Copy

Nieuwsbrief november 2016
In deze nieuwsbrief
Denk mee tijdens bijeenkomst over elektrisch rijden
Op woensdag 23 november organiseren we in Deventer een rondetafelbijeenkomst voor inwoners die 100% elektrisch rijden. Kom ook en deel jouw ervaringen, belevenissen en ergernissen! Je helpt zo mee het elektrisch rijden binnen onze regio duurzaam te versterken en te verbreden.

Meer weten? Bekijk de de uitnodiging.
Tot 23 november!
Laatste kans: profiteer van onze Tenderregeling
Tip: profiteer van onze Tenderregeling; neem deze op in je jaarplan voor 2017! Speciaal onderwijs De Zonnehoek VSO heeft dit jaar al slim gebruikgemaakt van de regeling. De Apeldoornse onderwijsinstelling vernieuwde haar fietsenstalling. Directeur Chris de Winter: “Meer leerlingen én medewerkers nemen nu de fiets. Dat scheelt alleen al flink in het aantal taxikilometers en -kosten van het leerlingenvervoer.” Op onze website lees je dat het stimuleren van fietsgedrag een groter succes is geworden dan gedacht voor De Zonnehoek. 
Ook succesvol de Tenderregeling inzetten voor jouw organisatie? Het kan nog tot 1 april 2017. Ga dus snel naar onze website voor meer informatie. En attendeer ook je collega-werkgevers op deze unieke Tenderregeling!
19 januari 2017 werkgeversbijeenkomst Vitaliteit en Duurzaamheid
Mis het niet: op donderdag 19 januari 2017 ontmoeten werkgevers van onze regio elkaar tijdens de werkgeversbijeenkomst van Slim Reizen Stedendriehoek. Het thema is dit keer Vitaliteit en Duurzaamheid. Want slimmer, duurzamer woon-werkverkeer levert veel winst op:
  1. een betere conditie, vitalere medewerkers, een beter presterende organisatie
  2. verlaging van de CO2-footprint door minder vervuilende reiskilometers
  3. minder auto’s in de spits, dus betere bereikbaarheid
Dit voor elkaar krijgen, vraagt om slimme samenwerking tussen werkgever, werknemer en overheid. Vanaf 15 uur praten we je graag over dit boeiende onderwerp bij. Nadere informatie volgt; noteer de 19e alvast in je agenda!
Files voorkomen, kan dat wel?
©Henri van der Beek
Fileleed voorkomen lijkt bijna onmogelijk - kopte de Stentor op 8 november. Inderdaad, aan het weer - een belangrijke fileveroorzaker - kunnen we niets veranderen. Maar aan de andere fileveroorzakers zeker wel, en daar werken we als Slim Reizen Stedendriehoek dan ook elke dag aan.
Zo dringen we het woon-werkverkeer met de auto terug; nog zo’n fileveroorzaker. Werkgevers in onze regio die filebesparende maatregelen treffen, kunnen deelnemen aan de Tenderregeling.
Heeft jouw organisatie al nagedacht over hoe jullie een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van onze regio?! Doe dan snel mee met onze Tenderregeling, dat kan nog tot 1 april 2017.
Trouwens, weet jij de vier andere fileveroorzakers? Het antwoord vind je op onze website.

Foto: ©Henri van der Beek
Gezocht! Juryleden en ideeën voor schuilruimtes langs fietsroutevorderen
©Henri van der Beek
Langs de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer komen schuil- en wachtruimtes voor fietsers, als het aan Cleantech Regio ligt. Vier studenten van Hogeschool Windesheim zijn hiervoor hun duurzame ontwerpen aan het uitwerken.
Wij vragen daarbij om jouw hulp:
  1. Geef door welke wensen en ideeën jij hebt voor de schuilruimtes. Bijvoorbeeld over de inrichting, informatievoorziening en functionaliteiten. En/of
  2. Word jurylid en beoordeel samen met afgevaardigden van Cleantech Regio en Hogeschool Windesheim welk ontwerp het beste is.
Je tijdsinvestering hiervoor is zo’n 8 à 10 uur (overleg, leeswerk en beoordeling).
Meer weten of meteen je idee doorgeven? Ga naar onze website!
‘Wij promoten Slim & Snel!’- Rob Salman van Tauw
Al meer dan 250 Slim & Snel-fietsers in de Cleantech Regio fietsen naar hun werk. Zo ook medewerkers van Tauw. Rob Salman, Manager HR, was een van de eersten die de Slim & Snel app heeft omarmd. “In onze missie staat dat Tauw wil bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Practice what you preach betekent dat wij ook kritisch naar onszelf kijken en stimuleren dat medewerkers met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk komen.
 
Behalve CO2-reductie is bewegen natuurlijk ook gezond. De actie Slim & Snel past daar prima binnen, vandaar dat wij deze binnen ons bedrijf promoten.” Op onze website lees je hoe de actie volgens Salman slim inspeelt op de Hollandse spaarmentaliteit.
Zulke gezonde en sportieve werknemers die bijdragen aan het milieu en minder filedruk: daar zijn we trots op! Alle ins en outs en voordelen van Slim & Snel lees je op onze website.

Foto: Rob Salman
Vaker fietsen, wat is jouw idee?
Fietsen maakt fit en vrolijk. Dat geldt voor woon-werkfietsers, maar ook voor andere ritten. Als Slim Reizen Stedendriehoek promoten we daarom graag het gebruik van de fiets. Wij dragen bijvoorbeeld het ANWB Kinderfietsenplan een warm hart toe. Dankzij dit plan kunnen kinderen toch fietsen als de aanschaf van een fiets voor hun ouders een te dure uitgave is. Heb jij ook een goed idee dat mensen stimuleert de fiets vaker privé te gebruiken? Wij horen het heel graag! Neem contact op met info@slimreizenstedendriehoek.nl, dan kunnen wij je wellicht helpen dit plan te realiseren.
Businessline 14 naar Apeldoorn-Zuid: onderdeel reguliere dienstregeling
De ov-verbinding tussen station Apeldoorn en Apeldoorn-Zuid is met de komst van buslijn Businessline 14 in december 2014 sterk verbeterd. Reizen van en naar je werkplek in Apeldoorn Zuid is sindsdien sneller en gemakkelijker. Nu, bijna twee jaar later, is de buslijn zo succesvol dat deze door Syntus in de reguliere dienstregeling wordt opgenomen. Per 12 december kunnen reizigers profiteren van de nieuwe dienstregeling.
Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline is een co-creatie van grote werkgevers in Apeldoorn Zuid (initiatiefnemer Achmea, Kadaster, Merin (FizzionParc) en Belastingdienst), vervoerder Syntus en betrokken overheden (provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn). Het initiatief werd ondersteund vanuit het programma Slim Reizen Stedendriehoek.
Lees meer over dit project op onze website!
Share
Tweet
Share
Forward
Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen Cleantechregio Stedendriehoek


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Slim en Schoon Reizen · H.W. Iordensweg 17 · Twello, 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp