Copy

Nieuwsbrief september 2016
Alles over de nieuwe fietscampagne - Verslag werkgeversbijeenkomst 22 september
Meer medewerkers op de fiets met nieuwe Slim & Snel campagne  

Onze werkgeversbijeenkomst van 22 september stond geheel in het teken van de nieuwe campagne Slim & Snel. In dit verslag lees je wat de campagne inhoudt en wat het jou als werkgever  en jouw werknemers oplevert. 
Slim & Snel in het kort
Voor wie: Voor werknemers die voortaan de fiets pakken in plaats van de auto. Maar ook voor werknemers die al met de fiets naar hun werk gaan en een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken.
 
Wat: De speciale Slim & Snel-app registreert wanneer én hoeveel medewerkers fietsen. Overstappers van auto naar fiets sparen voor een bedrag tot wel € 190 in negen maanden, én voor punten. Werknemers die al fietsten kunnen alleen sparen voor punten. De gespaarde punten kunnen zij inleveren voor korting in de speciale webshop.

Overige onderwerpen
Wat levert Slim & Snel mij als werkgever op?

Medewerkers die een paar kilometer per dag fietsen, nemen 50% minder ziekteverlofdagen op, zo blijkt uit onderzoek. Slim & Snel bespaart zo een hoop geld, want een zieke werknemer kost al gauw € 400 per dag. Ook blijkt uit onderzoek dat fietsers minder stress ervaren, gemotiveerder zijn en meer focus hebben op hun werk.
Wat vragen we van jou als werkgever?

We vragen je om eenmalig een werkgeversverklaring te ondertekenen. Om fraude te voorkomen, vragen we je te bevestigen dat de deelnemende  werknemer daadwerkelijk minimaal 1 dag per week overstapt van auto naar fiets.
Wat zijn de voorwaarden voor werknemers om deel te nemen aan Slim & Snel?
  • De werknemer woont en werkt in de regio Stedendriehoek, of tot een straal van maximaal 15 kilometer erbuiten.
  • De werknemer verruilt de auto voor de fiets of komt al met de fiets naar het werk. Zelfs als hij maar één dag overstapt, mag hij meedoen!
  • De werknemer heeft een telefoon met internet en gps, zodat de ritten geregistreerd kunnen worden.
Kijk hier voor de overige voorwaarden en veelgestelde vragen.
Hoe doen mijn werknemers mee?

Aanmelden kan via www.slimensnel.nl. In de bevestiging die de werknemer per mail ontvangt staat hoe hij de Slim & Snel-app kan downloaden. Wanneer de app is gedownload, kan hij inloggen en beginnen met fietsen én sparen. Werknemers die hun auto verruilen voor een fiets moeten jou als werkgever een werkgeversverklaring laten tekenen. Ook daarover staat in de bevestigingsmail meer informatie.

Fietst een werknemer al? Dan is deze werkgeversverklaring niet nodig en kan de medewerker meteen deelnemen.
Wat kan ik als werkgever doen om mijn werknemers te stimuleren?

Het beste wat je kan doen als werkgever is deze actie onder de aandacht brengen bij je werknemers. Daarnaast kun je het fietsgedrag stimuleren door ervoor zorgen dat er goede faciliteiten zijn om met de fiets naar het werk te komen. Denk aan een goede fietsenstalling, oplaadplekken voor e-bikes en plekken om om te kleden of natte regenkleding te laten drogen. Heb je een goed idee om dit nog beter te organiseren bij jouw organisatie? Dan kom je wellicht zelfs in aanmerking voor een subsidie van ons. Hoe dat werkt, lees je op onze website.
Op welke producten kunnen medewerkers korting krijgen met hun gespaarde punten?

De bij elkaar gespaarde punten kunnen worden ingeleverd in de webshop. Het team van Slim & Snel is vol in gesprek met winkels uit de omgeving om mooie cadeautjes of kortingen te regelen. Ook kun je meedoen aan de loterij, zodat je kans maakt op een groter cadeau.

Nog meer weten? Kijk dan snel op de website van Slim & Snel voor de veelgestelde vragen van deelnemers. Hier kun je bovendien contact met de helpdesk opnemen.  
 
Gelre ziekenhuizen: “Fietsen wordt een nieuwe gewoonte”
Gelre ziekenhuizen is een enthousiast deelnemer aan Slim & Snel. Marcel van Walraven, hospitalitymanager, vertelde erover tijdens de bijeenkomst. “In onze organisatie loopt al vijf jaar een soortgelijke campagne om fietsen te stimuleren. Wanneer medewerkers op de fiets komen, sparen ze voor punten. Bijzonder is, dat het fietsen zo ook echt een nieuwe gewoonte wordt voor medewerkers. Zelfs in de winter komt 70% van onze medewerkers op de fiets naar het werk. Slim & Snel is een mooie extra stimulans voor onze medewerkers.”

Foto: Marcel van Walraven
Deventer Sportbedrijf: “De app is een mooie stimulans om meer te bewegen!”
Ingrid Tempert, combinatiefunctionaris van het Deventer Sportbedrijf is ook enthousiast: “In oktober organiseren wij de eerste Deventer Fietsweek. Toen wij hoorden over de Slim & Snel campagne hebben we direct contact gezocht. Het sluit perfect aan bij onze doelstellingen om nog meer mensen in beweging te krijgen.”

Foto: Ingrid Tempert
Zet in jouw agenda: Low Car DIet 10 oktober t/m 9 november 2016
Jouw plek op de CO₂-Prestatieladder verbeteren? Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen jouw bedrijf? Komt er een EED-audit aan? Of wil je gewoon een keer anders reizen?
Doe mee aan het Low Car Diet en reis met zoveel mogelijk collega's een maand lang zo duurzaam mogelijk! Meer informatie: www.lowcardiet.nl
 
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim en Schoon Reizen · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp