Copy
Nyhedsmail -  16. februar 2017
www.danmarkpaavippen.dk - kontakt@danmarkpaavippen.dk
Læs denne nyhedsmail i ny browser

Danmark på Vippen - nyhedsmail
16. februar 2017

Klumme: Den sidste indbygger forlader København i 2036

Sådan ville konklusionen lyde, hvis man lavede en simpel fremskrivning af befolkningstallet i København fra 1950 til 1980. Men fordi politikerne i firserne besluttede at skrue på en masse knapper i hovedstadens favør, går det heldigvis ikke sådan. Problemet er nu, at knapperne stadig er indstillet i hovedstadens favør. Det på trods af at det nu er store dele af resten af Danmark, der har brug for, at knapperne er indstillet til deres fordel, skriver Kim Ruberg i en klumme i avisen Danmark.
Læs mere


Nye krav kan forringe lånemulighederne i Det Lokale Danmark
Små og mellemstore banker skal i fremtiden have ekstra ansvarlig kapital på kistebunden, lyder det i et nyt forslag fra Finanstilsynet. Ifølge formand for Danmark på Vippen og Danske Andelskassers Bank, Jakob Fastrup, er kravene for skrappe. Han påpeger, at det endnu engang vil øge skævvridningen af landet og koste samfundet dyrt, hvis lånemulighederne i Det Lokale Danmark forringes yderligere. 
Læs mere

 

Åbent brev fra Nordjyske borgmestre: Trist tilbageskridt i ellers god planlov

Moderniseringen af planloven indeholder rigtig mange gode initiativer, som vil være med til at fremme udvikling i hele landet. Men på ét punkt er der ikke tale om en lempelse af de nuværende regler, men derimod en markant og ødelæggende stramning. Sådan lyder det i et åbent brev fra en række Nordjyske borgmestre, som opfordrer politikerne på Christiansborg til at droppe de rigide regler. 
Læs mere

Danmark på Vippen: Bred aftale om lægedækning er godt nyt
Lægemanglen i Det Lokale Danmark illustrerer et Danmark i ubalance. Derfor glæder det Kim Ruberg, næstformand i Danmark på Vippen, at alle partier i Folketinget netop er blevet enige om at give praktiserende læger uden for de store byer mere i løn. På den korte bane vil problemet dog stadig være stort, fordi lægemanglen er akut, mens flere af de nye tiltag først kan realiseres i løbet af 2017: ”Det bekymrer mig, for vi har brug for handling nu," siger Kim Ruberg.
Læs mere


Christiansborg vil tættere på provinsen
Et flertal i Folketinget ser gerne, at møder i tingets mange udvalg bliver afholdt rundt om i landet. Det skal bringe politikerne tættere på befolkningen, skriver Radio24syv. ”Vi skal have Christiansborg tættere på folket,” siger Socialdemokratiets Benny Engelbrecht til radiokanalen.
Læs mere  

---------------------------------------------------------------------------------------
 

Husk at like Danmark på Vippens Facebookside - så holder vi dig opdateret om seneste nyt fra Det Lokale Danmark. Du kan også følge os på Twitter.

Ønsker du aktivt at medvirke til, at vi får skabt et Danmark i langt bedre balance? Så bliv støttemedlem af Danmark på Vippen. Et støttemedlemskab koster 100 kr. om året.

Danmark på Vippen er en partipolitisk neutral landsforening, der kæmper for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark. Vi ønsker en debat om Danmarks fremtid baseret på fakta. Derfor er vores fornemste opgave at analysere, dokumentere og formidle viden om, hvordan vi skaber balance i Danmark - til gavn for hele landet.

 
Copyright © *2017 Danmark på Vippen, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Balance Danmark · Degnemosen 1 · Brædstrup 8740 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp