Copy
Hvedeinfo nr 5 september 2018
Se mailen i din browser

Hvedeinfo nummer 5, september 2018


Hvededagen den 25. august

Da fristen for til- og framelding til Hvededagen udløb, var bestyrelsen noget bekymret. Der var ikke ret mange tilmeldinger – og heller ikke mange frameldinger! 
Men i dagene op til Hvededagen skete der heldigvis noget, og det endte med en god tilslutning. Vi fik klaret mange opgaver på selve arbejdsdagen, og der blev også arbejdet dagene inden og efter Hvededagen.
Trods et til tider kraftigt regnvejr og ikke så mange deltagere blev aftenfesten også en success. Så alt i alt en rigtig god Hvededag.
Se flere billeder af flittige Hvedebeboere på hjemmesiden. Klik her.

Flaske- og papircontainere

Vi har, som bekendt, et flaske- og papirafhentningssystem, der tømmes hver 4. uge. En sjælden gang kan en afhentning glippe, eller der er læst eller drukket rigtig meget i en 4-ugers periode. Bestyrelsen gør her kommunen opmærksom på de fyldte containere.

MEN, det er et problem, at hvedeboere, når de kommer ud til en fyldt container, placerer tomme flasker på jorden ved siden af. Det kan let medføre smadrede flasker og glasskår.

Andre, samvittighedsfulde, hvedeboere har derefter, ad flere omgange, båret de tomme flasker op i skuret og bragt dem tilbage til containeren, når der igen var plads, efter at den var blevet tømt!

I øvrigt må væskefyldte agurkeglas og lignende ikke puttes i flaskecontaineren, ligesom pap ikke må kommes i papircontaineren. 

Borgermøde om radonsikring

Den 23. august blev der afholdt borgermøde om radonsikring på Fredensborg Rådhus. På mødet deltog Jeanette Standly Mikkelsen, fagekspert, fra Bolius og Britt Haker Høegh, seniorspecialist, fra Teknologisk Institut.

Det anslås, at 9 % af alle nye lungekræfttilfælde i Danmark, det vil sige omkring 300 tilfælde pr. år, skyldes radon. Der har derfor i en del år været fokus på forekomsten af radon i boligbyggeri.

Eksperterne understregede, at man ikke på grundlag af en radonmåling foretaget i ét hus kan konkludere, at forekomsten af radon i nabohusene ligger på samme niveau. Dette gælder også tætliggende huse som rækkehuse. Hvis man vælger at få foretaget en måling, og målingens resultater er over grænseværdien, bør man være indstillet på at få eksperthjælp til at reducere radonforekomsten. Man har pligt til at oplyse om radonmålinger ved hussalg.

De løsninger, der blev nævnt på mødet var: tætning af revner og sprækker i konstruktioner mod jord, radonsug, montering af membran under gulvet i stueetagen og installation af større ventilationssystemer. God daglig udluftning blev også fremhævet som et middel til reduktion af radon. Hvilken løsning, der er den rigtige for det enkelte hus, afhænger af radonniveauet og husets konstruktion. Eksistensen af eller manglen på et kapillarbrydede lag i stueetagen kan have stor betydning.
Eksperterne henviste til
www.RadonFri.dk for mere information om løsningsmuligheder og rådgivere.

Hjemmesiden

Web- og kommunikationsudvalget opfordrer til at bruge hjemmesiden. Flere af de spørgsmål, der stilles i beboernes lukkede Facebook-gruppe, kunne have været besvaret nemt og hurtigt ved søgning på hjemmesiden. Husk at hjemmesideadressen:
www.hvedevaenget.dk skal skrives i URL-en. 

Teltudlejning

I forbindelse med Hvededagen har bestyrelsen indkøbt et telt på 3 x 6 meter. Teltet ligger i varmekælderen og kan lejes af beboerne for et beløb på 50 kr. Teltet må i lighed med grundejerforeningens øvrige udlejningseffekter kun anvendes i Hvedevænget.

Henvendelse til Margit i nr. 77.

Loppemarked

Hvedevængets første loppemarked blev en kæmpe succes. 

Et stort banner var hængt op ud mod lyskrydset, hvilket tiltrak rigtig mange. 

Der blev solgt alverdens ting lige fra puslespil, tøj og hjemmesylt til gamle antikke billeder. 

Der var et flot fremmøde. Trods regnvejr dagene op til og dagene bagefter, holdt det tørt på dagen, og vi undgik derfor parasoller og telte, men koldt var det nu…

Børne- og aktivitetsudvalget håber, at loppemarkedet kan blive en tilbagevendende begivenhed, gerne både i for- og sensommeren.Lokalplanarbejdet

Bestyrelsen arbejder på at tilrettelægge den ekstraordinære generalforsamling om lokalplanen.

Husk at beboerne har en lukket Facebookside, hvor du kan kommunikere med dine "naboer".
NB! Facebooksiden er IKKE talerør for bestyrelsen.
Find også informationer på vores website. 
Tryk blot på ikonerne herunder.

Facebook
Facebook
Website
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Grundejerforeningen Hvedevænget · Hvedevænget · kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp