Copy

Nieuwsbrief september 2016
In deze nieuwsbrief
Zijn jij en je collega’s al Slim & Snel? De medewerkers van Gelre ziekenhuizen wel!

De nieuwe fietspromotiecampagne Slim & Snel haalt medewerkers over om de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te komen. In Gelre ziekenhuizen is deze actie meteen met veel enthousiasme gestart. Zijn jij en je collega’s de volgende deelnemers?
Slim & Snel in het kort:
  • Overstappers van auto naar fiets sparen in 9 maanden tot maximaal € 190 bij elkaar. Daarnaast sparen zij ook voor punten. De gespaarde punten kunnen zij inwisselen in de speciale webshop voor kortingen of een kans in de loterij.
  • Alle deelnemers aan Slim & Snel krijgen een eigen coaching-app voor dat extra duwtje in de rug. Deze slimme app registreert de ritten, minuten en kilometers en stimuleert om door te gaan.
  • Een financiële beloning is er voor die medewerkers die voortaan vaker voor hun woon-werkritten de fiets nemen en de auto laten staan.
  • Fietsende werknemers leveren je als werkgever veel op: besparingen, een beter imago, een beter werkklimaat en minder ziekteverzuim. Ook draag je bij aan een duurzame samenleving!
  • Slim Reizen Stedendriehoek komt graag bij je langs om te kijken welke aanpak het beste bij jouw organisatie past. We hebben een toolkit met standaard promotiemateriaal en kunnen promotieteams inzetten.

Iedereen met een fiets of e-bike in de regio Stedendriehoek kan meedoen. Meer weten? Kom naar onze werkgeversbijeenkomst op 22 september waar het campagneteam uitleg geeft over alle ins en outs van de actie of kijk op www.slimensnel.nl.

Werkgeversbijeenkomst 22 september: mis ‘m niet
Donderdag 22 september is de werkgeversbijeenkomst die geheel in het teken staat van de nieuwe fietsstimuleringscampagne Slim & Snel. Je bent van harte welkom van 15.00 tot 17.15 uur, met aansluitend een informele borrel tot 18.15 uur. Locatie: Tauw bv, Handelskade 37 in Deventer.

Geef je op via onze website.
Win een gloednieuwe fiets met de Fiets Telweek
Doet jullie organisatie ook mee aan de nationale Fiets Telweek? Van 19 tot en met 25 september worden – net als vorig jaar – alle fietsbewegingen in kaart gebracht. Waarheen, hoe snel, hoe laat, met hoeveel tegelijk en met hoeveel vertraging wordt er gefietst – dat willen de onderzoekers weten. Helpen jij en je collega’s mee dit voor de regio Stedendriehoek in kaart te brengen? Meedoen is leuk en makkelijk. Alles wat je nodig hebt is je fiets en de gratis Fietstel-app. Als je meedoet maak je kans op 1 van de 25 Veloretti fietsen. Meer info vind je op www.fietstelweek.nl.

Maak van Nederland een fijner fietsland. Attendeer je collega’s op de Fietstel-app en tel met ons mee.
Kiest jouw organisatie al voor slimme logistiek?
In het goederenvervoer zijn veel slimme verbeteringen te maken. Denk aan bundeling van vervoersstromen, slimme stadsdistributie, meer vervoer over water en samenwerking in de keten. Onze logistiek makelaar Freek Boele adviseert jouw organisatie hier graag over. Boele heeft een achtergrond in (duurzame) logistiek en stedelijke distributie. “Ik help bedrijven te zoeken naar slimme logistieke oplossingen die zorgen voor minder kosten en meer service en duurzaamheid. Oplossingen die bovendien regionaal bijdragen aan minder vertraging in de spits.”  Zo'n mooi, succesvol project is bijvoorbeeld de samenwerking met Bruil: voortaan vervoert het bedrijf zijn cement over water in plaats van de weg. Je leest er hier meer over.
Meer weten?
Wil je meer weten of heeft jouw organisatie zelf een goed voorstel? Neem contact op met Freek Boele, 06-19437335 of freek.boele@slimreizenstedendriehoek.nl.
Veel inspirerende ideeën voor Omgevingsagenda Cleantech Regio
Bijna 200 ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties dachten mee over de Omgevingsagenda Cleantech Regio. Zij bezochten op 1, 5 en 6 september 2016 een van de mini-conferenties in de regio over dit onderwerp. De Omgevingsagenda bestaat uit vier onderdelen, waaronder: naar een schoon en duurzaam mobiliteitssysteem. Hieronder vallen fietsen, stadsdistributie en elektrisch vervoer of vervoer over water. Tijdens de mini-conferenties werden deze onderdelen aangevuld en uitgediept tijdens de workshops. Sommige deelnemers kwamen met nieuwe, compleet uitgewerkte plannen. Andere dachten mee met wat er al op tafel ligt en hielpen dit aan te scherpen of te verbeteren. Een aantal deelnemers heeft hun ideeën gepitcht.
De ideeën, suggesties en projectplannen worden de komende weken globaal beoordeeld, waarna de deelnemers eind september een terugkoppeling ontvangen. Daarna wordt afgewogen of er vanuit de Omgevingsagenda steun (capaciteit, geld, hulp bij realisatie) kan worden geboden. Meer informatie over de Omgevingsagenda en de Cleantechprogramma’s vind je op www.cleantechregio.nl.
 
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven onder regie van regio Stedendriehoek


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim en Schoon Reizen · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp