Copy
SMART LOGISTICS CENTRE VENLO

Datums om te Onthouden

  • 10-12 oktober: EFT 3PL-summit, De Maaspoort Venlo

Innovatieve voorspeller containertransport via binnenvaart

TNO heeft in samenwerking met BCTN Venray, Ceva Logistics Venray en Gibson Innovations een demonstratiemodel ontwikkeld voor smart containertransport. Het demonstratiemodel toont aan dat samenwerking en datadeling tussen logistieke partijen zorgt voor efficiënter en effectiever transport van containers van de haven Rotterdam naar de Regio Venlo.

Met het demonstratiemodel kunnen nauwkeurig de aankomsttijden bij het warehouse in Venray voorspeld worden van containers die in Rotterdam op een schip gezet worden door relevante data real-time te delen. Als goederenstromen vooraf inzichtelijk zijn, kunnen planners nauwkeuriger werken waardoor efficiënter voorraadbeheer mogelijk is (lees: men kan kleinere voorraden aanhouden). Dit project is mede-gefinancierd met een subsidie van de Topsector Logistiek.
Nu met het demonstratiemodel is aangetoond dat dit op kleine schaal werkt, kan de tool opgeschaald worden in aantallen containers en aantallen bedrijven. Dit gebeurt in fase 2 van het project. Op dit moment wordt de aanpak voor fase 2 nader uitgewerkt. Geïnteresseerd in de mogelijkheden van smart containertransport voor uw bedrijf? Laat het weten en we denken graag met u mee!

 

3PL-Summit

Net als vorig jaar vindt dit najaar in De Maaspoort in samenwerking met gemeente Venlo en SMART LCV de EFT 3PL-Summit en CSCO Forum plaats. De bijeenkomst vindt plaats van 10 tot en met 12 oktober. Inschrijven is nu al mogelijk.

De summit vindt plaats tegen de achtergrond van onder meer het onzekere politieke en economische klimaat in Europa, stagnerende economische groei in China en handelsverdragen die ter discussie staan. Dit is dan ook een van de onderwerpen op de agenda: een verkenning welke strategieën mogelijk zijn om in deze omstandigheden toch te kunnen groeien.
 

Lees hier meer over de 3PL-Summit & CSCO Forum

Gezamenlijke distributiestrategie

Havenbedrijf Rotterdam en SMART LCV hebben in nauwe samenwerking met de regionale acquisitiepartners Trade Port Noord, Industriebank LIOF, Fresh Park Venlo, gemeenten Venlo en Venray en de provincie Limburg de handen ineengeslagen om grote internationale logistieke bedrijven naar Venlo-Venray te halen.
De focus ligt op kansrijke segmenten als food, fashion, consumer goods en e-commerce. Rotterdam is hiermee gebaat omdat het wil groeien in containeroverslag, maar voor grote warehouses te weinig plaats heeft. Noord-Limburg is gebaat met nieuwe vestigingen en bijbehorende werkgelegenheid en heeft Rotterdam als partner nodig voor de overzeese aanvoer. Nieuwsgierig hoe de gezamenlijke profilering eruit ziet? Kijk op www.rotterdam-venlo-europe.com .

 
 

Doe mee aan de Limburg stand op transport logistic in MÜnchen

In München vindt volgend jaar mei de tweejaarlijkse beurs transport logistic plaats. In opdracht van de provincie Limburg organiseert ELC Limburg in 2017 deelname aan de beurs met een eigen Limburg Logistiek Stand.

Limburgse logistieke bedrijven en organisaties kunnen zich hier presenteren onder de vlag van Logistiek Limburg. Het maximaal aantal deelnemers is twintig. Mede door een bijdrage van Provincie Limburg en door gezamenlijke kostendeling is dit de mogelijkheid om tegen betrekkelijk lage kosten onderdeel van de beurs uit te maken. ELC Limburg-leden betalen een gereduceerd tarief van 4.000 euro (excl. btw, excl. reis- en verblijfskosten). Niet leden betalen 5.000 euro voor deelname. Inschrijven kan via de site van ELC-Limburg. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Ardy Assink, via ardy.assink@planet.nl of 06 26520988.

Word deelnemer van het Topsector-onderzoek E-Fulfilment

Fontys Hogescholen Venlo, TU Eindhoven en Rijksuniversiteit Groningen werken aan de opzet van een groot tweejarig onderzoeksprogramma rondom e-fulfilment. Doel is het creëren van een landelijke community e-fulfilment en onderzoek op een groot aantal deelonderwerpen voor de verdere ontwikkeling van e-fulfilment in Nederland. TU Eindhoven richt zich met de Douane op import, RU Groningen op de Nederlandse last mile en Fontys Hogescholen Venlo op export.

Lees hier meer over het onderzoek

 

Volg SMART LCV

Het laatste nieuws over SMART Logistics Centre Venlo vindt u ook op www.smartlogisticscentrevenlo.com. Of volg ons op Twitter @SMARTLCV.

SMART Logistics Centre Venlo is een uniek totaalconcept waarin het bedrijfsleven samenwerkt met overheid en kennisinstellingen om de logistieke regio Noord-Limburg verder te laten uitgroeien tot een Europese logistieke topregio.

 
SMART Logistics Centre Venlo
Sint Jansweg 15
Innovatoren 3n
Venlo, Limburg 5928 RC
Netherlands

Add us to your address book
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
 

SMART LOGISTICS CENTRE VENLO
Afmelden voor de nieuwsbrief | Profiel bijwerken

Email Marketing Powered by MailChimp