Copy

Nieuwsbrief september 2016
In deze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze werkgeversbijeenkomst, alle ins en outs over nieuwe fietscampagne
Hoe krijg je nog meer medewerkers zover dat ze hun auto laten staan en met de fiets naar het werk komen? Binnenkort start Slim Reizen Stedendriehoek met een nieuwe fietspromotiecampagne! Iedereen met een fiets of e-bike kan meedoen. Voor medewerkers die voortaan vaker voor hun woon-werkritten de fiets pakken en de auto laten staan, is de campagne erg aantrekkelijk. De campagne biedt ook jouw organisatie veel voordelen. Zoals besparingen, een beter imago en een beter werkklimaat. Fietsers zijn bovendien betere planners en zijn minder vaak ziek. Tijdens de werkgeversbijeenkomst op 22 september vertellen we je alles over de nieuwe campagne en ook wat het jou als werkgever oplevert. De bijeenkomst is dit keer bij Tauw in Deventer en duurt van 15.00 tot 17.30 uur.

Geef je op via onze website
Heel de Stedendriehoek telt mee met het nationale fietsonderzoek
Van 19 tot en met 25 september is het de Fiets Telweek. Net als vorig jaar worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht. Waar kunnen fietsers doorfietsen? Waar hebben ze oponthoud? Waar is het druk? Hoe meer we weten, hoe beter we onze fietspaden kunnen verbeteren, ook in de Stedendriehoek. Meedoen is leuk en makkelijk. Alles wat je nodig hebt is je fiets en de gratis Fietstel-app. Als je meedoet maak je kans op 1 van de 25 Veloretti fietsen.

Maak van Nederland een fijner fietsland. Attendeer je collega’s op de Fietstel-app en tel met ons mee.
Promotieteam verrast fietsers op de Wilheminabrug
Van 18 juli tot en met 21 augustus was de Wilhelminabrug afgesloten voor autoverkeer vanwege groot onderhoud. Een goed moment dus om de fiets te promoten. Zo stond op 19 juli ons promotieteam langs de route om de mensen die naar hun werk fietsten te trakteren op een appel en een bidon. De fietsers reageerden enthousiast en verrast. Ook leenden we tijdens de afsluiting 100 e-bikes uit. Zodat 100 mensen die normaal de auto pakten naar hun werk, ook eens de fiets konden uitproberen. Deze E-bike probeerweken waren een groot succes. Binnen korte tijd waren alle e-bikes gereserveerd.

Houd onze website in de gaten voor nieuwe acties
Uitnodiging mini-conferenties Cleantech Regio
Hoe versterken we het cleantech-karakter van onze regio? De Cleantech Regio hoort graag de ideeën, suggesties en concrete plannen van bedrijven en bewoners hierover.

Cleantech staat voor schone technieken die bijdragen aan een duurzame wereld. Hierbij kan het gaan om producten of diensten die bijdragen aan een schoner milieu, hergebruik van grondstoffen of energiebesparing, maar ook het verbeteren van operationele prestaties door het vergroten van productiviteit en efficiëntie. De Cleantech Regio organiseert begin september 2016 drie avonden waarop ondernemers en inwoners hun inbreng kunnen leveren. Het programma van elke avond is hetzelfde en duurt van 19.00 tot 21.30 uur.
Je bent als bedrijf, instelling of inwoner van de Cleantech Regio van harte welkom op een avond van jouw keuze:
  • Donderdag 1 september in Zutphen
  • Maandag 5 september in Apeldoorn
  • Dinsdag 6 september in Deventer
Vier gespreksonderwerpen Gemeenten, Strategische Board en provincies hebben gekozen voor vier onderwerpen met veel cleantech-kansen en uitdagingen. Over welke twee praat jij mee?:
  • Cleantech Regio Development: businesscases rond energievoorziening en innovatieve cleantech producten en -diensten;
  • Schoon en duurzaam mobiliteitssysteem, denk aan elektrisch vervoer, fietsen en vervoer over water;
  • Toekomstbestendige binnensteden en (dorps)kernen, denk aan hergebruik leegstaand vastgoed, klimaatadaptatie, nieuwe woon-werkvormen;
  • Cleantech Icoon A1: cleantech-projecten op, aan of langs de A-1, die gerealiseerd kunnen worden of beter in het zicht komen als de snelweg de komende jaren wordt verbreed.
Geef je hier op voor een mini-conferentie naar keuze! Voor meer informatie kijk op www.cleantechregio.nl.
Bruil kiest voor water
Bruil uit Ede laat sinds kort cement vanuit het Ruhrgebied in Duitsland per binnenvaartschip aanleveren naar de productielocatie in Deventer. Vervoer over water van dit product is voor betonfabrieken vaak een uitdaging. Er worden verschillende soorten cement van diverse leveranciers in kleine hoeveelheden aangeleverd op de productielocaties. Tussenopslag is dan nodig om binnenvaart interessant te maken. Met het plaatsen van de twee silo’s in Deventer is dit nu mogelijk voor deze specifieke locatie.

Regiobreed neemt het goederenvervoer juist alleen maar toe, terwijl het uitgebreide netwerk van vaarwegen de goederenstromen prima kan afwikkelen.
Slim Reizen Stedendriehoek juicht de keuze van Bruil dan ook toe. Ook initiëren, stimuleren en ondersteunen we mobiliteitsprojecten als dat van Bruil actief.

Denkt jouw bedrijf er ook over na om over te stappen op duurzamere vervoersstromen? Of heb je andere bereikbaarheids- en mobiliteitsvraagstukken? Onze logistiek makelaar Freek Boele verkent graag samen met jouw bedrijf de mogelijkheden.

Bronvermelding foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat , Ruimte voor de Rivier/Martin van Lokven
 
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim Reizen Stedendriehoek · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp