Copy
Nyhedsmail fra Danmark på Vippen - d. 8. april 2016
 
 
 
 
 
 


Danmark på Vippen


Nyhedsmail
Herunder finder du de seneste og vigtigste nyheder om Det Lokale Danmark. God læselyst.
Foto: JP
Mytedræber: Urbanisering ikke naturlov
Myten om, at yderområderne tømmes, og at storbyerne fyldes, bliver endnu en gang slået ned. Denne gang i Jyllands-Posten, som på baggrund af tal fra Danmarks Statistik dokumenterer, at der er befolkningsvækst i yderområderne efter mange års nedgang.
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Skaber motorveje vækst i Det Lokale Danmark?
Tænketanken Kraka har offentliggjort en rapport, der konkluderer, at motorveje ikke skaber vækst i Det Lokale Danmark. Denne konklusion er blevet kritiseret af flere - blandt andet borgmestrene fra Esbjerg og Sønderborg, som over for JP understreger, at motorveje er gode vækstdrivere i deres lokalområder. Også Kim Ruberg, næstformand i Danmark på Vippen, slår Krakas konklusioner ned i et interview på TV2 News.
Foto: Danmarkpaavippen.dk
En undersøgelse foretaget af Momentum viser, at yderområderne allerede er hårdt ramt, når det kommer til at miste erhvervsuddannelser. Det er især kommuner i Vestjylland, på Sjælland og på Lolland-Falster, som har mistet uddannelser siden 1993. Et Danmarkskort, som Danmark på Vippen har udarbejdet, viser også, hvordan fordelingen af videregående uddannelser i Danmark er helt skæv.
Foto: Danmarkpaavippen.dk
Også erhvervsskolerne er i risiko for at blive klemt i centraliseringens tjeneste, skriver Ugebrevet A4 baseret på en undersøgelse fra Danske Regioner. Centraliseringen af landets erhvervsuddannelser har øget afstanden mellem unges bopæl i yderområderne og erhvervsuddannelserne. Resultatet er, at de unge ikke tager en uddannelse, eller at de flytter til de større byer. På den baggrund påpegede borgmester i Lolland Kommune og bestyrelsesmedlem i Danmark på Vippen, Holger Schou Rasmussen, at det i sidste ende er dyrt for samfundet at nedlægge uddannelsesinstitutioner uden for de store byer
Foto: DR
Gymnasiereformen diskuteres ivrigt blandt landspolitikere og gymnasierektorer. P1 Morgen diskuterer i et indslag konsekvenserne af et karakterkrav på gymnasierne. Her understreger Kim Ruberg, næstformand i Danmark på Vippen, at et højt karakterkrav vil betyde lukninger af gymnasier i Det Lokale Danmark - med mindre politikerne beslutter at lovgive om, at gymnasiereformen ikke må give færre gymnasier i Det Lokale Danmark. Du kan også læse om rektorernes syn på konsekvenserne af et øget karakterkrav.
Foto: Danmarkpaavippen.dk
 
STØT DANMARK PÅ VIPPEN
Ønsker du aktivt at medvirke til, at vi får skabt et Danmark i langt bedre balance? Så bliv støttemedlem af Danmark på Vippen. Et støttemedlemskab koster 100 kr. om året


Copyright © *2016  *Danmark på Vippen *All rights reserved.


Our mailing address is:
kontakt@danmarkpaavippen.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Danmark På Vippen · Degnemosen 1 · Brædstrup 8740 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp