Copy
20 august Transilvania Bike Trails Race
Dacă nu puteți vizualiza mail-ul corect, vă rugăm să accesați linkul.
Prima Evadare 2016

Înscrie-te la Transilvania Bike Trails Race, 20 august 2016

Și descoperă cea mai mare rețea de trasee construite pentru biciclete din România ce leagă satele săsești

DESPRE
În ultimii ani zona Viscri-Saschiz, pe lângă faptul că este una din destinațiile favorite ale Prințului Charles, mai este cunoscută pentru acest amalgam de trasee (100 km) de bicicletă special construite și pietruite, pentru bisericile fortificate, pentru mâncarea gustoasă, pentru arhitectura tradițională a satelor săsești și pensiunile renovate cu respect în același stil, pentru istoria locurilor, pentru fauna și flora unice în Europa. 
În prezent nu există nimic asemănător nicăieri altundeva în țară o rețea uimitoare de trasee de MTB construite și marcate ce străbat frumoasa zonă a Târnavelor. Există variante pentru toate nivelurile de dificultate, așa încât toți cicliștii, de la începători la experți, vor găsi aici potecile la care au visat.

De aceea în fiecare an organizăm Transilvania Bike Trails Race care pornește conform tradiției de fiecare dată din alt sătuc. Anul acesta a venit rândul localității Saschiz, localitate aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Vă așteptăm, așadar, în 20 August la cea de-a treia ediție.

TRASEUL
Traseul de anul acesta va parcurge mai multe localități, și astfel am creat pentru voi doua distanțe: Distanța LUNGĂ de 77 km și SCURTĂ de 41 km. Distanța lungă este dedicată celor care au antrenament și ceva experiență în mersul cu bicicleta trecând aproape prin toate satele și bisericile fortificate, pe trasee pietruite și pe zone de pajiști descoperite. Pentru noii veniți în sport, dar și pentru cei cărora nu le plac în mod special urcările mari sau doresc să participe cu prietenii, am creat traseul scurt, de 41km cu 650m diferență de nivel. Traseul este mai ușor, dar își respectă promisiunea și va oferi o aventură ciclistă de neuitat participanților.
Citiți (continuarea...)
Traseul TBT Race
În total au fost construite și pietruite 100km de trasee care leagă satele din patrimoniul UNESCO de la sud de Sighișoara. Aceste trasee au fost construite în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Roman.
CAZARE
E bine sa faceți rezervările din timp pentru că luna august este o perioada aglomerată.   În această perioadă o parte din sași se reîntorc în vacanță să-și revadă locurile în care au crescut și să se reîntâlnească. Mai multe detalii legat de pensiunile din zonă le puteți găsi aici. Am pregătit o alternativă pentru cei care preferă sa stea la camping sau pentru cei care nu au mai găsit locuri disponibile de cazare în apropiere. Vor fi amenajate două zone de camping. Primul camping este situat la o distanță de 100m de start, iar mașinile vor putea fi parcate pe strada alăturată, al doilea camping va fi situat într-o zonă mai liniștită pe dealul din localitate între brazi la 400m de start, iar mașina poate fi parcată chiar lângă cort. Pentru rezervări puteți accesa formularul online.
Camping Saschiz
TROFEUL. MEDALIA. TRICOUL
Trofeele vor fi realizate ca de obicei de meșteri locali și cu simboluri locale. Dacă în alți ani am avut potcovițe în miniatură ca medalie făcute de fierarul din Viscri sau alte elemente locale folosite drept trofeu, anul acesta medalia va fi un fel de talisman inscripționat cu rune simbol pentru fiecare sat traversat. Aceste simboluri se vor regăsi și pe tricourile de participant care vor fi diferite și mai discrete.
CULTURĂ, ISTORIE, ARHITECTURĂ.
Ca sa interacționați cat mai mult cu obiectivele importante din zonă, am pregătit împreună cu organizația parteneră ADEPT un program istorico-cultural-tradițional începând cu ziua de miercuri înainte de concurs pentru cei care-și iau o vacanță prelungită.
Programul detaliat il puteți găsi pe site.
Ediția 2016 aduce un nou partener. RENAULT este mașina oficială a concursului și chiar mai mult de atât va asigura VELO SERVICE pentru biciclete.
Share
Forward
Copyright © 2016 Clubul Sportiv Nomad Multisport, All rights reserved.