Webshop | Contact

Nieuwsbrief april 2017

Er is weer steeds meer vraag naar flexibele arbeidskrachten en dat betekent dat er ook weer steeds vaker gebruik gemaakt wordt van freelancers. Daarmee komt ook regelmatig de vraag of de freelancer onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever valt?

Nee, het is geen automatisme dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever ook de beroepsfouten dekt van de freelancer die hij heeft ingeschakeld. Als u wilt samenwerken met freelancers adviseren wij u hierover eerst contact op te nemen met uw beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar en goed na te vragen of de freelancer kan worden opgenomen op uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys.

Stel hier uw vraag

Samenwerking met freelancers: welke verantwoordelijkheid heeft u?

De markt trekt aan en we zien steeds meer vraag naar flexibele arbeidskrachten. Reden hiervan is dat veel ondernemers zich niet willen binden aan een vast contract met een werknemer, mede omdat het voor iedereen de vraag is hoelang de huidige vraag in de markt, naar met name hypotheken, aanhoudt. Daarom brengen wij de regels met betrekking tot samenwerking met freelancers nog eens bij u onder de aandacht.

Lees verder

Ruim één jaar meldplicht datalekken: De stand van zaken 

Inmiddels zijn we ruim een jaar onderweg na de invoering van de meldplicht datalekken. In de periode 1 januari tot en met 15 december 2016 zijn bijna 5500 datalekken gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit terwijl de verwachting was dat door de invoering van de meldplicht datalekken de Autoriteit Persoonsgegevens jaarlijks zo’n 66.000 meldingen te verwerken zou krijgen. Maar nu in eind 2016 de balans is opgemaakt, blijkt het daadwerkelijke aantal meldingen dus nog geen 10% van het verwachte aantal. Hoe bekend bent u met datalekken? 

Lees verder

Is uw kantoor aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens?

Als kantoor moet u uw geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde gegevensverwerking melden. Het gaat daarbij om verwerkingen die naar het oordeel van de wetgever een bijzonder risico inhouden voor de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen. Als financiële dienstverleners verwerken we allemaal persoonsgevoelige informatie; denk hierbij aan inkomensgegevens, financieringsgegevens maar ook aan persoonlijke gegevens als NAW en geboortedatum. Daarmee heeft u als financieel dienstverlener de verplichting dat u aangemeld moet zijn. U kunt hiervoor via de website https://autoriteitpersoonsgegevens.nl een aanvraagformulier downloaden. 

Waar kan ik vinden of ik aangemeld ben?
In het register op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kunt u heel snel vinden of uw kantoor reeds is aangemeld. Denk er aan; zo makkelijk als dat u zelf kunt kijken of u bent aangemeld, zo gemakkelijk kan de consument het ook. 

In het verleden al aangemeld via Registratiekamer?
Het kan zijn dat u uw persoonsregistratie onder de Wet persoonsregistraties al bij de Registratiekamer (voorganger van de het College Bescherming Persoonsgegevens en Autoriteit Persoonsgegevens) hebt aangemeld. Ook dan moet u nagaan of u zich opnieuw moet melden. Gebruik bovenstaande link om te kijken of uw bedrijf staat vermeld in het register.

Wat als ik niet me niet aanmeld?
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de mogelijkheid een boete op te leggen als u een gegevensverwerking niet meldt, als u uw verwerking onjuist of onvolledig hebt gemeld of als u wijzigingen niet (tijdig) doorgeeft.

Wat zijn de kosten van aanmelding?
Het gebeurt niet vaak meer tegenwoordig, maar aanmelding bij de Autoriteit Persoonsgegevens is kosteloos en u bent ook geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd.

Hoe meld ik me aan?
Via de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kunt u een aanvraagformulier downloaden om uw aanmelding te verwerken. 

Kan Ophrys me hierbij ondersteunen?
Indien gewenst kan Ophrys deze aanmelding ook voor u verzorgen. De kosten hiervoor bedragen eenmalig € 100,- inclusief BTW.
Wenst u hiervan gebruik te maken? Neem dan voor meer informatie contact op met ons kantoor op telefoonnummer 0492-344988 of via het contactformulier.

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Veel besteld in de webshop

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Dossieraudit Hypotheken

Adviesdocument inkomen

Interessante Wft downloads

DNB | Q&A Sanctiewet voor schadeverzekeraars (PDF)

AFM | Stappenplan beheerst beloningsbeleid (PDF)

Totaalconcept Wft Compliance

Wij maken én houden uw kantoor Wft compliant voor een reële prijs!
Lees verder

© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen