Webshop | Contact

Nieuwsbrief 22 juni 2016
We merken regelmatig dat ondernemingen wijzigingen doorvoeren in het Handelsregister zonder op de hoogte te zijn van de eventuele consequenties hiervan bij de AFM. Immers een wijziging in het Handelsregister betekent ook vaak het aanmelden van een nieuwe beleidsbepaler bij de AFM, of nog erger; het aanvragen van een nieuwe vergunning. 

Wanneer is iemand beleidsbepaler?
Iemand kan beleidsbepaler zijn door zijn functie of door de wijze waarop hij zich gedraagt. Iedereen die in het Handelsregister staat ingeschreven als bestuurder, vennoot of commissaris is per definitie beleidsbepaler. Zelfs wanneer hij of zij in de praktijk zich niet met het beleid van de onderneming bemoeit. Een voorbeeld hiervan is een vennootschap onder firma waarbij de ene vennoot zich alleen bezighoudt met de makelaardij-activiteiten en de ander met de financiële dienstverlening. Omdat beiden echter vennoot zijn, worden beiden beschouwd als beleidsbepaler.
Daarnaast kan een natuurlijk persoon als beleidsbepaler worden aangemerkt door de wijze waarop hij binnen de onderneming optreedt. Ook al heeft hij geen formele functie als beleidsbepaler. Denk bijvoorbeeld aan een directeur in loondienst die vanuit zijn functie het beleid van de onderneming bepaald of iemand die de functie van procuratiehouder heeft en waarmee hij of zij volledig bevoegd is. 

Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys. 
Stel hier uw vraag

Gewijzigde wetgeving voor reclame-uitingen 

Per 1 juli wordt de Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen aangepast met betrekking tot de regels voor reclame-uitingen. Immers de wereld van reclame-uitingen is de afgelopen jaren veel veranderd. Denk aan Facebook, Twitter, maar ook Whatsapp. Daarom schetsen we hier in het kort:

  • Wat wordt verstaan onder een reclame-uiting
  • Hoe bepaalt u of een uiting een reclame-uiting is
  • De verplichte waarschuwingszinnen
  • Wat verandert er per 1 juli 2016 in de Nrgfo
Lees verder

Omwisselen van uw ‘oude’ diploma’s; begin op tijd!

U moet uw diploma’s uiterlijk voor 31 december 2016 omwisselen, maar waarom adviseert dan iedereen om het nu al te doen? Hier de feiten op een rij, waarom u toch echt nu al moet starten met omwisselen. 

Lees verder

Speciaal voor kleinere kantoren; het totaalconcept Wft Compliance

Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen en eindelijk uw Wft Compliance eens goed op orde hebben en houden? Maar kunt u er zelf te weinig tijd aan besteden en hikt u aan tegen de hoge kosten van professionele ondersteuning?

Dan heeft Ophrys dé oplossing voor u met het Totaalconcept Wft Compliance.

Het Totaalconcept Wft Compliance vraagt een lage aanvangsinvestering welke mede afhankelijk is van de grootte van het kantoor en de bedrijfsactiviteiten. Daarna worden de kosten doorlopend op maandbasis verrekend.  

Lees verder

Webshopactie


In de maand juni verrichten wij voor u 2 dossieraudits inkomen (AOV) en/of hypotheken voor het tarief van €195,-.

Veel besteld in de webshop

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Registratie Autoriteit Persoonsgegevens


Functioneren en beoordelen

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Interessante Wft downloads

AP | Beleidsregels meldplicht datalekken (PDF)

AFM | Misverstanden en vragen over dienstverlening op maat (PDF)

Volg ons ook op twitter© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen