Copy
Nieuwsbrief #2 februari 2017
Bekijk deze e-mail in uw browser

Nieuwsbrief 2017 - nr. 2

RheijnLand.Xperiences: Kick-off 


Op vrijdag 17 februari vond de kick-off plaats van een nieuw project: RheijnLand.Xperiences. Acht culturele instellingen en twee bureaus voor toerisme uit de Kreise Wesel en Kleve en uit de provincie Gelderland en twee hogescholen werken in dit project samen.

Erfgoedfestival 2018 in de maak


De bijeenkomst voor het Gelderse erfgoedfestival Gelderland Grensland op 13 februari heeft veel inspiratie opgeleverd. Het thema grenzen zelf biedt volop mogelijkheden voor activiteiten en samenwerking, maar ook de speeddates leverden mooie ontmoetingen en ideeën op. Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst en het festival.

Cursus Digitale media en 21ste eeuwse vaardigheden


Op 10 mei start een nieuwe reeks van de cursus Cursus Digitale media en 21ste eeuwse vaardigheden. Deze cursus is voor educatiemedewerkers van musea, archieven en oudheidkundige kringen die lessen maken voor basisschoolleerlingen. Erfgoed Gelderland heeft voor deze cursus subsidie ontvangen van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hierdoor kan het CultuurCollege - het scholingshuis van Erfgoed Gelderland en Cultuurmij Oost - deze cursus kosteloos aanbieden. Meer informatie is te vinden op onze website.

Maak Gelderland mooier

De Provincie Gelderland schrijft een prijsvraag uit voor goede ideeën om Gelderland mooier te maken. De Provincie nodigt maatschappelijke organisaties in en rond Gelderland uit om mee te doen.

Iedereen kan inspirerende ideeën, c.q. bouwstenen aanleveren die bijdragen aan behoud of ontwikkeling van kwaliteit van een zelf gekozen gebied. Met deze prijsvraag wil Gelderland bouwstenen voor een mooier Gelderland verzamelen. Kijk op de website van de Provincie voor meer informatie.

En de winnaars zijn...

Heeft u gestemd op de Geschiedenis Online Prijs? Wilt u weten wie de winnaars zijn? Een van de prijzen ging naar een Gelderse website. Laat u inspireren, de winnaars vindt u hier.

De List genomineerd voor VR Award 

De List, de 360 graden video van MijnGelderland, is genomineerd voor de Dutch VR Awards. Deze minispeelfilm gaat over een waargebeurd verhaal, de herovering van Kasteel Ammersoyen, in het jaar 1445. Orbicle maakte de film in opdracht van Erfgoed Gelderland. De film is gemaakt met medewerking van het Woud der Verwachting en Geldersch Landschap en Kasteelen. Bekijk de film hier (met een VR bril).

De Dutch VR Awards 2017 worden uitgereikt tijdens Virtual (R)evolution 2017. Voor meer informatie over dit evenement en de andere inzendingen, klik hier.

Meer nieuws van Erfgoed Gelderland leest u op onze website!
 

Copyright © 2017 Erfgoed Gelderland, All rights reserved.


 uw gegevens aanpassen of uitschrijven
Website
Twitter
E-mail
Facebook