Copy
Geniet van uw hond!
Klik hier om de nieuwsbrief online te lezen

HondPlus nieuwsbrief maart 2017

 
BUITEN TRAINEN!
Vanaf maandag 27 maart, zijn alle trainingen weer op onze buiten locatie aan de Rietgoorsestraat 67 in Roosendaal. Parkeergelegenheid is links van de velden.
SOCIALISATIE OP LOCATIE
Zaterdag 1 april, is er de mogelijkheid om onder begeleiding te socialiseren in Tuincentrum de Landerije aan de Ruchpensebaan 77 in Roosendaal.  Aansluitend kunt u op de dierenafdeling de nageltjes van de hond laten knippen, zodat hij er aan went dat je aan hem mag komen.  Ook is de trimster aanwezig die een en ander zal uitleggen over de verzorging van de vacht van uw hond. We starten om 13.00u bij de ingang.
VACCINEREN
Dierenartsenpraktijk Het Ambacht uit Zundert heeft ons onlangs een theorieles gegeven over vaccineren. Door hier te klikken kunt u een korte samenvatting downloaden van hetgeen er besproken is.
Balou - een lot uit de loterij

Onderstaand een ingezonden brief. We vonden het een mooi verhaal, helemaal als opvolging op onze asielhondenshow van een paar weken terug.

Onze zoon wilde zo graag een hond. Mijn man en ik wilden het liefst een volwassen hond, die zindelijk was, i.v.m. ons werk.

Een hond die we een goed leven zouden geven, een tweede kans.

En ja hoor, na lang zoeken had onze zoon een blonde labrador gevonden, via Marktplaats. "Baasje gezocht", een reu van 4 jaar oud.

Onze zoon zocht contact met het baasje van de hond. En al snel was er telefonisch een klik met het baasje. De hond heet Balou en had door omstandigheden al 2 baasjes gehad. De volgende morgen mochten we komen.

Dat was schrikken, Balou was erg verwaarloosd en al 20 maanden niet meer mee gewandeld of uitgelaten. Hij sliep altijd buiten, in weer en wind in een hok dat tochtte en op vuile dekens.
Hij kreeg slecht voer, had een slecht gebit en deed z'n behoefte op de binnenplaats.

Maar de hond, en daar ging het om, was zo spontaan en blij, sprong bijna een meter hoog toen hij onze zoon zag. Ze waren direct vrienden.

Mijn man en ik keken elkaar aan en besloten de hond mee te nemen. We deden het poortje van de binnenplaats open, het leek of hij wilde vluchten. Binnen no time zat hij bij ons op de achterbank van de auto. Of dat hij het voelde dat hij het beter ging krijgen. We zijn direct naar Intratuin gegaan, eerst werd hij 3 x grondig gewassen, daarna hebben het nodige voor Balou aangeschaft.

Nog een grondige controle en de nodige inentingen bij de dierenarts, hij bleek kern gezond. Lekker binnen, een warm mandje en wandelingen maken en overal mee naar toe.

We zijn nog op cursus geweest, omdat hij niet gewend was op straat te wandelen, dit vond hij geweldig. Hij kende alle commando's, die hij waarschijnlijk had geleerd bij z'n eerste baasje. Balou slaagde dus met vlag en wimpel!

Balou is erg lief en dankbaar, inmiddels wordt hij 14 jaar, echt een aanvulling op ons gezin. Een echte vriend een maatje voor ons allemaal!

We winnen nooit iets in de loterij, maar Balou is het mooiste lot, dat we ooit hebben gewonnen. Wij zouden het direct weer doen. Wij raden het ook iedereen aan, als mensen een hond willen aanschaffen.

Kijk eerst eens in het asiel, daar zitten zoveel mooie en vooral lieve honden, te wachten op de zelfde kans, die onze Balou heeft gekregen.

Je mag vaak in een asiel, een hond op proef meenemen, Als er geen klik is, mag je hem weer terug brengen. Ga er eerst een paar keer naar toe, om kennis te maken en vraag of je met hem mag wandelen, alvorens je beslist hem mee te nemen.


Beste vrienden - HondPlus - Labrador
Copyright © 2017 HondPlus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp