Copy

Fine Fyn i den glade bus

4 særlige dage rundt på Fyn

Det var en mørk vinteraften. (Som en spændende historie skal begynde).

Jeg sad og søgte lidt på nettet, og pludselig dukkede den glade luksusbus op på min skærm. Straks blev vintermørket lidt lysere. Det var en bus med klaver. Køleskab. Toilet med fuglesang. Sæder i rødt læder. 

Bussens ejer hed Christian Tast, og jeg tastede hans mail ned. Inden længe kom der svar, og ved fælles hjælp fandt vi frem til, at vore veje faktisk havde krydset tidligere. Men nu var det på tide at mødes igen. Så jeg besøgte Christian i hans hus ved Vissenbjerg på Midtfyn.

-    Jeg har en sjov idé til en bustur på Fyn, sagde jeg.
-    Hvis du har det, så har jeg en sjov pris, sagde Christian.

Så var vi begge glade, og det blev til en ny tur i Christians glade luksusbus: ”Hist hvor vejen”, som vi har lagt lige i begyndelsen af juli måned, hvor varmen forhåbentligt har slået rod i Danmark og det fynske landskab er friskt og grønt.

Den glade luksusbus

Hyggelige Bogense

Titlen refererer selvfølgelig til H. C. Andersen, der fik sin litterære debut med netop ”Hist hvor vejen slår en bugt”.

På denne 4-dages tur besøger vi en række af de fynske købstæder. I Bogense går vi på byvandring. I Assens hører vi om byens fortid som Danmarks førende sølvby. I Middelfart sejler vi ud på eventyr i Lillebælt. Fåborg har et klokketårn som vartegn. Svendborg har en mølle. Den er istandsat efter alle kunstens regler, og en af ildsjælene, Henrik Nørregård, tager os med op i den indvendige mølle. I Odense går vi i sporene af H. C. Andersen. 

Hist hvor vejen 4. til 7. juli

Vi smager solbærvin hos Sofie og Helle. Og på Strøjer Samlingen ser vi en unik række biler, erhvervet af endnu en ildsjæl, Jørgen Strøjer. For eksempel kongelige biler, Le Mans biler, Grand prix og racerbiler. Biler, som kører rundt med en god historie - som den koksgrå Aston Martin, der var med i James Bond filmen “Die Another day”.

Frokosterne serveres på charmerende steder som Svanninge Bakker. Eller hos Connie og Hans på Gl. Brydegaard. De får lige et par ord med: En sabbatrejse til New Zealand fyldte dem med drømmen om at skabe et sted, hvor man uvilkårligt kommer i en uhøjtidelig stemning, og hvor humoren og gnisten i øjet er det, gæsterne husker.

Bogense har sin egen Manniken Pis

Assens kirke er stor som en katedral

På turen klapper vi minigrise og smager mjød hos Else Marie og Klaus. De får lige et par ord med: Jeg besøgte parret sammen med Christian, og hilste på Arne, Bodil, Buzz, Torben og andre minigrise, der øffer rundt i haven hos Else Marie. Klaus er biavler og mjødbrygger, så vi kan både klappe en gris og smage på mjøden. 

Else Marie og Klaus er henholdsvis pædagog og datamatiker, og flyttede på landet på Fyn for mere end 25 år siden. De synes, der er for lidt plads til fascination, forkælelse og kærlighed til de ting, vi omgiver os med i nutiden. Derfor er et besøg hos dem en oplevelse.

Christian Tast i sin bus

Hele turen tilbagelægges i den glade luksusbus. På Fyn er afstandene små, så det bliver ikke til mange kilometer. Men hvilke!

Christian (billede ovenfor) og jeg glæder os til at tage jer med. Der er kun 33 pladser i den glade luksusbus.

Til sidst lidt praktik: Hvorfor begynder turen på Odense banegård?

Jo, det vil være forholdsvis dyrt at køre bussen over broen til Høje Tåstrup for at hente og så køre samme vej tilbage med det samme. En billet med tog eller Kombardo vil være billigere. Derfor. Og afgangen er afstemt efter ankomst af tog fra både vest og øst. 

Skulle der være problemer, hjælper jeg gerne med togbillet.

Lyst til at tage med? Læs mere her

Flere oplevelser i sommer

Som grever og baroner

Sjælland for jyder
Tlf: +45 5350 5098
Mail: vagns@vagns.dk
Adresse: Syrenvej 5, 8240 Risskov

Vil du ændre på, hvordan du modtager mine nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine informationer eller afmeld dig.
Email Marketing Powered by Mailchimp