Copy
Vinura House of Wines; nieuwsbrief 2018-5.
View this email in your browser

NIEUW ...
Wijn uit Zuid-Afrika met een Franse, Italiaanse twist!

Beste <<First Name>> <<Last Name>>, 

 De familie Bottega gelooft in het creëren van uitzonderlijke wijnen die het waard zijn te
'verzamelen' en van te genieten; met goede vrienden, bij bijzondere
gelegenheden. De range omvat wijnen variërend van
een Franse tot Italiaanse stijl.
Van monocépages tot
 blends.
Van wijnen met een toegankelijke prijs, tot uiterst zeldzame.
Bottega Family Wine is eigenaar van de Da Capo wijngaarden in de Sir Lowry Pass,
Stellenbosch. Hier liggen de wortels van de Idiom wijnen. Haar doelstelling:
een portfolio van prestige wijnen maken, elk zo goed als
de volgende; met een geheel eigen karakter. De
twee stijlen zijn kenmerkend voor de brug
in de familie-historie, met haar
geschiedenis in zowel
Europa als Zuid-
Afrika.
Idiom ‘Bordeaux blend’ 2011
Een blend van Cabernet Sauvignon (67%), Merlot (19%), Petit Verdot (9%) en Cabernet Franc (5%). Elegant en complex. Intrigerende aroma's van zwarte bessen en donkere pruimen worden gevolgd door hints van groene peper en leder. Een compacte wijn met een lang aanhoudende afdronk en van grootse afkomst, die ‘wegleggen’ beloont.
Idiom ‘Cape blend’ 2011
Cabernet Sauvignon (50%), Pinotage (30%), Merlot (10%), Petit Verdot (5%) en Cabernet Franc (5%). Grote, intrigerende, multi-gelaagde aroma's en smaken suggereren een donkere chocolade fondant-achtige kern, met tonen van zoete rode kersen, verse biltong en gedroogde vruchten. Deze wijn heeft fluweelachtige tannines en een zinnenprikkelende afdronk.
Idiom ‘Rhône blend’ 2011
Een rijke, flamboyante mix van Shiraz (74%), Mourvèdre (25%) en Viognier (1%). Met aroma's van zoete lavendel en witte peper, geeft deze zachte, mond-vullende wijn tonen van zoete, donkere vruchten, kruidnagel en kaneel. Hartig en pittig tegelijk. Een wijn met een zijdeachtige tannine-structuur en lang aanhoudende afdronk.
Idiom Sangiovese 2014
Deze Sangiovese, verleidelijk en gevoelig, rijk en elegant, rijpte 12 tot 14 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Ze presenteert een prikkelende neus en een complex mondgevoel. Aardse aroma's van kaneel en rode kersen leiden naar smaken van rijp rood fruit en hartige kruiden. Een zijdeachtige, evenwichtige wijn om te koesteren en te genieten.
Idiom Zinfandel 2014
Zijdeachtig en sterk; deze elegante, ‘medium bodied’ Zinfandel geeft een neus van aroma's van rode kersen en een mélange van zoet fynbos. Een moeiteloze entree leidt tot een explosief palet in een mix van rozemarijn, framboos en donkere pruimen. Een aantrekkelijk lang aanhoudende finish vervolmaakt deze wijn.
Idiom Viognier 2015
Een aromatische Viognier; de eerste noten van vanille groeien uit tot een complexe mélange van rijpe meloen, gedroogde abrikozen en stevige noga in de neus. Een glad, afgerond midden palet wordt opgevolgd door een aanhoudende sensatie van oranjebloesems en specerijen. Serveer gekoeld en geniet van de evolutie van de smaken in het glas.
Idiom Semillon 2015
Een complexe, ‘medium’ tot ‘full bodied’ wijn. Een delicaat potpourri-bouquet met tonen van kweepeer en witte peper. Een wulps midden palet met rijke tonen van lanoline en vanillevla, onthullen het gestructureerde karakter en typische gewicht van een Semillon. Deze wijn profiteert van rust in de wijnkelder, maar zeker ook van een duidelijke keuze van gerechten.
Idiom 'Heritage series' Rosso di Stellenbosch 2016
Blend van Sangiovese (97%) en Barbera (3%). Een levendige, medium bodied, rode wijn met tonen van rode kersen en geparfumeerde prosciutto. Het delicate eiken van ‘oude vaten’ draagt bij aan zowel hartige als fruitige notities in de mond. Een wijn met mooie zuren en groot potentieel. Een perfecte match voor antipasta, vlees in Italiaanse stijl en pastagerechten.
Idiom 'Heritage series' Bianco die Stellenbosch 2017
Pinot Grigio met een neus van delicate bloemen- en citrusbloesem. Elegant mondgevoel met smaken van passievruchten, meloen, witte peren en steenfruit. Deze frisse, medium bodied wijn met een goed gestructureerd midden palet toont het potentieel van Pinot Grigio uit Zuid-Afrika. Een heerlijke wijn als aperitief, bij antipasta en bij zeevruchten.
Meer over deze en onze andere wijnen.
Proeven?
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wijnen bij ons koopt, dan wel heeft gekocht; informatie over wijn(en) bij ons heeft opgevraagd, dan wel om een andere reden contact met ons zocht aangaande Vinura House of Wines. U kunt uw gegevens aanpassen, wijzigen door de link onder deze nieuwsbrief te gebruiken.

Copyright © 2018, Vinura. All rights reserved.

Vinura
E: info@vinura.nl
W: www.vinura.nl
T: 075 700 0056

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vinura · Veerdijk 44 · Wormer, 1531 MS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp