Copy
SMART LOGISTICS CENTRE VENLO

Datums om te onthouden

· Donderdag 21 mei: EFT Netwerkborrel en uitreiking SMART Logistics Trophy           
· Donderdag 1 oktober: Logistics Career Day in Venlo
· Woensdag 14 t/m vrijdag 16 oktober: 3PL Summit 2015

Bekijk een overzicht van de aankomende evenementen

SMART Logistics Trophy

Ze zijn bekend, de genomineerden voor de SMART Logistics Trophy:

· Peter Jacobs, quality & projects bij KLG Europe (hbo/wo)
· Sander Knoben, bedrijfsleider bij Human Care Logistics (hbo/wo)
· Wouter Clermonts, supply chain expert bij Caroz (hbo/wo)
· Marc Verkooijen, chauffeur bij Beurskens All Round Cargo (mbo)
· Marloes van Rijdt, account specialist bij Seacon Logistics (mbo)
· Roy Simons, hoofd planning bij Geba Trans (mbo)

Kort voor Pasen hebben we deze zes werknemers overvallen met een cameraploeg van Halo Media om hun nominatie bekend te maken. De filmpjes hiervan zijn binnenkort te zien via YouTube. Het bleef niet bij een bekendmaking en een handdruk. De zes kregen ook een oorkonde, die Cimpress voor ze klaargemaakt had.
Inmiddels hebben ze ook kennisgemaakt het de jury, die nu voor een lastige afweging staat. De twee winnaars (in elke categorie één) worden in mei bekend gemaakt tijdens de Netwerkborrel. De winnaars ontvangen een opleidingscheque ter waarde van duizend euro van Fontys Hogeschool en Gilde Opleidingen.

Datum: donderdag 21 mei
Tijd: 19.00 uur

Plaats: wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt

Meer informatie over SMART LOGISTICS TROPHY

3PL Summit 2015

Eye for Transport maakt op 21 mei het programma en de sprekers bekend van de 3PL Summit, die in oktober in De Maaspoort in Venlo plaatsvindt. Centraal staan de logistieke uitdagingen van morgen.
Tijdens deze bijeenkomst worden ook de beide winnaars bekendgemaakt van de SMART Logistics Trophy.

Datum: donderdag 21 mei
Tijd: 19.00 uur

Plaats: wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt

Meer informatie

 

Omleiding Betuwelijn

ProRail heeft een aantal maatregelen voorbereid voor de omleiding van goederentreinen via de Brabantlijn en Venlo tijdens het werk aan de Betuwelijn. De komende zeven jaar gaat de Betuwelijn één week per maand dicht.
Tijdens de paasdagen heeft ProRail een proef gedaan om te beoordelen of haar maatregelen voldoen. De werkgroep Infrastructuur van SMART LCV is een van de partijen die aan tafel zit om dit te evalueren. Voor ons (voor Venlo) is het belangrijk dat ontvangst en vertrek van ‘Venlose’ goederentreinen niet in het gedrang komen. Zoals bekend groeit het aantal goederentreinen met herkomst en bestemming Venlo harder dan eerder werd aangenomen. Vraag is nu of dit moet leiden tot aanpassing van de voorgenomen maatregelen van ProRail.

 

MIT 2015

Binnenkort maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de MIT-regeling 2015 bekend: de MKB Innovatiestimulering Topsectoren. De regeling gaat 19 mei open. De MIT-regeling is bedoeld om innovatie bij het midden- en klein bedrijf te stimuleren. Helaas heeft de logistieke sector eerdere MIT-regelingen te weinig benut. Wilt u voor een trendbreuk zorgen en er straks wel gebruik van maken en kunt u daar wel wat ondersteuning bij gebruiken, neem dan contact op met Ingrid Vermeer via onderstaande link.

Neem contact op met Ingrid Vermeer

 

Havendag Antwerpen

Havenbedrijf Antwerpen was op 24 maart te gast bij SMART LCV om zich aan onze regio te presenteren en om de banden tussen Antwerpen en Venlo te verstevigen. De containeroverslag en het reefervervoer over Antwerpen groeien nog steeds en de behoefte aan goede achterlandverbindingen is groot.

In het kielzog van het Havenbedrijf enkele tientallen Antwerpse ondernemers die veel belangstelling hebben voor business met onze regio. Daarmee werd het een echt netwerkevent.

 

Free publicity

Half april stond er een groot artikel in de Belgische krant Het Belang van Limburg over onze regio of, zoals de krant schreef: ‘het economisch wonder Venlo’.

De ondertekening in maart van de samenwerkingsovereenkomst tussen Havenbedrijf Rotterdam en SMART LCV was groot nieuws in de logistieke vakpers.
Niet in de media, maar wel realiteit: vastgoedinvesteerders en -financiers zijn geregeld in Venlo te gast om zich te oriënteren op de mogelijkheden.

Kortom: Noord-Limburg, of zo u wilt regio Venlo, staat in de schijnwerpers. Logistiek is daarin vrijwel altijd prominent aanwezig en dat is free publicity, gebaseerd op erkende kwaliteit. Daar kunnen we alleen maar ons voordeel mee doen.

 SMART Logistics Centre Venlo is een uniek totaalconcept waarin het bedrijfsleven samenwerkt met overheid en kennisinstellingen om de logistieke regio Noord-Limburg verder te laten uitgroeien tot een Europese logistieke topregio.

 
SMART Logistics Centre Venlo
Sint Jansweg 20
Villa Flora, 3e verd.
Venlo, Limburg 5928 RC
Netherlands

Add us to your address book
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
 

SMART LOGISTICS CENTRE VENLO
Afmelden voor de nieuwsbrief | Profiel bijwerken

Email Marketing Powered by Mailchimp