Copy
Ontvang je deze mail niet correct? >>  Bekijk de nieuwsbrief online.
banner nieuwsflits NP Zoutleeuw 2015 10 14
Natuur in en rond de Getevallei staat volop in de kijker.    De Grote en de Kleine Gete zijn bijzondere blauwgroene aders die één van de laatste grote open ruimtes in Vlaanderen versnijden. Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat natuur en biodiversiteit in hun stromingsgebied de nodige aandacht opwekt.   De mooie troeven die deze bonte vallei kan uitspelen leggen we in dit artikel op tafel.  We zetten de Gete-ambassadeurs in de bloemetjes, nemen de natuurgebieden in de Getegemeenten onder de loep en belichten het natuurontwikkelingsproject van de Grote Getevallei.    Als toetje vinden kleine natuurliefhebbers er ook nog enkele leuke kleurplaten.
 
Paddowandeling HEIBOS
 
In het mooie decor van het Heibos (Kortenaken) organiseerde Natuurpunt Gete Velpe op zondag 25 oktober 2015 haar jaarlijkse paddenstoelenwandeling.  Ervaren gids en fungikenner Georges Buelens  liet de enthousiaste deelnemers kennis maken met de wonderlijke wereld van de schimmelvruchten.   Meer dan 80 soorten paddenstoelen werden genoteerd.  Geniet nog even na met de leuke sfeerbeelden uit dit kleurvrolijke bos…

Kerstmarkt Zoutleeuw 2015
 
Langs weerszijden van de Kleine Gete, in het midden van het historische centrum, stonden op 12 en 13 december 2015 weer sfeervolle kraampjes met kerst- en geschenkartikelen naast diverse eet- en drankstandjes.    

Reeds voor de 11de keer werd er in Zoutleeuw een gezellige kerstmarkt georganiseerd.    Nieuw deze editie, was dat je er twee standjes van Natuurpunt kon terug vinden!  De opbrengst van de kerstmarkt gaat volledig naar natuurgebied Tienbunders.
 
Expeditie Natuurpunt 2016
Ben jij klaar voor de Vlaamse wildernis?
 
In 2016 bestaat Natuurpunt 15 jaar.  De eerste editie van een - nu al legendarische - avonturentocht doorheen ‘Wild Vlaanderen’ is de ideale manier om dit te vieren!   Op 25 en 26 juni 2016 organiseert Natuurpunt een uitdaging die je tot in de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen brengt.   Elk team kiest zelf voor een belevingsreis op het water, een wandelroute of een fietstocht.  Je vervoermiddel bepaalt je startplaats. 
Kriebelt het om deel te nemen aan deze expeditie?  Niet langer talmen, het aantal plaatsen is beperkt!
 
link website
link Facebook
Natuurpunt Zoutleeuw is de plaatselijke kern van Natuurpunt in de stad Zoutleeuw en haar deelgemeenten Budingen, Dormaal, Halle-Booienhoven, Helen-Bos en Ossenweg.  Onze kern behoort tot de afdeling Gete-Velpe (ook actief in Geetbets en Kortenaken) en de regionale vereniging Natuurpunt Oost-Brabant. We werken nauw samen met Natuurpunt Linter.  

3 x jaar ontvang je de Nieuwsbrief van Natuurpunt Zoutleeuw en soms sturen we Nieuwsflitsen door.  Deze  zijn geadresseerd aan onze leden, sympathisanten en maatschappelijke doelgroepen. Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt voor deze berichtgeving. Op onze website vind je een nieuwsbrievenarchief
Copyright © 2016 Natuurpunt Zoutleeuw


inschrijven | gegevens wijzigen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp