Webshop | Contact

Nieuwsbrief juni 2016

Mag ik een werknemer verbieden om onder werktijd actief te zijn op social media?

Nee, dat mag u niet helemaal verbieden. Een werknemer heeft, ook onder werktijd, recht op enige privacy.
U mag dit wel reguleren, bijvoorbeeld door het opstellen van een interne gedragscode voor social media en deze van toepassing te verklaren voor alle medewerkers. Dat valt onder het recht dat u als werkgever heeft op grond van artikel 7:660 BW. Ook mag u werknemers van wie u vindt dat ze (te) veel van hun werktijd besteden aan privé-activiteiten op social media aanspreken op de normen van goed werknemerschap.

Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys. 
Stel hier uw vraag

Consumptief krediet; professioneel advies geven

De afgelopen weken is dit product weer behoorlijk negatief in de media door de ‘woekerkredieten’ van Interbank. Advisering rondom consumptief krediet is in de afgelopen jaren vaker negatief in het nieuws geweest en blijft daarom voor veel adviseurs een nare smaak hebben. In dit artikel proberen wij u een aantal aandachtspunten en ideeën te geven waarmee u uw professionaliteit naar de klant kunt laten zien. 
Lees verder

Telefoon op krediet blijft vallen onder toezichtregels voor kredietverschaffing

Ondanks alle inspanningen is de telecomsector er niet in geslaagd om met een goede gedragscode te komen die voldoet aan de Europese regels en aan de mededingingswet.  

Lees verder

Uw data bij Ophrys beveiligd naar eisen ‘Meldplicht datalekken’

Wij zijn ons er terdege van bewust dat wij ervoor moeten zorgdragen dat de data die wij beheren, voor de kantoren waarvoor wij werkzaam zijn, zeer goed beveiligd moet zijn. Daarom heeft beveiliging van onze data en systemen in het verleden altijd al onze volle aandacht gehad. 

De nieuwe wetgeving ‘Meldplicht datalekken’ was voor ons toch weer een moment om te beoordelen of onze systemen nog beter beveiligd kunnen worden. 
Immers, deze nieuwe wetgeving is door veel bedrijven aangegrepen om speciale diensten te ontwikkelen die systemen nog beter beveiligen tegen datalekken. 

Medio deze week rondt Ophrys dit project af en:

  • wordt ons systeem volledig automatisch beschermd tegen virussen, spyware en phishing, en voorkomt daarmee automatische installaties van software (zgn. Malware) buiten ons medeweten om. 
  • worden onze systemen continu gemonitord op systeemprestaties.
  • is het digitaal dossier waar u als relatie van Ophrys op inlogt nog beter beveiligd. U herkent dat aan het feit dat de tekst in de adresbalk voortaan in groene letters staat.

Kortom; onze systemen zijn weer helemaal beveiligd naar de nieuwste standaarden en is uw en onze data volledig beveiligd tegen datalekken. Ophrys is en blijft daarmee een betrouwbare partner met kennis én kwaliteit voor uw Wft Compliance. 

Wilt u nader met ons en onze dienstverlening kennismaken, neem dan contact op met ons kantoor op telefoonnummer 0492-344988 of middels het contactformulier.

Webshopactie


In de maand juni verrichten wij voor u 2 dossieraudits inkomen (AOV) en/of hypotheken voor het tarief van € 195,-.

Veel besteld in de webshop

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Registratie Autoriteit Persoonsgegevens

Adviesdocument hypotheken met tekstblokken

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Interessante Wft downloads

AFM | Onderzoek advieskwaliteit AOV voor zelfstandigen (PDF)

AP | Beleidsregels meldplicht datalekken (PDF)

Totaalconcept Wft Compliance

Wij maken én houden uw kantoor Wft compliant voor een reële prijs!
Lees verder

© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen