Copy
Nyhedsmail fra Danmark på Vippen - d. 18. maj 2016
 
 
 
 
 
 


Danmark på Vippen


Nyhedsmail
Herunder finder du de seneste og vigtigste nyheder om Det Lokale Danmark. God læselyst.
Foto: UC Sjælland
Ny ingeniøruddannelse kommer alligevel til Kalundborg
Uddannelsesminister Ulla Tørnæs godkendte i sidste uge UC Sjællands ansøgning om at oprette en ny ingeniøruddannelse i Kalundborg. Det skete, efter uddannelsesministeren i flere uger var udsat for et stort politisk pres fra blandt andet kommuner og organisationer – heriblandt Danmark på Vippen. Blandt andet kritiserede bestyrelsesmedlem i Danmark på Vippen, Stén Knuth, i et debatindlæg uddannelsesministeren, som i første omgang afslog UC Sjællands ønske om at oprette ingeniøruddannelsen i Kalundborg.
Foto: danmarkpaavippen.dk
Vækst i befolkningstallet i flere yderkommuner
Både befolkningstallet og beskæftigelsen stiger i flere af landets yderkommuner, viser en ny redegørelse fra regeringen. Det glæder Danmark på Vippens næstformand, Kim Ruberg, som samtidig opfordrer politikerne til at satse endnu mere på Det Lokale Danmark.
Foto: DIIS
Argumentet for at bevare DIIS i København skal anvendes overalt
Det er fornuftigt at beholde DIIS i København, når institutionens hovedbrugere er der, siger Danmark på Vippens formand, Jakob Fastrup, i en pressemeddelelse. Men samme argument skal gælde overalt, slår han fast, og derfor bør en længere række styrelser og institutioner placeres ude i landet fremadrettet.
Foto: jakobfastrup.dk
Fortsætter skævvridningen af Danmark?
”Jeg havde troet og måske nok også forventet, at den debat, der det seneste år har været om problemerne med den ulige udvikling af vores land, havde virket som et wakeup-call for politikerne. Dette ser desværre ikke ud til at være tilfældet,” skriver formand for Danmark på Vippen, Jakob Fastrup, i et debatindlæg bragt i diverse medier.
Foto: danmarkpaavippen.dk
Hvor mange studiepladser blev oprettet i din kommune?
Tidligere på året kunne Danmark på Vippen offentliggøre nye tal, der viser, at 80 % af alle studiepladser i Danmark er placeret i og omkring de fire store universitetsbyer. Men ved du egentlig, hvor mange studiepladser der ligger i din kommune? Nej? Så tjek vores Danmarkskort ud og se, hvor skæv fordelingen af studiepladser er i Danmark.
Foto: danmarkpaavippen.dk
 
Bliv medlem af Danmark på Vippen 
Ønsker du aktivt at medvirke til, at vi får skabt et Danmark i langt bedre balance? Så bliv støttemedlem af Danmark på Vippen. Et støttemedlemskab koster 100 kr. om året


Copyright © *2016  *Danmark på Vippen *All rights reserved.


Our mailing address is:
kontakt@danmarkpaavippen.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Danmark På Vippen · Degnemosen 1 · Brædstrup 8740 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp