Nieuwsbrief #3  maart 2016
Bekijk deze e-mail in uw browser

Ledennieuwsbrief 2016 - nr.3

Uitnodiging Erfgoed Gelderland Dag - Ledenraadsvergadering

Op maandag 18 april vindt de Erfgoed Gelderland Dag plaats. Als lid van de coöperatie bent u hiervoor van harte uitgenodigd. Tijdens deze middag vindt de ledenraadsvergadering plaats, is er ruimte voor ontmoeting en kijkt en luistert u naar een historisch beeldverhaal. U kunt meedoen aan een erfgoed carrousel met korte presentaties of workshops over collectiebeheer, identiteitsprojecten & erfgoed, het toeristisch bedrijfsleven en de digitale leerlijn Reizen in de Tijd. De middag wordt afgesloten met een borrel. De ledenraadsvergadering is bedoeld voor directie- en bestuursleden, het overige programma staat open voor alle medewerkers van de ledenorganisaties.

Meer informatie over programma en aanmelden via onderstaande buttons.
 
Programma
Aanmelden

Nieuwe website Erfgoed Gelderland in de lucht!

Na een paar maanden hard werken is de nieuwe website van Erfgoed Gelderland in de lucht! En we zijn er trots op. Een nieuwe huisstijl en structuur met diverse mogelijkheden om uw weg naar informatie te vinden of uw reactie achter te laten. 
Sinds januari zijn Stichting Gelders Erfgoed en de coöperatie Erfgoed Gelderland onder één merknaam verder gegaan. Een nieuwe website kon dus niet uitblijven. Bekijkt u de site eens op uw gemak! Mist u iets of heeft u suggesties, laat het ons weten via info@erfgoedgelderland.nl.

Maakdagen 2016

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni organiseert Erfgoed Gelderland de Maakdagen 2016. Ze zijn een vervolg op het geslaagde erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland in de zomer van 2015. Tijdens de Maakdagen staat de Gelderse bedrijvigheid van vroeger en nu centraal. Meedoen met de Maakdagen kan door een activiteit te organiseren zoals een open dag, een tentoonstelling, een route, een lezing, een workshop etc. Elke publieksactiviteit die past bij het thema Gemaakt in Gelderland is welkom. Voor meer informatie of het aanmelden van een activiteit: gemaaktingelderland.nl.

Website mijnGelderland vernieuwd

De website mijnGelderland.nl is geheel vernieuwd met een nieuwe look. Alle vertrouwde rubrieken zijn overgezet naar een nieuwe jas en achter de schermen wordt gewerkt met de nieuwste technieken. Dat is een stukje taart waard!
De redactie is afhankelijk van de informatie die organisaties verstrekken. We nodigen alle leden uit naar de eigen organisatie te zoeken op de website en eventuele correcties door te geven aan info@mijngelderland.nl

Boeren, burgers en buitenlui

Erfgoed Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland presenteren in samenwerking met Nabij Producties op vrijdag 1 april 2016 het boek Gelderse verhalen van boeren, burgers en buitenlui. 70 jaar plattelandsgeschiedenis in Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Deze bundeling van 24 persoonlijke portretten geeft een rijk beeld van de geschiedenis van het Gelderse platteland.
Lees meer over het boek en hoe u het kunt bestellen.

Vernieuwde app Collectie Gelderland

Collectie Gelderland, de dienst die Gelderse collecties digitaal toegankelijk maakt, is naast de website ook via een app te bezoeken. Onlangs is deze applicatie voor smartphones en tablets vernieuwd. Zo kunnen nu bijna 230.000 bijzondere stukken en ruim veertig collecties nog beter bekeken worden. Via twitter en #collectievissen worden collectiestukken gekoppeld aan de actualiteit en onder de aandacht gebracht. De Gelderse collecties thuis bekijken was nog nooit zo makkelijk! Lees verder

Infographic Gelderse Erfgoedmonitor

De onlangs uitgekomen Gelderse Erfgoedmonitor is nu ook beschikbaar als Infographic.
Erfgoed Gelderland heeft samen met ZKA Consultants een onderzoek uitgevoerd onder de Gelderse erfgoedinstellingen. In peiljaar 2014 is onder andere gekeken naar bezoekersaantallen, aantal medewerkers, budgetten en programmering. Het resultaat: de eerste Gelderse Erfgoedmonitor, een rapport met data, interpretaties, conclusies en aanbevelingen. De resultaten van dit onderzoek zijn nu ook in één oogopslag te bekijken in de Infographic.

 
Copyright © 2016 Erfgoed Gelderland, All rights reserved.


 uw gegevens aanpassen of uitschrijven
Website
Twitter
E-mail
Facebook