Copy
Nyhedsmail - 1. december 2016
www.danmarkpaavippen.dk - kontakt@danmarkpaavippen.dk
View this email in your browser

Danmark på Vippen - nyhedsmail
1. december 2016

Kære læser

Herunder finder du de seneste og vigtigste nyheder om Det Lokale Danmark.

God læselyst.
 
--------------------------------------------------------------------------------------

Danmark skal lære af naboer mod nord på uddannelsesområdet
Danske Regioners næstformand, Jens Stenbæk, og næstformand i Danmark på Vippen, Kim Ruberg, appellerer i et læserbrev i Information til et mere regionalt perspektiv i Danmarks uddannelsesstruktur. De fremhæver blandt andet de svenske og norske målsætninger om, at det skal være muligt at tage en videregående uddannelse i hele landet, hvilket sikrer nødvendig arbejdskraft i alle regioner.

Læs mere

Næstformand i Danmark på Vippen roser nyt regeringsgrundlag
Kim Ruberg, næstformand i Danmark på Vippen, roser VLAK-regeringens regeringsgrundlag. Han fremhæver bl.a. regeringens ønske om at fortsætte udflytningen af statslige arbejdspladser samt styrke turismeerhvervet. I et læserbrev i Horsens Folkeblad bifalder Kim Ruberg også regeringens ambition om flere regionale uddannelsestilbud.

Læs mere


Danmark på Vippens 10 ønsker til et nyt regeringsgrundlag
I forbindelse med regeringsforhandlingerne offentliggjorde Danmark på Vippen en liste med 10 konkrete ønsker, som det kommende regeringsgrundlag burde indeholde ift. at styrke Det Lokale Danmark. På listen var blandt andet ønsker om at skabe lige vilkår for låntagere i hele Danmark, indførelse af VVB-redegørelser samt placering af flere uddannelsespladser udenfor storbyerne.

Læs mere


Hovedstadskommuner misinformerer i udligningsdebatten
18 borgmestre fra Danmark på Vippen går i et debatindlæg i Jyllands-Posten i rette mod 34 hovedstads-borgmestre, der bl.a. hævder, at serviceniveauet er lavere i hovedstaden end i resten af Danmark. Sandheden er modsat, at borgere udenfor hovedstaden oplever et lavere serviceniveau, da kommunerne her bruger flere penge på overførselsindkomster. Desuden tjener borgerne udenfor hovedstaden i gennemsnit mindre, hvilket skaber et højere skattetryk, skriver de.

Læs mere

Sønderborg Kommune kåret som ”Årets Ungdomskommune 2017”
Sønderborg Kommune, medlemskommune i Danmark på Vippen, er kåret som ”Årets Ungdomskommune 2017”. Prisen uddeles til kommuner, der evner at skabe et attraktivt miljø for unge, hvilket Sønderborg Kommune bl.a. gør ved at tilbyde gratis transport til studerende fra oplandet. Kommunens borgmester, Erik Lauritzen (S), udtrykker stor glæde for kåringen: ”Jeg er helt utrolig glad og stolt over, at Sønderborg Kommune er valgt af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, som Årets Ungdomskommune 2017,” siger han. 

Læs mere
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 

Husk at like Danmark på Vippens Facebookside - så holder vi dig opdateret om seneste nyt fra Det Lokale Danmark. Du kan også følge os på Twitter.

Ønsker du aktivt at medvirke til, at vi får skabt et Danmark i langt bedre balance? Så bliv støttemedlem af Danmark på Vippen. Et støttemedlemskab koster 100 kr. om året.

Danmark på Vippen er en partipolitisk neutral landsforening, der kæmper for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark. Vi ønsker en debat om Danmarks fremtid baseret på fakta. Derfor er vores fornemste opgave at analysere, dokumentere og formidle viden om, hvordan vi skaber balance i Danmark - til gavn for hele landet.

 
Copyright © *2016 Danmark på Vippen, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Balance Danmark · Degnemosen 1 · Brædstrup 8740 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp