Copy


Nieuwsbrief september 2015
In deze nieuwsbrief
Laatste kans – schrijf je snel in voor de werkgeversbijeenkomst op 17 september!
Op donderdag 17 september is iedereen van harte welkom op de werkgeversbijeenkomst met het thema: Hoe duurzaam mobiliteitsbeleid ook jouw organisatie vooruit kan brengen. Heb je je nog niet opgegeven? Doe dat dan nu snel! Neem gerust ook een collega mee.

15.00 uur      
Ontvangst
15.30 - 15.40 uur             
Welkom, korte update over Beter Benutten door Oscar Roelofs, Slim Reizen Stedendriehoek
15.40 - 16.00 uur             
Duurzaamheid en de introductie van Agrifirm door Caroline Duivenvoorden, Agrifirm
16.00 - 16.15 uur             
Verduurzamen, betrek je medewerkers door Wim van Roomen, Hoofd Personeel & Organisatie Qlip
16.15 - 16.45 uur             
Bezoek nieuwe transferium door Oscar Martijn, gemeente Apeldoorn
16.45 - 17.15 uur             
Segway, slimme oplossing in mobiliteitsketen door Erik-Jan Teunissen, Segway Nederland
17.15 - 18.00 uur             
Afsluitende borrel

Ook in de agrarische sector heeft duurzame mobiliteit een vlucht genomen de afgelopen jaren. Deze werkgeversbijeenkomst vindt dan ook plaats op een toepasselijke locatie: het nieuwe hoofdkantoor van Agrifirm in Apeldoorn. Tot 17 september!
De Fiets Telweek – Doe jij al mee?
Afgelopen maandag is het grootste fietsonderzoek ooit van start gegaan. Deze week wordt er tijdens de Fiets Telweek zo veel mogelijk informatie verzameld over het fietsgedrag van Nederland. Er doen in heel het land al meer dan 44.000 fietsers mee.
Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de gratis App de Fiets! app. Je neemt deel aan het onderzoek door de app te downloaden in de App Store of Google Play. De app meet automatisch welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. In de app zie je hoeveel fietsers er mee doen, zowel landelijk als per provincie. Ook zie je hoeveel kilometers er gefietst zijn en wat de gemiddelde snelheid is. In Gelderland fietsen 5.312 deelnemers op een tempo van gemiddeld 18,9 km per uur samen in totaal 1.937 km (peilmoment maandag 14 september 15:42 uur).
 
Wat moet je doen?
1. Download de app. Dat kan nog tot en met donderdag.
2. Vul je postcode in.
3. Vul ook je e-mailadres in (dan maak je kans 1 van de 20 fietsen te winnen).
4. Fietsen maar, meten maar!
 
In Gelderland zijn wij gekomen tot boven de 6000 downloads van de fiets app. Landelijk boven de 51000. Dit boven alle verwachtingen!
Meer informatie over de app en de Fiets Telweek vind je hier.
Fietsruggengraat: samen sterk voor goede fietsvoorzieningen
Slim Reizen Stedendriehoek maakt zich sterk voor betere fietsverbindingen. Sommige verbindingen zijn namelijk erg belangrijk voor de bereikbaarheid van de regio omdat ze steden of omliggende kernen verbinden. Deze zogeheten fietsruggengraat bestaat uit de fietsroutes die Apeldoorn, Deventer en Zutphen onderling verbinden en verbinden met de omliggende kernen. Waar wordt zoal rekening mee gehouden bij het versterken van de fietsruggengraat?
 
- Het fietsen verandert: we fietsen sneller, er komen nieuwe soorten fietsen bij. Verschillen tussen fietsers en hun behoeften worden groter.
- Fietsers zijn omrijgevoelig, dus is het belangrijk goed te kijken waar fietsers vandaan komen en naar toe gaan. Dat kan via bestaande routes, maar ook via volledig nieuwe tracés.

Om mensen te stimuleren de fiets te pakken, zijn goede voorzieningen nodig. Meer informatie over de fietsruggengraat en de actuele stand van zaken per verbinding vind je hier.
Best practice – Diverse maatregelen bij Ardagh Group
Zowel in de eigen producten als in de bedrijfsvoering vindt Ardagh Group duurzaamheid erg belangrijk. Het bedrijf nam daarom verschillende maatregelen voor medewerkers om de filedruk in de regio te verminderen.
 
1. Regelmatig op afstand vergaderen met collega’s van andere vestigingen, dit vermindert de reistijd en dus de verloren uren.
2. Deelname aan onze fietsactie Samen Schakelen, waardoor 32 medewerkers de auto voor een (elektrische) fiets verruilden, met korting!
 
3. Aanleggen van oplaadpunten voor de e-bike, omdat steeds meer mensen met een elektrische fiets naar het werk komen.
4. Uitvoeren van onze Slim Reizen Scan. Zo wilde het bedrijf inzicht krijgen in nog meer mogelijkheden om medewerkers te ondersteunen en filedruk te verminderen. 
Samen Schakelen - Stimuleer het fietsgebruik binnen je bedrijf
Vier redenen om mee te doen aan de Fietsactie Samen Schakelen:
1. Medewerkers krijgen flinke korting op de aanschaf van een elektrische fiets voor het woon-werkverkeer. 
2. Ook medewerkers met langere woon-werkafstanden kunnen meedoen: zij overbruggen deze met high speed e-bikes.
3. De actie geeft ook korting op een combinatie van trein en (elektrische) vouwfiets.
4. Je bedrijf wordt beter bereikbaar en de files in de regio verminderen. 

Met de Fietsactie Samen Schakelen profiteren je organisatie en medewerkers van allerlei mobiliteitsvoordelen, zoals korting op de aanschaf van een e-bike. Medewerkers kunnen tot en met 30 december 2015 met de actie meedoen. Uiterlijk 30 december moeten zij het aanvraagformulier indienen.

Al 30 werkgevers
Al 30 werkgevers hebben zich inmiddels opgegeven, samen zorgen zij nu voor 88 spitsmijdingen. Onder andere Ardagh Group, Centraal Beheer Achmea, Gelre ziekenhuizen, Kiwa, IMIX Vision Support Systems B.V, De Regt adviesgroep en Qlip gingen je voor. Doe ook mee!
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek