. Bijvoorbeeld met tips van de week als: loop naar een collega in plaats van te mailen; neem ook eens de fiets naar het werk; zet prullenbak en papierbak een paar meter van het bureau af.
Meer weten? Lees dan het uitgebreidere verslag

 
Nieuwe OV-fietsbox geopend in Deventer
Goed nieuws voor forenzen die met de bus uit de richting van Raalte, Wesepe en Heeten naar Deventer reizen. Vorige maand is een nieuwe OV-fietsverhuurlocatie geopend in het noordoosten van Deventer. De stalling met twintig fietsen staat bij de kruising Raalterweg/Herman Boerhaavelaan, waar twee buslijnen uit het noorden en noordoosten de stad binnenkomen. Ideaal voor busreizigers die bijvoorbeeld bij het Deventer ziekenhuis, een van de diverse zorgcentra of een school werken. De OV-fietsvoorziening verlicht de verkeersdrukte en parkeeroverlast in, door en naar het centrum van de stad. Reizigers kunnen van de OV-fiets gebruikmaken met een abonnement op OV-fiets. Dat is online af te sluiten en te koppelen aan een ov-chipkaart. Een abonnement kost € 10 per jaar. De huur van een OV-fiets kost € 3,15 per dag. Voor een overzicht van alle OV-fietsboxen en andere vervoersdiensten, zie onze website.
 
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek