Copy

Intet kaos her

Men gode oplevelser i Danmark

Når vi nu alligevel læser forudsigelserne om kaos, strejker og ventetider i lufthavne i Europa……

….og hvis I nu alligevel tilhører den fjerdedel af befolkningen, der endnu ikke har besluttet sig for sommerferien i år……

….hvorfor så ikke overveje en kulturrejse i Danmark?

Her er ikke kaos. Der er tværtimod god plads i en komfortabel bus. Der er lagt et ambitiøst dagsprogram, og der er reserveret måltider på restauranter, så ventetider undgås. Stort set alt er inkluderet i prisen, så kreditkortet kan få en lock-out, mens I nyder nogle dage på opdagelse i egne af landet, I måske ikke kendte på forhånd.

Her følger en status over mine busture i august og september

Middagssalen på Vitskøl kloster

Vi besøger Jeppe Aakjær "Jenle"

”Blæsten går frisk” i dagene 23.-27. august har garanteret afrejse og 4 pladser tilbage 

Det er Danmarks længste fjord – og så er det alligevel ikke en fjord. Det er et labyrintisk sund med vige, bredninger og småfjorde. I vikingetiden var Limfjorden samtidens motorvej. I forrige århundrede var den hovedstrøg for litteraturen. Det folkelige gennembrud skyldtes i høj grad forfattere langs Limfjorden. Blæsten går frisk handler om Nobelprisvindere, vikinger, vingårde, Vitskøl kloster m.m.

Læs mere om "Blæsten går frisk"

”Som grever og baroner” i dagene 8.-13. august har garanteret afrejse og 5 ledige pladser.

Der dækkes op i Riddersale, når vi bor på slotshoteller på Sjælland, Fyn og i Jylland. Sammen med en 3-retters menu serveres historier om adel og konger, kærlighed, uforklarlige fænomener og spøgelser. Om dagen kommer vi til steder, der har spillet en rolle i Danmarkshistorien, eller er relevante for pulsen af nutiden. For eksempel Roskilde domkirke, Svanholm gods, Ludvig Holbergs barok-herregård, Fjordenhus, Kongernes Jelling, Børglum kloster.

Læs mere om "Som grever og baroner"

De 4 hvide mænd ved Esbjerg

Vi bor på herregården Nørre Vosborg

”Langs den jyske vestkyst” i dagene 15.-18. august er åben for tilmelding.

I går lørdag indviede dronningen det ny museum Flugt ved Oksbøl. Museet er tegnet af den verdenskendte tegnestue BIG – og et besøg på det spritnye museum indgår i rejsen til Vestjylland. Det samme gør museum Tirpitz – også tegnet af BIG. Og fyrtårnene i Blåvand og Bovbjerg. Købstæderne Esbjerg og Ringkøbing. De 4 hvide mænd. Skulpturparken for Danmarksslaget. Fiskerbyen Thyborøn. Herregården Nørre Vosborg. Ølsmagning i Hvide Sande. Og ikke mindst 4 frokoster i meget unikke omgivelser.

Læs mere om "Langs den jyske vestkyst"

”Chateau de Danemark” i dagene 3.-5- september er meget tæt på garanteret afrejse.

Danmark er blevet et vinland. Vi tager temperaturen på det med en 3 dages tour-de-force. Jeg har fundet frem til 5 vingårde, som enten har været pionerer indenfor dansk vin eller er blandt trendsætterne i nutidens marked. Eller begge dele. Derfor er turen ikke blot vinsmagning. Det er spændende fortællinger fra mennesker, der har skiftet spor i tilværelsen og kastet sig ud i et eventyr med vinfremstilling.

Læs mere om "Chateau de Danmark" her

Vi spiser på Kgl. Privl. Grønhøj kro

Interiør fra brunkulslejerne i Søby

”Skynd dig, kom” i dagene 30. august- 1.september er åben for tilmelding.

Helt ærligt: Hvornår har vi sidst været på opdagelse i det midtjyske? Der er rigeligt at se. I Kongenshus Mindepark hører vi om opdyrkningen af heden. Vi går under jorden i Mønsted kalkgruber– men kommer også op igen for at se endnu et stykke industrihistorie: Brunkulslejerne i Søby. Og vi kommer vidt omkring i Danmarkshistorien. Historien om Svend, Knud og Valdemar og mordet i Finderup Lade knytter sig til Midtjylland.

Læs mere om "Skynd dig, kom" her

For abonnenter af dagbladet Politiken er der min læserrejse ”Marsk Tower, Tirpitz og Flugt”. 
Her er 2 ledige pladser.
Læs om denne pionérrejse på dette link: 
https://politiken.dk/plus/rejser/rejser/Marsk-Tower-Tirpitz-Flugt/#

Eller ring/skriv til mig, hvis turen har jeres interesse.

Pyha – nyhedsbrevet er skrevet på en rigtig lummerhed søndag. 
Jeg ønsker alle en god og varm sommer.

Tlf: +45 5350 5098
Mail: vagns@vagns.dk
Adresse: Syrenvej 5, 8240 Risskov

Vil du ændre på, hvordan du modtager mine nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine informationer eller afmeld dig.
Email Marketing Powered by Mailchimp