Copy
Vinura House of Wines; nieuwsbrief 2017-6.
View this email in your browser

2017 wordt een prachtig wijnjaar...

Beste <<First Name>> <<Last Name>>, 

Terwijl 2017 voor de Europese wijnproducenten een rampjaar lijkt te worden als
gevolg van vorst en hagel in april, voorspellen de Zuid-Afrikaanse
producenten een uitmuntend 2017! De Zuid-Afrikaanse
wijnoogst was iets groter dan vorig jaar na een
seizoen waar droge omstandigheden
werden gecompenseerd door
koele nachten.
"Dit resulteerde in gezonde wijngaarden en goede druivenconcentratie. We kunnen dus uitkijken naar uitzonderlijke wijnen uit de vintage 2017.”, aldus Francois Viljoen van VinPro.
 
Hoewel meer neerslag leidde tot enige opluchting in bepaalde regio's, bleef de
regenval in heel Zuid-Afrika toch ver onder het gemiddelde. Deze droge
omstandigheden leidden tot zeer gezonde wijngaarden en kleinere
druiven, maar met een goede kleur en smaakconcentratie.
Deze voorwaarden, samen met de ideale, koele
weersomstandigheden tijdens de oogsttijd,
vormden de perfecte combinatie voor
een uitzonderlijke kwaliteit. Wij
kijken er nu al naar uit!

Ondertussen introduceren wij vast de prachtige wijnen van eerdere
vintages; van een wijnhuis dat wij sinds kort ook vertegenwoordigen:

Neil Ellis Wines!
Neil Ellis Wines is een echt familiebedrijf. Met inmiddels de tweede generatie aan het roer, volgt
men nog altijd dezelfde koers. Zo koos founding father Neil er doelbewust voor om
wijngaarden op verschillende locaties te situeren om daarmee de ultieme
combinatie tussen druivenras en terroir te realiseren:
. Jonkershoek vallei (Klein Gustrouw wijngaard);
. Darling (Groenekloof wijngaard);
. Piekenierskloof;
. Elgin.
De filosofie die Neil Ellis Wines nastreeft luidt: “To make distinctive, refined wines that are expressive of their terrain and rank amongst South Africa’s finest. A pursuit of quality, nothing less."
Groenekloof Shiraz 2015
Hand geplukt, gekneusd en gefermenteerd in open fermentatietanks. Rijpte 14 maanden op hout (5% nieuw). Het resultaat is een ‘soepele’ Shiraz, met een levendige kleur, een mooie balans en elegantie. De neus heeft helder, donker fruit en kruidige, geparfumeerde aroma's. Het palet is fris met stevige, maar ‘fijne’ tannines.
Stellenbosch Pinotage 2014
Met 15 maanden houtlagering (25% tweede vulling) toont deze Pinotage levendige tinten, geparfumeerd zoet-fruit en kruidige tonen. De textuur is volledig in balans met hints van rode kersen, soepele tannines en attractieve houttonen. Een soepele wijn, maar met een bedrieglijke kracht. Een echte, trotse Pinotage!
Piekenierskloof Grenache 2013
Deze Grenache rijpte maar liefst 19 maanden op ‘nieuwe’- (20%), ‘tweede vulling’- (20%) en ‘oudere’ vaten (60%). Met een schitterende robijnkleur biedt de Grenache levendige rode vruchten, met kruidige (peper) aroma’s. In het palet een mooie frisheid met een grote lengte en soepele tannines. De wijn blijft zich in het glas verder ontwikkelen.
Groenekloof Cinsaut 2014
De wijn met een lichte crimson tint, portretteert een complexe mix van rode vruchten, kruidigheid en parfumtonen. Subtiel hout lonkt naar een nog grotere interesse. Het palet is helder en jeugdig met kersen- en fruittaart-smaken. Fijnkorrelige tannines brengen verdere structuur aan de wijn. Ze rijpte 16 maanden op hout (verschillende 'vullingen').
Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2013
Met een diepe, donkere garnet-rode kleur geeft deze Cabernet Sauvignon aroma's van bessen, zwarte bessen en pruimen en overtuigende smaken van kersen en pruimen met een kruidigheid van zwarte peper. Een wijn, met een afdronk vol van zachte tannines en een hint van peperige cassis. Jeugdig, mondvullend, helder.
Web Ellis Cabernet Sauvignon 2011
Een blend van 65% Cabernet Sauvignon en 35% Syrah. Vanuit de diepe, donkerrode kleur ontluiken aroma’s van rood en zwart fruit met tonen van zoethout en zwarte olijven. Het palet is naadloos, verfijnd, stijlvol. Structuur en textuur zijn innig met elkaar verweven. Fijne, aanhoudende, gelaagde tannines spannen samen met een lichte zuurgraad.
op sy moer 2016
Een mooie, ongefilterde blend van Palomino, Grenache Blanc en Chenin Blanc. Het oog ziet een jeugdige strokleur met een lichte groene tint. De neus is complex met citroenschil, ananas en geuren van rooibosthee. Een fris en levendig palet, met goede textuur en een lange afdronk. Een echte “maaltijd-wijn”.
Whitehall Chardonnay 2016
Deze Chardonnay verbleef in totaal 9 maanden ‘op hout’. Met een licht gouden, groene kleur biedt deze wijn jeugdige limoen en meloen. Het palet is gestructureerd met mooie zuren, uitgebalanceerd door subtiel hout. Met een ingehouden mineraliteit heeft deze Chardonnay een evenwichtige rijkdom en elegantie en een prachtige lengte.
Amica Sauvignon Blanc 2015
Deze Sauvignon Blanc is levendig en complex. De bleke strokleur met levendige groene tinten completeren de fusie van jasmijn en kruiden met tonen van citroen en citrusvruchten. Het palet is romig, maar eindigt met een evenwichtige citrus-twist. Subtiel hout en gisting met inheemse gist geven een aantrekkelijke hartigheid aan deze wijn.
Proeven?
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wijnen bij ons koopt, dan wel heeft gekocht; informatie over wijn(en) bij ons heeft opgevraagd, dan wel om een andere reden contact met ons zocht aangaande Vinura House of Wines. U kunt uw gegevens aanpassen, wijzigen door de link onder deze nieuwsbrief te gebruiken.

Copyright © 2017, Vinura. All rights reserved.

Vinura
E: info@vinura.nl
W: www.vinura.nl
T: 075 700 0056

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vinura · Veerdijk 44 · Wormer, 1531 MS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp