Copy

ITALIAANSE LES

INHOUD NIEUWSBRIEF:

- BUON ANNO!
TERUGKIJKEN (FIRENZE + STADSWANDELING)
- ACTIE! ITALIAANS LEREN IN FIRENZE
- IL PANGOLINO (WOORDENLIJST)

- ACTIVITEITEN 2021
INSCHRIJVEN

- OP DE HOOGTE BLIJVEN

buon anno!

OP EEN GOED ÉN GEZOND 2021

We kijken vooruit: morgen beginnen de lessen weer!! 
We gaan weer aan de slag om ons klaar te maken voor de zomer, wanneer we zeer waarschijnlijk weer naar ons bella Italia kunnen!
Ik ben trots op al die leerlingen die focus blijven houden op hun doel: Italiaans leren!!
Bravissimi! Hou dat vast. 

Op de vraag: "Wat deed jij in het corona-jaar?"
Kunnen jullie met een gerust hart antwoorden: "Ik heb mijn tijd goed benut en Italiaans geleerd. Deze zomer spreek ik het beter dan de vorige!!"

Sì, sì, applausje voor jezelf!  ;-)

terugkijken

JAAR 2020

Ik kijk terug en zie dat de lessen gelukkig door konden blijven gaan. Dat nagenoeg alle leerlingen door zijn gegaan met het leren van Italiaans, chapeau! (tanto di cappello)
Dat we met elkaar een uitbraak binnen de school hebben weten te voorkomen (en hopelijk ook in de komende tijd!). Dank voor het verantwoordelijke gedrag dat daarbij hoort.
Ik heb ons zien zitten tijdens de les met sjaals om, om toch maar zo goed mogelijk te kunnen ventileren. En met mondkapjes op, om staand rondom de laptop video te kunnen kijken met elkaar. Ik heb ouders zien bivakkeren in hun eigen huis, omdat dan dochterlief, dan weer zoonlief corona mee naar huis nam. Gelukkig bleef het slechts bij wat ongemak. Bedankt voor de mentale souplesse en dat we om onszelf en deze bijzondere situatie kunnen blijven lachen.

Maar er zijn ook triestere verhalen en naarmate de pandemie voortduurt komen die dichterbij. Ik wens een ieder die met verlies te maken heeft (gehad), van werk of van een dierbare, of zelf op het ziektebed vecht voor zijn of haar leven, heel veel sterkte en liefde toe.

Om luchtig te eindigen, de foto's hierboven zijn van september, toen we nog een leuke Italiaanse stadswandeling hebben gedaan -wat zit de stad vol Italiaanse topkunstenaars! De andere twee foto's zijn van begin oktober, toen we in Firenze waren. Dat was weer top, met heerlijk weer en vrijwel lege pleinen!

italstudio

ACTIE: 10% KORTING OP STUDIEREIS!

Toen ik in oktober in Firenze was, ben ik langsgegaan bij de bekende en goed aangeschreven taalschool "Leonardo da Vinci" om eens te kijken wat ik voor jullie kon doen. Het is immers altijd leuk om je Italiaans op nog een hoger niveau te brengen én nog leuker als dat in Italië kan!
Afijn, het werd een nog grotere samenwerking met een nog leuker resultaat! De Nederlandse organisatie Italstudio organiseert al decennia lang studiereizen naar Italië en biedt 10% korting aan op een cursus aan deze school. Cadeautje!!!

Wie: studenten van Italiaanseles.com
Wat: 10% korting op een taalcursus Italiaans bij de Scuola Leonardo da Vinci
Waar: in Firenze
Wanneer: in het jaar 2021
Hoe: je geeft je bij mij op, ik communiceer je naam en gegevens door aan Italstudio en de gehele organisatie verloopt vervolgens via hen.

Pronti? Via!

il pangolino

EN ANDERE COVID-19 GERELATEERDE WOORDEN

In het begin van de pandemie zei men dat misschien een vleermuis (un pipistrello) het virus had overgedragen (aveva trasmesso < trasmettere) aan een schubdiertje (un pangolino) en dat het zo bij de mens was gekomen. 
Wie weet... het is allemaal nog niet zeker hoe het precies is gegaan.
Wat we wel weten is dat ook al probeer je het onderwerp te vermijden, de kans toch groot is dat je er over begint. En weet je dan ook uit je woorden te komen in het Italiaans?

Hieronder een lijst van meest voorkomende Covid-19 gerelateerde woorden. Eerst zelf proberen te maken en daarna nakijken! De antwoorden staan op pagina twee.

Lees hier verder voor de hele vocabulaire lijst
 

REIZEN

Hopelijk kunnen we in 2021 iets meer doen dan thuis in de huiskamer heen en weer springen!

Als de zon weer gaat schijnen, mogen we waarschijnlijk weer wat meer en ik ben voornemens enkele activiteiten te organiseren: 
- Weekend Firenze (september 2021)
- Weekend Firenze 2.0 (mei/juni 2021
Deze reis is alleen voor mensen die al eens eerder mee zijn geweest naar Firenze of zeer bekend zijn met de stad. NB. De oude datum in april is hiermee definitief komen te vervallen.
- Weekend wandelen in Piemonte (juni 2021)
Als je interesse hebt, kun je dit doorgeven. Je bent niets verplicht. Ik hou je apart op de hoogte en we kijken hoe de situatie te zijner tijd is.

Het wordt ook weer tijd voor een Sagra! Iedereen heeft behoefte om iets samen te doen en de vorm leent zich er goed voor om veilig samen te zijn. Het is immers buiten op straat en mensen zitten aan tafel - en lopen niet rond. Daarnaast kunnen de tafels op anderhalve meter van elkaar worden gezet. Zo wordt de tafel nog langer en ziet er nog indrukwekkender uit! We gaan het zien of zo'n evenement al wel kan in de zomer. Ik hou jullie op de hoogte.

Wijnproeverijen en andere activiteiten zullen op het laatste moment aangekondigd worden.
Hou de website en de social media in de gaten; zodra meer kan, zullen we ook meer doen!

inschrijven


NIEUWE CURSUSREEKS VANAF BEGIN MAART

Deze nieuwe reeks start in maart direct na de voorjaarsvakantie. Kijk op de website van de school voor het rooster. Iedereen die nu al les volgt en het volgende blok door wil gaan, wordt verzocht zich in te schrijven via onderstaande link.

Er start een Beginners I groep op donderdag 7 maart om 21.00 uur - Fleurs Depot, IJsclubstraat 13 (Kralingen).
NB. In de Beginners I groep van  morgen, a.s. maandag 4 januari start is er nog één plaats!

Voor mensen die al een beetje Italiaans spreken en de draad weer op willen pakken; je kunt altijd instromen! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De lessen gaan ook in deze tijd altijd door, in principe live en anders online.
Ook als de lessen live worden voortgezet, kun je de lessen te allen tijde online blijven volgen.

Ik schrijf mij in voor een cursus vanaf maart

op de hoogte blijven

SOCIAL MEDIA EN NIEUWSBRIEF

De makkelijkste manier om op de hoogte te blijven van actueel nieuws van de school is door op Facebook "italiaanse les" te liken. Dat kunt u al doen door op onderstaande (blauwe 'f') knop te klikken. 

Verder is de intentie dat er drie keer per jaar een nieuwsbrief uitkomt om u op de hoogte te houden van wat de school doet, maar ook over dingen die met Italië te maken hebben en mij leuk lijken u te tippen. 

Als u niet geïnteresseerd bent in deze nieuwsbrief, kunt u onderaan de mail op 'unsubscribe from this list' klikken.

FB Italiaanse les.com
italiaanseles.com
Email
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2017 Italiaanseles.com, All rights reserved.
 
unsubscribe from this list

Ons e-mailadres is:
info@italiaanseles.com

WWW.ITALIAANSELES.COM


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Italiaanseles.com · Kerkstraat 8a · Rotterdam, NH 3054 GB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp