Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Bekijk het dan online

Samen werken aan talent, basis voor een kansrijke toekomst

Aan de ouders / verzorgers,

Een nieuwe nieuwsbrief van IKC UnieK. Naast de website, Facebook en Twitter is deze nieuwsbrief een goed middel voor u als ouders om op de hoogte te zijn en te blijven van wat er allemaal speelt binnen binnen IKC UnieK. Veel leesplezier!

We starten met het nieuws van IKC UnieK (algemeen), daarna volgt respectievelijk het nieuws van de basisschool en de kinderopvang (KDV/BSO). Klik op de link hieronder om versneld naar het betreffende nieuws te gaan.

Basisschool
Kinderopvang (KDV/BSO)


Welkom bij IKC UnieK
In elke nieuwsbrief zullen we de kinderen noemen die onlangs zijn begonnen of binnenkort starten. Van harte welkom en veel plezier op IKC UnieK:

Ellis Nijenes Groep 1A
Suus Vonderhorst Groep 1B
Lars Rots Groep 1B
Billy van Zolingen Groep 1A
Liz Bouwmeester Groep 1A
Carleen Vreeman BSO UnieK
Manon Vreeman BSO UnieK
Rens Vreeman BSO UnieK

            
                                            

Agenda
Maandag 5 december Sinterklaas op IKC UnieK
Donderdag 22 december Kerstmarkt IKC UnieK
Donderdag 8 en 15 december Kerstknutselen
26 december t/m 6 januari Kerstvakantie

Sinterklaas

De goedheiligman komt 5 december op IKC UnieK. Hij zal rond kwart voor 9 arriveren. De kinderen zijn gewoon op dezelfde tijd op school. U mag gerust op school even wachten. In school is het warm, u bent van harte welkom!

Naast alle kinderen van ons IKC zullen ook de kinderen van AZC-UnieK aanwezig zijn. Op dit moment zijn dat er 28. Een aankomst van Sinterklaas zal voor hen een aparte ervaring zijn. Natuurlijk worden ze deze weken bekend gemaakt met het Sinterklaasfeest.

Kerstmarkt

Kerstfeest vieren we dit jaar met een Kerstmarkt op donderdag 22 december van 17.00 – 19.00 uur. U wordt daar binnenkort uitgebreid over geïnformeerd maar dan bent u nu al vast op de hoogte en kunt u er al vast rekening mee houden.


AZC UnieK
De basisschoolkinderen van het AZC zijn afgelopen vrijdag naar Amsterdam geweest voor een optreden in het Concertgebouw. Zij hebben zelf meegewerkt aan dit optreden met als titel: Angsthazen en Durfals.

Een hele belevenis natuurlijk. Wellicht heeft u hierover gelezen in de Aalten Vooruit van afgelopen week. De kinderen van groep 5 t/m 8 zijn naar de generale repetitie geweest in gebouw Elim in Aalten. Zij waren het eerste publiek dat naar de voorstelling kwam kijken. Ik heb begrepen dat dit een succesvolle generale is geweest waarbij de kinderen van groep 5 t/m 8 actief mee hebben gedaan.

Op deze wijze proberen we de kinderen van IKC UnieK kennis te laten maken met kinderen uit het AZC. Zo doen we dat ook met Sinterklaas ( de AZC-kinderen komen naar UnieK) en ook in aanloop naar de Kerstmarkt. Op donderdag 8 en 15 december komen de kinderen van het AZC mee knutselen op IKC UnieK. Zo proberen we kinderen met elkaar kennis te laten maken. Voor beiden is dat niet alleen leuk maar zeker ook leerzaam.

                                     
Basisschool


Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode ‘Trefwoord’. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening, foto, puzzel of tekst. De (Bijbel-)verhalen, gedichten, gebeden en liederen die daarbij horen, staan in de handleiding voor de leerkracht. Zo stelt ‘Trefwoord’ verschillende thema’s uit de leefwereld van de kinderen en uit de Bijbel aan de orde. De kleurenposter geeft telkens aan welk thema in een bepaalde periode actueel is. Voor de weken na Sinterklaas en voor de Kerst is dat het volgende thema:
Kinderen van goede wil
Kerst is een feest dat wereldwijd wordt gevierd. Alsof de vele religieuze, culturele, etnische en sociale grenzen er niet meer toe doen. Het is een moment waarop we op zoek gaan wat ons bindt in plaats van wat ons scheidt. Er is een universeel verlangen naar vrede en warmte. Voor even zijn de mensen van goede wil..
In onze christelijke cultuur lezen we tijdens de kerstdagen het geboorteverhaal van Jezus. De engelen verkondigen de geboorte en in hun lied komen hemel en aarde bij elkaar en worden met elkaar verbonden.
 
Hoera voor God, hoog in de hemel!
Er komt vrede op aarde
Voor mensen die het goede willen
 
In de verhalen naar kerst toe komt de geboorte van Johannes, de aankondiging van de geboorte van Jezus aan de orde en natuurlijk het kerstverhaal van de geboorte van Jezus, de boodschap van de engelen aan de herders.
Om de boodschap van kerst naar het nu te verbinden  komt een verhaal aan de orde over een dorp waar de goede wil om samen te werken en samen te vieren verdwenen is. Over hoe die goede wil opnieuw aangewakkerd kan worden in het leven van mensen. Dat kan pas als de mensen de goede eigenschappen ontdekken waaraan de stad haar naam te danken heeft ( Goedewille) . de kinderen maken deze zoektocht mee en horen wat de deugden samenwerking, vreugde, zachtmoedigheid, creativiteit, rechtvaardigheid, vertrouwen, bescheidenheid en toewijding inhouden en wat dat voor hen kan betekenen. Ben je bereid het goede te willen, er het beste van te maken?De sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen vinden we heel belangrijk. Hiervoor maken we gebruik van de methode Leefstijl. Deze methode werkt met thema’s. Deze thema’s worden in alle groepen in dezelfde periode behandeld. De komende weken is het thema: ‘Ken je dat gevoel’

Een kind kan meestal nog niet uit zichzelf aangeven wat het voelt, denkt of vindt. Om gevoelens te kunnen delen moet je deze eerst leren herkennen en begrijpen. Het doel van deze lessen is om meer bewust te maken van hun eigen gevoelens en ze te leren die van anderen te herkennen. Daarnaast beschikken kinderen vaak (nog) niet over juiste woordenschat om precies aan te kunnen geven hoe ze zich voelen. Ze weten wel of ze blij of boos zijn, maar het exacte gevoel dat achter die blijdschap of boosheid schuilgaat, kunnen ze niet verwoorden. In dit thema breiden kinderen daarom hun emotionele woordenschat uit.


Kinderopvang (KDV/BSO)          

Komende thema’s
Deze maand staat, uiteraard, in het teken van Sinterklaas en kerst. Kinderen kunnen in onze speelhoek cadeautjes inpakken, een verlanglijstje maken enz. Uiteraard knutselen we Sinterklaas en Zwarte Piet en lezen we over de verhalen van Sint en Piet uit verschillende voorleesboeken.

Op maandag 5 december komt de goede Sint ook bij IKC UnieK aan. Het is belangrijk dat u probeert tussen 8.00 - 8.15 uur uw kind(eren) te brengen, i.v.m. de komst van de Sint. Ook als u anders pas vanaf 8.30 uur opvang afneemt, vragen we u hier rekening mee te houden. U betaalt uiteraard niets extra’s.
 
Zoals u eerder in deze nieuwsbrief heeft kunnen gelezen, zullen de kinderen van de opvang (KDV&BSO) ook meedoen met de kerstmarkt en daarom zullen we na Sinterklaas dan ook druk in de weer zijn om leuke dingen te maken voor u als ouders. We hopen op een gezellige kerstmarkt en goede opbrengst!

Nieuwe medewerkers
Tijdens het zwangerschapsverlof van Annerieke op BSO UnieK, zullen haar werkzaamheden overgenomen worden door Pascal ten Pas. Hij heeft inmiddels enkele middagen meegedraaid en heeft er veel zin in. Ook hebben we Arron Geurink aangenomen, als invalkracht voor onze KDV en BSO locaties.
Zij stellen zich hieronder graag aan u voor;Geachte ouders/verzorgers,

Zoals een aantal van u al heeft gezien is er een nieuw gezicht bij Bambi. Daarom zal ik me even voorstellen;

Mijn naam is Pascal ten Pas ik ben 30 jaar en kom uit Neede.Ik ben een zeer actief en sportief persoon. De opleidingen SPW 3 en Onderwijs assistent heb ik met succes behaald. 

Vanwege zwangerschap van Annerieke zal ik straks haar uren overnemen tot zij weer terug is.

Ik hoop op een leuke samenwerking binnen deze organisatie te hebben met zowel ouders als collega's, leuke tijden mee te maken met de kinderen die we binnen de groepen hebben.

Groeten,

Pascal 

 
Mijn naam is Arron Geurink en ik ben 21 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik het werken met paarden heerlijk en ben ik actief in de mensport. Ik woon in IJzerlo en per 1 december mag ik bij Bambi aan de slag als invalkracht. Na het behalen van mijn diploma heb ik gewerkt op zowel de baby- als dreumes en peutergroep en ik vind het werken met deze leeftijden erg leuk. Ik heb erg veel zin om bij Bambi aan het werk te gaan en kijk er daarom ook erg naar uit. Jullie zullen mij dus wel gaan zien op de groepen en ik ben altijd bereid om eventuele vragen te beantwoorden.

Overname Stichting Op Pad
Per 1 januari 2017 zal Peuteropvang Bambi het peuterspeelzaalwerk op de locaties Duimelot (kern Aalten), Doortje (Bredevoort), Zonnekuuksen (Haart) en Treintje (Lintelo) overnemen van Stichting op Pad. De huisvesting blijft hetzelfde, de leidsters gaan mee maar hebben dan een andere werkgever. Voor ouders en peuters zal er weinig te merken zijn van deze overname. 

Verhuizing gastouderbureau
Vele van u zal het al opgevallen zijn; Gastouderbureau Bambi is aan het bouwen op Plein Zuid. De hekwerken zijn inmiddels verwijderd en de laatste installatiewerkzaamheden worden verricht. De verhuizing vindt waarschijnlijk in de Kerstvakantie plaats.


                                                      
                           
IKC Uniek Vondelstraat 11a/b
7121 VB Aalten
Tel: 0543-471197 – school
Tel: 0543-473288 - kinderopvang
Email: info@ikcuniek.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC Uniek · Vondelstraat 11-a · Vondelstraat 11-b · Aalten, CT 7121 VB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp