Copy
Nyhedsmail - 22. december 2016
www.danmarkpaavippen.dk - kontakt@danmarkpaavippen.dk
View this email in your browser

Danmark på Vippen - nyhedsmail
22. december 2016

Kære læser

Herunder finder du de seneste og vigtigste nyheder om Det Lokale Danmark.

God læselyst.
 
--------------------------------------------------------------------------------------

SF ønsker et balancefilter

SF har netop valgt at genfremsætte et lovforslag om, at nye politiktiltag skal vurderes i forhold til konsekvenser for landdistrikter i yderområderne og på øerne. Lovforslaget er i tråd med anbefalingerne i Danmark på Vippens hvidbog om et balancefilter, der sikrer, at nye lovforslag ikke skader udviklingen i Det Lokale Danmark. Ideen bag balancefilteret kan læses på s. 40 i Danmark på Vippens evalueringsrapport.  
Læs mere


Evalueringsrapport: Partier skal investere mere i Det Lokale Danmark

Danmark på Vippen udgav d. 9. december en rapport, hvori der følges op på de løfter, som folketingspolitikere har givet for at skabe et Danmark i balance siden folketingsvalget 2015. Partierne ønsker et Danmark i balance, men de halter efter, når initiativerne skal realiseres. Skal skævvridningen vendes, må politikerne ifølge næstformand i Danmark på Vippen, Kim Ruberg, investere flere midler i Det Lokale Danmark, end de gør i dag.  
Læs mere

 

Sjællandske kommuner vil have del i SKATs nye arbejdspladser 

SKAT står overfor en udvidelse med etablering af nye styrelser. Står det til Vordingborg Kommune samt to af Danmark på Vippens medlemskommuner, Guldborgsund og Lolland Kommune, skal de nye arbejdspladser placeres regionalt. Til TV2ØST fremhæver borgmester i Lolland Kommune og bestyrelsesmedlem i Danmark på Vippen, Holger Schou Rasmussen (S), at siden SKATs arbejde foregår digitalt, vil en udflytning af arbejdspladser ikke være problematisk for de daglige arbejdsgange.  
Læs mere

Centralisering giver ikke stordriftsfordele og besparelser

Et aktuelt studie af kommunalreformens effekter viser, at øget centralisering og sammenlægning af kommuner ikke har medført økonomiske fordele. Resultaterne bakker således op om anbefalingerne præsenteret i Danmark på Vippens hvidbog fra 2015. Her opfordres folketingspolitikerne til at medtænke bredere politiske og sociologiske konsekvenser af politiktiltag end blot de økonomiske tal, der kan fremvises i et regneark.
Læs mere


Overvældende interesse for ny ingeniøruddannelse i Kalundborg
600 gymnasieelever fra hele Sjælland skal deltage i et brobygningsforløb for en ny diplomingeniøruddannelse, der i 2017 starter op i Kalundborg. Placeringen giver kommende studerende mulighed for et tæt samarbejde med lokale virksomheder såsom Novo Nordisk og Novozymes igennem uddannelsesforløbet. Som Danmark på Vippens uddannelsesrapport dokumenterer, skaber regionale uddannelsespladser vækst i lokale virksomheder, da nyuddannede ofte bliver boende efterfølgende.
Læs mere


God jul fra Danmark på Vippen
Landsforeningen Danmark på Vippen ønsker alle vores medlemmer og læsere en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Vi ser frem til at bringe jer nyheder og materiale fra foreningens arbejde i det kommende år. Sekretariatet holder lukket til og med d. 3. januar.  

---------------------------------------------------------------------------------------
 

Husk at like Danmark på Vippens Facebookside - så holder vi dig opdateret om seneste nyt fra Det Lokale Danmark. Du kan også følge os på Twitter.

Ønsker du aktivt at medvirke til, at vi får skabt et Danmark i langt bedre balance? Så bliv støttemedlem af Danmark på Vippen. Et støttemedlemskab koster 100 kr. om året.

Danmark på Vippen er en partipolitisk neutral landsforening, der kæmper for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark. Vi ønsker en debat om Danmarks fremtid baseret på fakta. Derfor er vores fornemste opgave at analysere, dokumentere og formidle viden om, hvordan vi skaber balance i Danmark - til gavn for hele landet.

 
Copyright © *2016 Danmark på Vippen, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Balance Danmark · Degnemosen 1 · Brædstrup 8740 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp