Copy
Nieuwsbrief #3  juni 2016
Bekijk deze e-mail in uw browser

Nieuwsbrief

360 gradenfilms voor Verhaal van Gelderland

Erfgoed Gelderland is met iets bijzonders bezig: samen met een aantal van onze leden maken we vier 360 gradenfilms over de Gelderse geschiedenis. De films sluiten aan bij de campagne De Gelderse streken - Wat een verhaal! die valt binnen het project Verhaal van Gelderland. Ze horen bij drie van de vijf thema's binnen deze campagne: de Romeinen, de Hanze en de kastelen. Tijdens de Gelredag op 8 oktober gaan de films in première en kan het publiek ze voor het eerst bekijken. Lees hier verder of bekijk meteen de teaser.

Save the date! voor de eerste 'Gelderse Landdag'

Op zaterdag 29 oktober 2016 vindt de eerste ‘Gelderse Landdag’ plaats in het oude stadhuis van Zutphen, de vroegere hoofdstad van één van de Gelderse kwartieren. De dag is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de geschiedenis van Gelderland. Het doel is kennis delen, ervaringen uitwisselen en nieuwe ideeën opdoen. Lees hier verder.

Digitaal tafelen

Op woensdag 6 juli zal tijdens het historisch café in het Akoesticum voor het eerst in Ede een multitouchtafel gepresenteerd worden. Een aantal erfgoedpartners in Ede zocht naar manieren om bezoekers op interactieve manier kennis te laten maken met hun verhalen en collecties. In september vorig jaar startte een samenwerkingsproject om dit te realiseren met Erfgoed Gelderland als verbindende schakel en sparringpartner. Op acht plaatsen in de gemeente wordt een dergelijke tafel geplaatst. Ook kunnen de tafels gaan rondreizen. Met deze digitale tafels kan de bezoeker via historische kaarten een kijkje nemen in het Edese erfgoed. Op de tafels is ook te zien welke collecties de erfgoedpartners te bieden hebben. Filmpjes, foto's en adressen van te bezoeken locaties illustreren het geheel. 

De Maakdagen zitten erop!

Op 3 en 4 juni stond de Gelderse maakindustrie volop in de belangstelling. Meer dan 60 bedrijven en musea toonden de Gelderse maakkunsten aan het grote publiek. Van ambachtelijk smeedwerk tot het printen van pannenkoeken. Het verhaal van de maakindustrie werd op verschillende manieren gepresenteerd. Bezoekers konden bij maakbedrijven naar binnen stappen, routes volgen, tentoonstellingen bekijken. En natuurlijk zelf producten maken tijdens de vele workshops. De deelnemers kregen veel enthousiaste reacties van het publiek. Dit tweedaagse maakevenement is een vervolg op het geslaagde erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’ van vorige zomer. Lees verder en bekijk de sfeerimpressie

Nieuwe collega stelt zich voor

Onlangs heeft Susanne van den Beukel afscheid genomen van Erfgoed Gelderland, waar zij acht jaar als adviseur heeft gewerkt. Zij wordt vervangen door Ingrid Gerritsen. Hieronder stelt zij zich aan u voor.

'Dag, ik ben Ingrid Gerritsen en heb een passie voor het behoud van erfgoed. Ik ben Rijksgediplomeerd restaurator en deel graag mijn kennis. U kent mij wellicht al als Collectiewachter. Nu kan ik u met trots vertellen dat ik per 1 augustus 2016 adviseur preventieve conservering en coördinator van de Collectiewacht ben bij Erfgoed Gelderland. Heeft u vragen, wilt u nader kennismaken of bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Dan kunt u mij vanaf 1 augustus bereiken op i.gerritsen@erfgoedgelderland.nl

Op 13 oktober nieuwe cursus Vrijwilligers managen

Ook in 2016 staat de cursus Vrijwilligers managen op het programma van CultuurCollege. Op 13 oktober is iedere organisatie die werkt met vrijwilligers welkom om meer te leren over het managen van deze groep medewerkers. Meer informatie en aanmelden.
Copyright © 2016 Erfgoed Gelderland, All rights reserved.


 uw gegevens aanpassen of uitschrijven
Website
Twitter
E-mail
Facebook