Copy
Zozjaal in de finale! Lees hier meer..
View this email in your browser
Hoe is het project Zozjaal ontstaan?

Ik heb bijzonder ontroerende en positieve persoonlijke ervaringen met het breien van apen voor mensen die me lief zijn. Tijdens het breien fantaseerde ik over groepen mensen die regelmatig met elkaar breien. Die net als ik steeds warme gevoelens inbreien, omdat je het degene zo gunt waarvoor je aan het breien bent. Zo ontstond het idee om vanuit Draadkracht sjaals te gaan maken. Vorig jaar ontwierp ik (op de camping in Italië) bovenstaande kleurrijke poncho. Ook wist ik hoe hij zou gaan heten: de Zozjaal.
Experiment

We hebben het concept uitgeprobeerd door wekelijks in een groep te gaan breien en het sloeg aan. De reacties: heerlijk om met mooi natuurlijk materiaal te breien, fijn de afwisseling in kleuren. Wat geweldig dat elke sjaal uniek wordt. En je zou het bijna vergeten te vermelden: wat worden mensen blij van zo'n persoonlijk cadeau.
 

Het patroon werd op papier gezet. Wol werd besteld en er werd wol geverfd. De zelf geverfde wol werd gecombineerd en handmatig op reuzebollen gewikkeld.

Inmiddels hebben we een flink aantal unieke XXL Zozjaalbollen geproduceerd. De brochure is klaar. Er is belangstelling vanuit de
 Haarlemse welzijnsorganisatie DOCK om in de buurtkamers te kunnen starten. Dit idee van de Zozjaal hebben we ingediend bij het VSBfonds
Help mee en stem!

Het VSB fonds bestaat 25 jaar. Ze vieren dit met een ideeënwedstrijd voor een mooiere samenleving. Het Zozjaal project is geselecteerd als een van de tien beste ideeën van Noord Holland! Er werd een promotiefilmpje opgenomen in de zilveren jubilieumcaravan op de Sundaymarket in Amsterdam. Inmiddels zijn we nog een ronde verder. Stemronde 2 is gisteren gestart. We zijn gepromoveerd van deelnemer naar  kanshebber op deze prijs! 

Help je mee om het project Zozjaal werkelijkheid te laten worden? Breng dan vóór 4 oktober je stem uit.

Uiteraard geheel vrijblijvend.:-)

Dank je wel!
STEM HIER
Copyright © 2015 Draadkracht, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp