Gavle og tage
Som tidligere nævnt har vi i 2016 repareret elleve gavle. Med to gavlreparationer i 2015 er vi så oppe på i alt tretten i denne ”omgang”. Historisk set forekommer dette arbejde med nogle års mellemrum, hvorfor denne udgift fremover overvejes specielt i foreningens Stra-tegiplan (5-års økonomiplan), på samme måde som udgifterne til periodisk forekommende stireparationer.
Det er i øvrigt den ”våde” tid vi er på vej ind i. Derfor skal der igen lyde en opfordring til at gå ud og se tagryggen efter på jeres huse. Se om der er tagkit under stenene og om stenene ligger lige. Bruge evt. en kikkert. Det er absolut umagen værd at sikre sig mod indtrængen af vand og sne. Hvis I slår jer sammen i en blok, skulle I kunne få et fornuftigt tilbud på at få udrettet det fornødne af en håndværker. Blok 9-12 er i gang efter at have modtaget et tilbud.
Snerydning
 Den kommer jo nok snart – sneen!
Som grundejer har du ansvaret for, at der er sikker adgang til din ejendom for postbud, renovationsmedarbejder, gæster mv.
Strækningen fra hoveddøren til vejen, samt den del af fortov og stier, der løber langs grunden, skal sikres ved snerydning og ved at strø grus, sand eller salt. Fortov og stier skal ryddes i hele sin bredde.
Fortove og andre færdselsarealer skal ryddes snarest muligt efter snefald. Den gængse (kommunale) forventning er, at grundejeren har ryddet og foretaget glatførebekæmpelse fra klokken syv om morgenen på hverdage (otte om søndagen) til kl. ti om aftenen.
Grus eller salt aftenen inden nattens snefald eller isslag.
Hvis du bruger salt, så spar på det. Salt skader belægninger, planter, dyr, fodtøj og køretøjer. 10-20 gram/m² er rigeligt. Inden saltning, bør evt. sne være fjernet. Fordel saltet jævnt. Det skåner og mindsker risikoen for glat føre. Det bedste er at anvende en blanding med 50% grus og 50% salt.
Hvis man anvender saltlage (1 del salt og 4 dele lunkent vand) bruger man mindre salt, end hvis det strøes med hånden. Vejsalt er tungt opløseligt, så det skal omrøres hyppigt, da saltet ellers falder til bunds. Man kan også anvende køkkensalt. Det opløses lettere og kan bruges straks. En vandkande med brusehoved er god til at vande med saltlage.
Fordel altid grus eller salt jævnt - det skåner overfladen og mindsker risikoen for glat føre.
Se link på Fredensborg Forsynings hjemmeside: http://www.skovlsne.dk
Du kan læse mere i folderen "Snerydning - det gør vi, det gør du"
|