Copy
Nyhedsmail - 4. november 2016
www.danmarkpaavippen.dk - kontakt@danmarkpaavippen.dk
View this email in your browser

Danmark på Vippen - nyhedsmail
4. november 2016

Kære læser

Herunder finder du de seneste og vigtigste nyheder om Det Lokale Danmark.

God læselyst.
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 

Kystnære vindmøller kunne have givet 6.200 arbejdspladser i Det Lokale Danmark
Regeringens plan om at droppe de kystnære vindmøller koster 6.200 arbejdspladser i Det Lokale Danmark. Det fastslår regeringens eget notat, hvilket skaber ærgrelse i en af Danmark på Vippens medlemskommuner, Lemvig Kommune: ”I vores region har vi meget fokus på at skabe arbejdspladser, så det er klart, at det er en gulerod, vi vil være kede af at miste, hvis vi ikke får nogle arbejdspladser alligevel,” siger borgmester Erik Flyvholm til Berlingske.

Læs mere
 

Besparelser på professionshøjskoler koster arbejdspladser i Det Lokale Danmark 

776 stillinger skal spares væk på de danske professionshøjskoler som konsekvens af regeringens fremlagte finanslovsbesparelser. Ifølge formanden for professionshøjskolernes rektorkollegium, Harald Mikkelsen, vil besparelserne uundgåeligt resultere i fyringer af lærere, da professionshøjskolerne i forvejen er hårdt presset økonomisk. Nedlæggelsen af stillingerne vil særligt kunne mærkes i Det Lokale Danmark, hvor seks ud af de otte danske professionshøjskoler er placeret.

Læs mere

Andelskassen uddeler 300.000 til lokale ildsjæle

En af initiativtagerne bag Danmark på Vippen, Danske Andelskassers Bank, uddeler ”Andelskasseprisen” på samlet set 300.000 kr. Prisens formål er at hylde lokale ildsjæle, der har ydet en særlig indsats for lokalområdet hvad angår sociale, erhvervsmæssige eller kulturelle tiltag. Privatpersoner, grupper eller foreninger kan alle nomineres til ”Andelskasseprisen” frem til 30. december 2016.

Læs mere

Nyetableret landsbyklynge skal binde kronjyske landsbyer sammen

Landsbyklynge Kronjylland er et nystartet projekt mellem 9 landsbyer omkring Randers. Visionen er at styrke sammenholdet mellem landsbyerne i området, hvilket skal ske gennem en fælles Landsby-App og tilhørende hjemmeside. Projektet støttes af Randers kommune og ”Kulturby 2017”. Ifølge initiativtagerne bag giver projektet landsbyerne en styrket stemme i kommunalt regi samt sikrer nye tilflyttere til området.

Læs mere

DR-program sætter affolkningsproblematikken på Lolland til debat

DR-vært Ask Rostrup inviterede for nylig Magnus Heunicke (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) til Lolland Kommune for at diskutere løsninger på affolkningsproblematikken i kommunen. Ifølge Magnus Heunicke skal folketingspolitikerne være bedre til at oprette uddannelsespladser lokalt. Jakob Ellemann-Jensen peger omvendt på forbedringer af infrastruktur og mobildækning som løsning på affolkningstendensen. 

Læs mere


Stor jobskabelse i Region Sjælland: 4762 nye arbejdspladser i 2016

Ifølge en jobanalyse fra Væksthus Sjælland er der indtil videre i 2016 etableret 4762 nye arbejdspladser hos sjællandske virksomheder. Modsat tidligere år ses væksten nu også i kommuner udenfor hovedstadsområdet, herunder hos to af Danmark på Vippens medlemskommuner, Guldborgsund Kommune og Lolland Kommune. At jobskabelsen også forekommer udenfor hovedstaden glæder næstformand i Danmark på Vippen, Kim Ruberg, der samtidig appellerer til en større geografisk spredning i placeringen af uddannelser, for at væksten i Det Lokale Danmark kan vare ved.

Læs mere

---------------------------------------------------------------------------------------
 

Husk at like Danmark på Vippens Facebookside - så holder vi dig opdateret om seneste nyt fra Det Lokale Danmark. Du kan også følge os på Twitter.

Ønsker du aktivt at medvirke til, at vi får skabt et Danmark i langt bedre balance? Så bliv støttemedlem af Danmark på Vippen. Et støttemedlemskab koster 100 kr. om året.

Danmark på Vippen er en partipolitisk neutral landsforening, der kæmper for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark. Vi ønsker en debat om Danmarks fremtid baseret på fakta. Derfor er vores fornemste opgave at analysere, dokumentere og formidle viden om, hvordan vi skaber balance i Danmark - til gavn for hele landet.

 
Copyright © *2016 Danmark på Vippen, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Balance Danmark · Degnemosen 1 · Brædstrup 8740 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp