Copy
View this email in your browser

Wat is de functie van een kantoorpand?

Decennialang werd er op kantoor gewerkt in saaie inspiratieloze kleine ruimtes met grijze vloerbedekking en idem dito meubels. Dat is tegenwoordig wel anders.

De digitale techniek maakt het mogelijk om letterlijk overal kantoorwerk te kunnen doen. Daarbij komt nog dat de 9-tot-5-mentaliteit is veranderd in een flexibele tijdsindeling. Men bepaalt steeds vaker zelf wanneer er gewerkt wordt en waar. Er is per 1 januari 2016 zelfs een nieuwe wet: de Wet flexibele werken (Wfw). Flexibel werken betekent in dit geval meer of minder uren werken, werken op een andere plaats (bijvoorbeeld thuis) of op andere tijden.

Wet flexibel werken
Een werknemer moet een aanvraag voor een aanpassing van zijn uren, zijn arbeidsplaats of de tijden waarop hij werkt, schriftelijk bij zijn werkgever indienen. De aanvraag moet minimaal twee maanden vóór de door de werknemer gewenste ingangsdatum van de aanpassing bij de werkgever binnen zijn. Er moet ook in vermeld zijn wanneer de werknemer de aanpassing wil laten ingaan. Deze aanvraag mag alleen gedaan worden als de werknemer op de gewenste ingangsdatum een half jaar in dienst is. Verder geldt deze wet niet voor bedrijven met minder dan 10 werknemers.
Vraag een offerte aan

Gezamenlijke werkruimte nog nodig?

Steeds meer mensen voeren hun werk elders uit, van café tot op het strand en van in de auto tot thuis in de achtertuin. Is er dan nog wel een gezamenlijke werkruimte nodig?

Zeer zeker wel! Het hedendaagse kantoor fungeert als gezamenlijk hoofdkwartier, waar werknemers in allerlei (in)formele ingerichte ruimtes kunnen overleggen met collega’s en klanten kunnen ontvangen in een representatieve en levendige omgeving. Werknemers ervaren hier het wij-gevoel. Kortom: het kantoor is onmisbaar voor iedere organisatie die succesvol is en wil blijven.

Kantoorruimte
Het kantoor anno nu ziet er tegenwoordig anders uit. De saaie inspiratieloze kleine ruimtes van vroeger zijn verruild voor aantrekkelijke nieuwe meubelvormen. Deze zijn ontworpen met het oog op productiviteit, samenwerken en het welzijn van de medewerkers. De kleine kantoorruimtes zijn vervangen door open ruimtes en de gewone werkplekken worden afgewisseld met diverse ruimtes waar formeel of informeel gecommuniceerd kan worden.
Met het oog op het welzijn van de medewerkers en de nieuwe werksetting is het belangrijk om naast kantoorinnovatie ook te kijken naar het comfort van het kantoormeubilair, om zo een optimaal werkklimaat te creëren. Wanneer een medewerker zich prettig voelt verhoogt dat de productiviteit.
Alternativ adviseert en denkt graag met u mee om voor uw kantoor het juiste werkklimaat te realiseren.
Vraag een offerte aan

Thuiswerken?

De kantoorwerkplek schuift steeds meer van kantoor naar de thuiswerkplek.

Ook hier is het van belang dat een werkplek voorzien is van ergonomisch meubelen, zoals een goede bureaustoel. Bij flexibel werken is het ook de bedoeling dat de medewerker productief is en niet dat het tot ziekteverzuim leidt ivm bijvoorbeeld rugklachten.
Alternativ denkt ook graag met u en uw medewerkers mee over de thuiswerkplek.

 
Copyright © 2016 Alternativ BV, All rights reserved.


Uitschrijven nieuwsbrief    Aanpassen inschrijving

Email Marketing Powered by Mailchimp