Copy
Nieuwsbrief #7  december 2016
Bekijk deze e-mail in uw browser

Nieuwsbrief

Informatiebijeenkomst: provinciale subsidieregeling musea

Op 6 december jl. hebben Gedeputeerde Staten van Gelderland het Uitvoeringsprogramma Cultuur en Erfgoed 2017 vastgesteld. Gelderland stelt het komend jaar 30 miljoen euro beschikbaar voor Cultuur en Erfgoed. Daarvan kan ruim 7,7 miljoen euro flexibel worden ingezet. Nieuw is dat er nu ook middelen beschikbaar zijn voor de Gelderse musea en dat er jaarlijks subsidie kan worden aangevraagd. De subsidies worden opengesteld op 1 januari 2017. Speciaal voor de Gelderse musea organiseren de provincie Gelderland en Erfgoed Gelderland op donderdag 26 januari een informatiebijeenkomst over deze subsidieregeling voor musea. Meer informatie en aanmelden.  

Open-up! een succesvolle uitdaging!

Vrijdagmiddag 9 december stond CODA Apeldoorn in het teken van het symposium 'Open-up! Vanuit het unieke verhaal'. Hoe kun je meer publiek en nieuwe doelgroepen bereiken? Wat is de rode draad van het verhaal?' Hoe speel je in op nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen? In twee boeiende lezingen en tien workshops gingen experts in op deze vragen voor een honderdtal deelnemers. Lees verder en bekijk de beeldverslagen. Uit de reacties op het symposium bleek dat veel deelnemers geïnspireerd naar huis gingen. Zijn er ook bij u ideeën opgeborreld om met story-telling, innovatieve publiekstoepassingen, open data of gaming aan de slag te gaan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Maud Heldens, projectmedewerker nieuwe media en publiek, gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Save the date: inspiratiebijeenkomst erfgoedfestival Gelderland Grensland

Er komt weer een nieuw Gelders erfgoedfestival aan. Na succesvolle voorgangers als Gelegerd in Gelderland (2012) en Gemaakt in Gelderland (2015) gaat het in de zomer van 2018 om Gelderland als grensland. Onze provincie kent immers vanouds veel binnen- en buitengrenzen. Denk aan de grenzen van kwartieren en landgoederen, aan de rivieren die lastige barrières vormden, maar ook aan taalgrenzen of aan de grens tussen protestantse en katholieke gebieden. Mogelijkheden genoeg voor een rijk gevarieerd erfgoedfestival. Op maandagmiddag 13 februari houden we in Arnhem een inspiratiebijeenkomst. Reserveert u de datum alvast? In januari volgt een uitnodiging. Wilt u zich nu al aanmelden? Mail dan naar info@erfgoedgelderland.nl.

Leven in de Liemers vertelt het verhaal van de regio

Op 30 november werd in het Musiater in Zevenaar het project Leven in de Liemers afgesloten. Zo’n 130 gasten woonden de feestelijke bijeenkomst bij, waarbij de resultaten van het project gepresenteerd werden. Lees het verslag. Met het project is het (historische) verhaal van de regio opgetekend. Zo'n 150.000 Mensen uit de regio hebben er fysiek en digitaal kennis van genomen. In 2017 gaat Leven in de Liemers door met het verzamelen en borgen van verhalen. De website en de Facebookpagina blijven online, want daar begint het verhaal van de Liemers. Wilt u ook een identiteits- of verhalenproject in uw gemeente of regio opstarten? Laat het ons weten, we denken graag met u mee. 

Curus Beheer en Behoud: 'veel van opgestoken'

Vrijdag 2 december vond de praktische cursus Beheer en Behoud plaats in het Flipje en Streekmuseum Tiel. Doel van deze cursus is het (beter) leren herkennen van collectiebedreigende risico’s en hoe je de impact hiervan zo klein mogelijk kunt maken. Het was ‘volle bak’ met cursisten uit diverse hoeken van het erfgoedveld. De reacties waren enthousiast: ‘ik heb er veel van opgestoken’, ‘erg fijn gepresenteerd’, ‘we gaan onze opgedane kennis meteen intern doorgeven’. Lees meer. Inmiddels is er een nieuwe datum voor deze cursus gepland: 13 maart op de Creatieve zolder van Museum Nijkerk. Wees er snel bij, want de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Voor meer informatie over deze en andere interessante cursussen voor het erfgoedveld zie: cultuurcollege.nl.

Fijne feestdagen!

Wij wensen onze leden en relaties prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

Meer nieuws van Erfgoed Gelderland leest u op onze website!
 

Copyright © 2016 Erfgoed Gelderland, All rights reserved.


 uw gegevens aanpassen of uitschrijven
Website
Twitter
E-mail
Facebook