Copy
Nyhedsmail - oktober 2016
www.danmarkpaavippen.dk - kontakt@danmarkpaavippen.dk
View this email in your browser

Danmark på Vippen - nyhedsmail
Oktober 2016

Kære læser

Herunder finder du de seneste og vigtigste nyheder om Det Lokale Danmark.

God læselyst.
 

Ny rapport: De store byområder suger de videregående uddannelser til sig
Store dele af Danmark må se langt efter en videregående uddannelse. Det slår en ny rapport fra Danmark på Vippen fast. 59 kommuner kan ikke tilbyde deres unge mennesker én eneste videregående uddannelse, alt imens 80 % af alle landets uddannelsespladser på de videregående uddannelser er placeret i de fire store byområder. Tjek rapporten og find ud af, hvor mange uddannelsespladser der blev oprettet i din kommune i 2016.

Læs mere her


»Det er en sygdom, at alt skal være stort«
"Jeg ved godt, at der er en vis modstand mod decideret udflytning. Men det er en sygdom, at alt skal være stort for at være godt," siger Danmark på Vippens næstformand, Kim Ruberg, i et længere interview med Politiken i forbindelse med Danmark på Vippens rapport om centraliseringen af de videregående uddannelser.

Læs mere her


Åbent brev: »Vi vil hjælpe hovedstadsområdet«
»Vi vil hjælpe hovedstadsområdet,« skriver 18 borgmestre og fire organisationer - herunder Danmark på Vippen - i et åbent brev til 34 hovedstadsborgmestre, der mener, at hovedstaden betaler alt for meget til resten af Danmark: »Kernen i problemet er, at Danmark i helt enestående grad har samlet alle sine besluttende institutioner i hovedstadsområdet. Med dem følger stort set samtlige interesseorganisationer, større servicevirksomheder, medievirksomheder og meget andet,«

Læs mere her


Sammen er landsbyer stærkere
Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden inviterer nu alle landets landsbyer til at søge om støtte til at danne såkaldte landsbyklynger, hvor nabolandsbyer samarbejder og bruger hinandens styrker til at skabe et grundlag for det gode liv på landet. Frem til maj 2017 kan landsbyer sammen med kommuner over hele landet søge om støtte til at etablere landsbyklynger. Godt 25 landsbyklynger forventes at kunne få støtte til at udvikle deres identitet og fællesskab.

Læs mere her
 

---------------------------------------------------------------------------------------
 

Husk at like Danmark på Vippens Facebookside - så holder vi dig opdateret om seneste nyt fra Det Lokale Danmark. Du kan også følge os på Twitter.

Ønsker du aktivt at medvirke til, at vi får skabt et Danmark i langt bedre balance? Så bliv støttemedlem af Danmark på Vippen. Et støttemedlemskab koster 100 kr. om året.

Danmark på Vippen er en partipolitisk neutral landsforening, der kæmper for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark. Vi ønsker en debat om Danmarks fremtid baseret på fakta. Derfor er vores fornemste opgave at analysere, dokumentere og formidle viden om, hvordan vi skaber balance i Danmark - til gavn for hele landet.

 
Copyright © *2016 Danmark på Vippen, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Balance Danmark · Degnemosen 1 · Brædstrup 8740 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp