Copy

Vin, Vitskøl, Varde

Og mange andre oplevelser i sommer

Druerne struttede af velvære. De hang i store klaser fra vinstokkene, og lyttede man godt efter, kunne man næsten høre dem hviske: 

-Åhh, hvor jeg dog glæder mig. Om nogle uger bliver jeg plukket og lavet til den bedste, danske hvidvin! 

Nå ja, man skulle høre godt efter. Men det gjorde vi også på "Chateau de Danmark", vinturen til danske vinbønder i sidste uge. Det var årets sidste kulturrejse fra vagns, og der blev serveret både muntre bemærkninger og overraskende oplysninger - ja, foruden smagsprøver selvfølgelig. Nogle af dem i store glas. 

Det var andet år, jeg arrangerede besøg hos danske vingårde, og det bliver ikke sidste gang, for dansk vin er på fremmarch. Og det har en stor fordel at besøge en vingård i bus: Man skal ikke selv føre rattet derfra!

Med på vinturen var en kreativ og engageret fotograf, og jeg har fået lov til at vise nogle af hendes skarpe skud her. En stor tak til DreamReflectionz by Lee Jorgensen.

Jesper Rye fortæller om vin i pergola

Mousserende vin på vej på Skærsøgård

To enorme eddiketønder af egetræ er blevet et flot hus på Skårupøre vingård

Tyrstrup kro ved Christiansfeld dannede ramme om en af turens overnatninger

"Jeg spoler tilbage til begyndelsen af juli. Turen "Hist hvor vejen" rullede hen over Vest- og Sydfyn i 4 dage, og i  bussen blev serveret kaffe, småkager, fadøl, kirsebærvin, romkugler samt veloplagte bemærkninger fra Christian Tast, der selv har indrettet sin VIP-bus ganske anderledes end normen er.

Vi var i Arresten i Faaborg, men slap dog ud igen. Vi fik rørt benene på byvandringer i Bogense, Assens og Svendborg - og en af turens aha-tilkendegivelser var nok synet af James Bond-bilen fra filmen "Die Another Day" i Strøyer Samlingen på Vestfyn.

"Hist hvor vejen" vender tilbage i 2023 omkring begyndelsen af juli.

Sommerens største kagebord: Uden tvivl!

På Trøjborg Hovedgård leverede Johanne Clausen sønderjysk kaffebord til deltagerne på læserrejsen med Politiken. En gæst skrev efterfølgende: "Jeg var målløs (på den gode måde). To borde fyldt med alskens kager. En usædvanlig oplevelse for en indfødt københavner".

Det sønderjyske kaffebord satte i bogstavelig forstand en prop i 3 dages tur til Marskal Tower, Tirpitz og Flugt. Det sidste er nyeste skud på stammen af spændende arkitektur i Vestjylland. Flugt - i Oksbøl - skildrer flygtningehistorien, men i øvrigt fremhævede gæsterne besøget i Varde som overraskende. Her blev vi blandt andet ført ind i maleren Otto Frellos univers.

Sønderjysk kaffebord - i udsnit!

Vi fik fortællingen om Marsk Tower

Et af turens frokoststeder!

Otto Frello husfacade - i udsnit!

På signaturrejsen "Som grever og baroner" i august gik det, som det plejer: Vi blev forfulgt af godt vejr!

Da vi nåede Rubjerg Knude Fyr endda i en sådan grad, at gæsterne kunne gå rundt på toppen af milen i strålende sol, under blå himmel og med varmt sand under fødderne. Ikke en vind rørte sig - og det er usædvanligt på de kanter.

Der er genvalg til perioden i 2023. "Som grever og baroner" vender tilbage i uge 32.

Normalt går blæsten frisk over Limfjordens vande, men mod slutningen af august lod den vente på sig, mens busturen af samme navn forløb langs Danmarks længste fjord. Som jo faktisk ikke er en fjord, men et sund. Men lad det nu ligge. Forklaringen tager vi på næste års udgave af "Blæsten går frisk". Den kommer til at ligge sidst i august.

Tillad mig at bladre i gæsternes efterrationaliseringer:

- Turen var virkelig fremragende!
- Fantastiske lokalguider, der brænder for deres område. Håret stritter og øjnene lyser, mens de øser af deres skatkammer.
- For en østdansker som mig var det en oplevelse at besøge dele af Danmark, hvor jeg aldrig har været.

Vitskøl kloster var en anderledes oplevelse, fremhæver gæsterne 

Kan vi stoppe og se altertavlen i Farsø Kirke, spurgte en gæst. Ja da.

Nu går planlægningen af næste års ture i gang.
Resultatet viser sig drypvis i form af nyhedsbreve - når jeg har nyt på hjerte.

En stor tak til jer, der rejste med vagns kulturrejser i 2022!

Tlf: +45 5350 5098
Mail: vagns@vagns.dk
Adresse: Syrenvej 5, 8240 Risskov

Vil du ændre på, hvordan du modtager mine nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine informationer eller afmeld dig.
Email Marketing Powered by Mailchimp