Copy

Nieuwsbrief maart 2017
In deze nieuwsbrief
Deze organisaties proberen de e-bike uit; wie volgt?!
Onze high speed e-bike actie is een enorm succes. 19 werkgevers in onze regio gaan de komende tijd een high speed e-bike uitproberen, waaronder Achmea, Gelre ziekenhuizen, de Belastingdienst, Tauw en diverse gemeenten. Is jouw organisatie de volgende die profiteert van de voordelen van de e-bike? Met de slimme deal van Slim Reizen Stedendriehoek kan dat heel eenvoudig. Ontdek ook dat de e-bike werktijd, parkeerruimte en kilometervergoedingen bespaart. Bovendien is fietsen gezonder, goedkoper, milieuvriendelijker en gemakkelijker dan de auto. Informeer snel naar onze slimme deal!
Winnend ontwerp schuilhokjes langs fietsroute Apeldoorn-Deventer bekend
Uitnodigend, transparant en goed toegankelijk; zo noemt de publieksjury het winnend ontwerp voor de schuilhokjes die wellicht langs de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer komen te staan. Het winnend ontwerp is van Els Esselink, derdejaarsstudent van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. “Ik wilde geen schuilhokje maken dat net zo goed een simpel bushokje kon zijn. Nee, ik wilde iets ontwerpen dat alleen al door zijn vorm de aandacht trekt van de voorbijgangers.” De komende weken wordt het ontwerp van Els verder uitgewerkt en worden er producenten gezocht. Het streven is dat er in de zomer mogelijk drie of vier schuilruimtes langs de fietsroute staan. 
Cleantech Tomorrow inspiratiesessie: geef je op! 
Hoe zorg je voor innovaties in je bestaande businessmodellen? Met welke slimme mobiliteitsmaatregelen bespaar je kosten en vergroot je duurzaamheid en vitaliteit van medewerkers? Antwoord op deze en veel meer vragen krijg je tijdens het Cleantech Tomorrow Congres op 4 april in Eerbeek. Ook Slim Reizen Stedendriehoek verzorgt een inspiratiesessie. Klik hier om je aan te melden. 
Vraag net als Achmea de Slim & Snel-toolkit aan
Fietsen naar het werk heeft veel voordelen. Voor werknemer én werkgever! Regelmatig fietsen maakt gezonder, verhoogt de productiviteit en vermindert stress. Alle reden voor Alexander Stolze, Manager Gezond Werken Achmea HR, om medewerkers van de Achmea-locatie in Apeldoorn enthousiast te maken om naar het werk te fietsen. Stolze is dan ook enthousiast promotor van de Slim & Snel-campagne: “Ons spreekt de speelse manier en het gemak van de Slim & Snel-app erg aan. Als werkgever hebben we er weinig werk mee, alleen de overstappers van auto op fiets moeten 1 keer een werkgeversverklaring laten ondertekenen.
De toolkit van Slim & Snel helpt zeker om de collega’s te motiveren om mee te doen.” Op 4 april gaat bovendien het promotieteam van Slim & Snel langs bij Achmea.
Wil jouw organisatie ook medewerkers enthousiast maken om gezond te leven en te werken? Kijk op de website en vraag de toolkit aan.
Laatste kans! Wil je een fietsenstalling of laadpunten voor e-bikes realiseren, maak dan snel gebruik van onze tenderregeling. Slim Reizen Stedendriehoek subsidieert tot maximaal de helft van de projectbegroting. Dien je aanvraag voor eind juni in via onze website. Daar vind je ook de voorwaarden.
11 mei: De Weteringen ontdekt de voordelen van de fiets
Op 11 mei ontdekken medewerkers van het Deventerse bedrijventerrein De Weteringen de vele voordelen van de (elektrische) fiets. Van 16.00 tot 18.00 uur, tijdens de Algemene Ledenvergadering van het bedrijventerrein, kunnen zij een (high speed) e-bike uitproberen. Ook horen ze hoe ze al fietsend voor € 190 en leuke kortingen kunt sparen.
Wil ook jij de bereikbaarheid van je organisatie of bedrijventerrein verbeteren? Organiseer dan ook zo’n bijeenkomst over de vele voordelen van de fiets. Ons team helpt je er graag bij, vraag ons naar de mogelijkheden: 
- Oscar Roelofs, 06-52442112, oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl
- Richard Gijsbers, 06-42128350, richard.gijsbers@slimreizenstedendriehoek.nl
Nieuw! Advies voor mkb-ondernemers
Mkb’ers in de regio kunnen voortaan advies krijgen over ondernemersvraagstukken. Gerhard van Klaveren is de adviseur voor de Cleantech Regio. Hij adviseert je graag over zaken als marktontwikkeling, productontwikkeling, organisatie of financiering. Gerhard en de andere ondernemersadviseurs zijn onderdeel van het programma ‘Versterken MKB en Ondernemerschap’ van de provincie Overijssel. Dat programma ondersteunt het mkb bij de verbinding van mkb-bedrijven onderling, met kennisinstellingen en met overheden.
Meer weten?
- Gerhard van Klaveren, 06-5338 5188, gerhardvanklaveren@cleantechregio.nl
www.overijssel.nl/sterkondernemerschap
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantech Regio


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim en Schoon Reizen · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp